Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cycadzielko

Karmienie piersią plus butelka

Polecane posty

Gość cycadzielko

Witam, Karmię piersią. Moje dzieko ma 1 miesiąc. Są sytuacje gdy muszę wyjść na 2-3 godziny i wtedy przygotowuje dziecku mleko bebiko. Rzadko uda się mi odciągnąć więcej jak 60mil mleka mojego (laktator ręczny) dla mnie to mordęga. Czy są mamy które też podejmują takie karmienie dziecka?

Gość cycadzielko
Teraz próbowałam prze pół godziny z obu piersi i nawet 10ml nie wyciągło..... to wylewam to mleko bo przeczytałam że jak już odciągnąć to żeby było z tej samej 'godziny'...

Ja karmiłam synka mieszanie-ponieważ nie chciał wogóle złapać piersi,dostał butelkę zaraz po porodzie-nie miałam pokarmu 4 dni,a kiedy już się pojawił,maluch nie chciał ssać sutka.Więc siedziałam z laktatorem i odciągałam.Kidy nie miałąm na czas odciągniętego mleka, lub zapasu w lodówce-wtedy dawałam Bebilon.I tak dawałam radę do 6 ygodnia zycia dziecka,potem mleka coraz mniej,więc przeszłam całkiem na mm. Jednak jak najczęściej starałam się odciągać dla malca swoje mleko,kiedy tylko i ile się dało.

Gość Ja używam teraz zimą owczej
Głupio robisz, że wylewasz! Przecież nie musisz mieszać świeżo odciągniętego mleka z wcześniej odciągniętym. Kup kilka pojemniczków i składuj w lodówce podpisane. Potem podawaj w kolejności od najstarszego. Wylewanie mleka z piersi jest bezsensu, bo jest dużo lepszej jakości od modyf.

Gość cycadzielko
no ale co mam dwie lyzeczki mleka chomikowac? przeciez to za malo na cokolwiek ani to do butelki przelac ani co

Gość swirusz
Jak sie juz zacznie z mm,tto juz zwykle dlugo tej laktacji sie nie pociagnie. no chyba ze dziecko je elegancko z cycka ,a te wyjscia sa sporadyczne i dziecko mm dostaje tylko wtedy

Gość cycadzielko
no to mi chodzi wlasnie o to ze mm zdarzylo sie 3 razy dac butelke bo nie mialam innego wyjscia a tak to tylko cyc

Gość cycadzielko
Tylko nie moge pojac ze jak chce laktatorem cos odciagnac to za ciula mi to nie idzie a dziecko nie placze ze glodne zawsze mam koszule zalana i cieknie mi melko wiec chyba mam wystarczajaco duzo mleka zeby maly sie najadal

Może masz słaby laktator i dlatego.

Gość cycadzielko
no na pewno za 35zl z apteki

Gość swirusz
Laktator nigdy nie wyciagnie tyle,co dziecko. i w takim tempie!

No za 35 zł to raczej nie jest to dobry laktator, biorąc pod uwagę że większość zaczyna się od 100 zł wzwyż. To że był z apteki o niczym nie świadczy. W aptekach są również i tanie buble.

I pewnie dlatego się tyle z nim mordujesz, z miernym efektem. Masz odpowiedź. Może czas rozważyć zakup czegoś konkretniejszego.

Gość swirusz
Ale po co wydawac majatek na laktator skoro chodzi tu o sy tuacje sporadyczne

Gość mireczkowata
oj znam ten ból- ja też nie dałam rady odciągnąć więcej niż parę kropli :) A miałam wypaśną medelę. Więc starałam sie wychodzić po karmieniu tak, żeby się uwinać i wrócic na karmienie:) Jakoś szkoda mi było dawać mieszankę...

Gość zainwestuj w lepszy
laktator. Szkoda dziecku dawac mm, skoro masz pokarm.

Gość zainwestuj w lepszy
a poza tym, unikaj butelki, bo dziecko nie bedzie chcialo cyca. Jak juz to dokarmiaj sonda.

Gość olga.w
Moj I chce butle i cycka I tak juz 15 mies ,ja. Pokam mialam ale. Czasu Czasami mialam malo na zabawe z cyckiem badz z sciaganiem.

Ja karmię w sposób mieszany. To znaczy dwa razy dziennie podaję dziecku mm 180 ml, ma 4,5 miesiąca. Karmiłam tylko piersią do 3 miesiąca, mimo iż wiele osób, w tym położna "kazały" mi dokarmiać,ponieważ: mała wolno przybierała na wadze (ale w siatkach centylowych sie mieściła),poza tym ciągle jadła,ponieważ ładnie przesypia noce więc w dzień nadrabia jedzenie i ma takie całodzienne sesje przy piersi.Nie wytrzymywałam tego,nie mogłam sie nigdzie ruszyć, nawet do toalety, umyć sie czy zjeść. Dlatego po skończeniu 3 miesiąca podałam butelkę, odruchu ssania już nie zaburzę (mam nadzieję),a czy laktacja sie zmniejszyła? Nie wiem,bo mała i tak bardzo często ssie. Dla mnie karmienie mieszane okazało się komfortowe.

Autorko, być może faktycznie masz słaby laktator?Ja jak już pisałam,4 dni po porodzie nie miałam mleka.Potem jak zaczęła się laktacja,dosłownie chlapało.Staniki zmieniałam po kilka razy dziennie,i wkładki laktacyjne nic nie dawały.Ja miałam laktator z Tommee Tippee(tak samo butelki) ręczny-ściągał mleko super.Zaś elektryczny z tej samej firmy-jak dla mnie dno. Jak trafiłam z dzieckiem do szpitala,jak miał 3 tygodnie-dali mi na oddziale odciągnąć mleko elektryczną Medelą symphony-to dopiero cacko :) Bardzo żałuję, że mały nie chciał ssać piersi,bo bardzo chciałam karmić chociaż do 6 miesiąca.Mam nadzieję, że przy drugim będzie łatwiej:)

Gość gkhjjkjhijkhkh
kamyl zboczencu spadaj z tymi topikami o karmieniu!! podnieca cie to czy ja stary spocony wieprzu????????????????????

Gość Malinowa herbata
ja mam laktator el avent czasami sie odciagnie sporo a czasami nic nie poleci i jak wychodze to maly dostaje mleko hipp uzupelniajace