Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czikibombaaa

Ciążą przed 25 r.ż.

Polecane posty

Gość Czikibombaaa

Sama jestm w podobnym wieku i nie wyobrażam sobie dziecka teraz. A w około mnie epidemia ciężarnych 20-24 latek.

Gość hohohoholla
Ja to normalnie wstydziłabym się z brzuchem ciążowym wyjść w tym wieku;P

Gość 88ewela24
Dlaczego? Ją mam 24 lata i jestem właśnie w końcówce ciąży, uważam że to odpowiedni wiek, skończyłam szkole, pracuje więc na co tu czekać? A im później tym gorzej

Gość KAAAAWAAAAAAAAA
mam 20lat ,chce miec dziecko jak bede miec 29lat,ale to dlatego,ze musze własne życie poukładać i czegoś się dorobić,gdyby nie to dziecko chcialabym miec nawet teraz...więc przestancie gadac jak to by wam teraz wstyd nie było gdybyscie ganiały z brzuchami idiotki zazdrosne :O popieprzeni ludzie w tym kraju..a najbardziej to kobiety zazdrosne,wredne ,chamskie,dwulicowe.... za to wszystko was kara spotka przekonacie się jeszcze !!!!!

Gość Serafina_90
Ja też myślę podobnie. Mam 21 lat i nie wyobrażam sobie żebym teraz była w ciąży!

Gość przeciez to normalne
kazdy rodzi kiedy chce, po co patrzec na innych????

a czemu nie? jak kogoś stać, jest gotowy na wychowanie dziecka i jest odpowiedzialna osobą.

Gość mamaIGUNI
Ja mam 22 lata jestm mama 4 mies dzidziusia i gadanie ze to wstyd to jakas paranoja,im pozniej kobiry decyduja sie na dziecko tym gorzej jest im zajsc w ciaze. Wstydem jest pisać takie glupoty zalosne kobitki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Gość mamaIGUNI
nikt wam nie kaze w ciaze zachodzic a swoje kometarze zostawcie dla siebie:)

Jedne dziewczyny chcą już mieć dziecko, więc zachodzą w ciążę, inne nie chcą, więc nie zachodzą. Ja, mając 21 lat nie wyobrażam sobie mieć teraz dziecko, ale mam koleżankę w tym samym wieku, która niedługo będzie rodzić. Chciała, to jej sprawa, ja nie chcę - moja sprawa. Nie rozumiem po co takie plucie jadem.

Gość mamaIGUNI
to nie jest "plucie jadem" tylko nie podoba mi sie stwierdzenie ze ciaza i brzuch w tym wieku to wstyd

Gość mireczkowata
a dlaczego wstyd? Wstyd to jest kraść. JA zdecydowałam się na dziecko koło 30, ale jeśli ktoś jest gotowy wcześniej to jaki to powód do wstydu??

Gość mamaIGUNI
na dziecko nigdy nie jest sie w pelni gotowym,czy jestes gotowa to sie okazuje podczas wychowywania,nirkotore kobiety mysla ze macierzystwo to nic prostrzego-jednak sie myla i wychodzi ich gotowosc:P

Gość mamaIGUNI
zreszta jak bys "wpadla" to by juz nie bylo czy jestes gotowa czy nie tylko musisz i koniec

prawda jest taka, że kobiety zachodzące w ciążę przed 25 r.ż. są pozbawione jakichkolwiek ambicji. Z takich argumentem nie da się dyskutować, dlatego tym jednym zdaniem kończę swoje wywody 🖐️

Gość mamaIGUNI
dlaczego sa pozbawione ambicji?? ja nie przerwalam studiow przez ciaze-jezeli chodzi ci o edukacje. widze ze kobiety wypowiadajace sie tu (oczywiscie nie ktore) sa tak zacofane ze szkoda slow!!

Niech każda rodzi wtedy, kiedy chce! Wkurwia mnie to wieczne osądzanie i krytykowanie innych przez szacowne polskie społeczeństwo :O

Gość Do mamaIGUNI
I co idąc na zajęcia bierzesz dziecko pod pachę, czy zostaje Ci z nim mama/tesciowa. No chyba , że to są zaoczne-więc żaden wyczyn

Gość 88ewela24
Wstyd to chodzić z brzuchem mając 16- 17 lat, powyżej 20 r.ż jest to normalne, pełno jest dziewczyn które właśnie w tym wielu zachodzą w ciążę planowana czy nie.

Gość Prawda jest tak, że 90%
ciąż przed 25 to wpadki. I u większości biegiem, z brzuchem do ołtarza. A później jest pitolenie takiej 19-20 latki , że to było planowane, mimo, że jeszcze szkoły nie skończyła i nawet nie zaznała namiastki dorosłego , samodzielnego zycia.

Gość mamaIGUNI
tak stduiuje zaocznie i dlaczego to nie jest wyczyn?? syn zostaje z mezem w week. co ty myslisz ze tylko studenci dzienni to jest jakies osiagniecie?? nie wiesz po co dla czego sie studiuje zaocznie??

Gość mamaIGUNI
nie mowie ze to bylo planowane dziecko,nie uzywalismy zabezpieczen i tyle. nawet te dziewczyny o ktorych mowisz ze z brzuchem do ołtarza- co cie to obchodzi?? cierpisz na tym jakos??

mamaIguni no ale o czym my tu rozmawiamy w ogole, ja myslalam ze ambicje to sa jakies cele trudne do osiagniecia wyznaczone przez nas samych i rownie dobrze moze byc to kariera zawodowa albo wychowywanie dzieci wedlug mnie wieksza ambicje posiadaja Ci ktorzy dzieci maja i staraja sie jeszcze o to by poszerzac swoje horyzonty, dbaja o swoje zainteresowania, potrafia pogodzic zycie matki z zyciem towarzyskim i zawodowym

Gość mamaIGUNI
Lady Love- wiesz pisze o studiach bo co taka 21 latka moze myslec innego,uwaza sie za lepsza bo mozliwe ze studiuje dziennie i jest na utzymaniu rodzicow. zgadzam sie z toba w drugiej czescie wypowiedzi w 100%

Gość mireczkowata
ja tam studiowałam dziennie, byłam na utzrymaniu rodziców- nie widzę w tym nic złego. Dzięki temu po ukończeniu studiów znalazłam fajną, dobrze płatną pracę :) To nie jest kwestia kto lepszy/kto gorszy tylko kwestia naszych wyborów czy dojrzałości. A ambicje się ma niezależnie od posiadania dzieci :)

Gość mamaIGUNI
dla mnie ta dyskusja jest bezsensu bo wiekszosc osob wypowiadajacych sie tu to ograniczone laski myslace ze sa najmadrzejsze a tak naprawde nie wiedza NIC o zyciu!!! takze trzymajcie sie cieplo

Gość mamaIGUNI
ja tez mialam super prace dlatego poszlam na studia zaoczne aby moc ja dalej kontynuowac i dzieki studiom podnosic swoje stanowisko i kwalifikacje. a to ze skonczysz studia dzienne nie gwarantuje ci ze znajdziesz super prace nie majac zadnego doswiadczenia.

Gość mireczkowata
oczywiście, nic Ci dzisiaj nie zagwarantuje super pracy :) Ja jestem zwolenniczką teorii, ze najpierw JA a potem dziecko. U mnie to sie super sprawdziło, bo jestem już na wysokim stanowisku, córa ma prawie trzy lata- i nie muszę się z niczym "szarpać", studiować przez weekendy- mam je tylko dla rodziny:) Natomiast każdy robi jak uważa. Nie uważam za powód do wstydu posiadanie dziecka w młodym wieku.