Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saligia

dieta Lignaofrm

Polecane posty

Gość saligia

Hej, czytałam w najnowszym dodatku Claudii diety o diecie Lignaform. Wiecie coś na jej temat? polecacie? Wydaje sie ciekawa...

Ja mam koleżankę w Belgii, która stosowała tą dietę i była bardzo zadowolona. Schudła ponad 15 kg! Nie odczuwała głodu i bardzo się cieszyła, bo mogła jeść słodkie rzeczy. Z tego co słyszałam jest prowadzona przez lekarza więc nie ma ryzyka powikłań.

Gość Grubakaśka87
A co to w ogóle za dieta?

Gość saligia
To francuska dieta wysokobiałkowa. Opiera się na jedzeniu w proszku. Więc jeśli o mnie chodzi to bardzo mi to pasuje, bo nie mam czasu na zabawy w chodzenie na zakupy i przyrządzanie niskokalorycznych potraw. Kup sobie tą Claudię- diety, tam masz bardziej szczegółowy artykuł. Albo poczytaj stronę : www.therapolska.pl

Gość maniuskaluska
Hej, ja stosowałam! i jestem bardzo zadowolona z efektów! udało mi się schudnąć 15 kg, i efekt caly czas sie utrzymuje (2 lata prawie). Ta dieta ma na celu między innymi odbudowanie zdrowych nawyków żywieniowych, dlatego jeśli stosuje się do zaleceń lekarza efekt jojo nie grozi;) Polecam:)

Gość saligia
a jakieś efekty uboczne?

Gość saligia
a jakieś efekty uboczne?

Gość maniuskaluska
Jedyne co, to przez pierwsze 3 dni odczuwałam głód. Ale jadłam sobie wtedy jakieś warzywka, albo batonika Lignaform spoko. Po tych trzech dniach wszystko się ustabilizowało i już nie odczuwałam głodu, często wystarczyły mi nawet dwa trzy posiłki na cały dzień!

Gość bmc
Wlasnie od 3 dni jestem na tej diecie. Wszystko prawda - wcale nie chce mi sie jesc. Przegryzam warzywa (kalarepke, pomikorki, ogorki) tylko z łakomstwa, bo jestem przyzwyczajona do 'podjadania' i to glównie czekolady!! Teraz moja ulubiona Diary Milk lezy w biurku, codzien na mnie patrzy a ja nie mam jakos parcia, zeby sobie kawaleczek ugryźć!!! Sama sie nie moge nadziwić, bo zwykle zjadalam na raz cala duza tabliczke. Podeszlam do tej diety b.sceptycznie - nie wierzylam w nia, bo nie wierzylam, ze poradze sobie z lakomstwem. 3 dni minely i zyje!! Mam dobry humor i ani razu nie odstapilam od zasad, a co waznejsze - to wcale nie wymagalo poswiecen ani wysilku. Trzymajcie za mnie kciuki, to moze mi sie uda.

wszystko ładnie, pięknie, ale nikt z was nie pisze na temat tych produktów w proszku, gdzie je kupić i ile wydaje się kasy na nie, może coś o tym napiszecie

Gość odchudzona_34
Ktos podawal tu juz strone: www.therapolska.pl Osobiscie polecam, nie dosc ze zgubilam 20 kg, to cala metoda zywienia uregulowala mi hormony. To nie jest po prostu dieta. To jest zywnosc medyczna, ktora odchudza. Zadzwon do nich i sprawdz ceny. Ja bylam na tej diecie rok temu, moglo sie cos zmienic. Ale wtedy po pierwsze dalabym kazde pieniadze aby schudnac, po drugie w porownaniu do jakichkolwiek diet, suplementów i innych specyfikow pseudo odchudzajacych byla na prawde tania. A przede wszystkim jest skuteczna i bezpieczna. Powodzenia!

Dziękuję za wskazówkę, odwiedziłam tą stronę i dowiedziałam się wszystkiego, co mnie interesuje, poczytałam również o produktach diety Lignaofrm i muszę stwierdzić, że mają dość duży wybór. Jednak jedno mnie w tym wszystkim zaniepokoiło, a mianowicie produkty w proszku jakie proponują mają być zdrowe i wspomagające diecie, a ja wyczytałam, że w składzie na przykład pizzy, zup w proszku i innych produktów znajduje się glutaminian sodu, który używany jest jako wzmacniacz smaku przetworzonej żywności. Faktycznie wykazano, że poprawia smak tych potraw, ale niekorzystnie wpływa na nasze zdrowie, bo powoduje szybki wzrost wagi, co prowadzi do nadwagi i otyłości i co wy na to?

Gość stososwałam
Witam, Jestem właśnie na końcowym etapie odchudzania za pomoca tej wlaśnie diety. Polecam,-18 kg i nie jest tak wcale trudno. Dieta do tanich nie nalezy ale warta jest tych pieniedzy czuję się dobrze, nie chodzę głodna a najwazniejsze że jest ze mną w tym czasie lekarz, który wszystko nadzoruje. Ale jak to z dietami bywa najpierw musisz byc w swym działaniu zdeterminowanaa potem konsekwentna a efekty są wręcz błyskawiczne. Nie odchdzasz się zmieniasz swoje podejście do jedzenia i swoje nawykki żywieniowe i nie jest to wcale takiw trudna. A wiem co mówię bo jeszcze pol roku temu nigdy bym nie uwierzyla, że znów założe spodznie w rozmiarze 36 czy 38 a to jest nagroda.

Gość jablko66
Niewielkie ilosci glutaminianu sodu nie powoduja tycia, chodzi o spozywanie go w duzyc ilosciach w produktach wysokokalorycznych bo zazwyczaj tam sie znajduje. Ja sie zastanawiam nad rozpoczeciem tej diety, czy ktos juz prubowal?