Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja Ja 25

Grill na 20-25 osób. Pomóżcie nie wiem ile szykowac kasy i jak się przygotowac

Polecane posty

Gość Kaja Ja 25

Hej mam jeszcze troche czasu bo 2 miesiące, ale nigdy nie wyprawiałam takich imprez i nie wiem jak się do tego zabrac i ile kasy szykowac na wydanie, więc pisze do was. Będzie to impreza z okazji moich urodzin połączona z imieninami mojego narzeczonego, ale taka raczej rodzinna, bedzie moje rodzeństwo z mężami/partnerami, moi rodzice, moja babcia, troszkę blizszych kuzynów, rodzeństwo mojego narzeczonego z partnerami, jego mama, 2 pary przyjaciół no i my. Więc goście w różnym wieku. Nie wiem dokładnie ile osób ale około 20. Grill będzie u nas na dzialce, ustawimy stoły, ławki. Powiedzcie mi co przyszykowac i ile? chcemy piec mięso myślalam o jakiejś karkówce, schabie, kiełbasa zwykła i biała, boczek, skrzydełka. Po ile tego na 20-25 osób? do tego ze 3 sałatki/ surówki wystarczą czy więcej? Robic takie zwykłe grilowe wiosenne czy jakies cięzkie majonezowe też. jakieś warzywa pokrojone ketchup sosy. Co jeszcze? Impreza pewnie będzie trwała do nocy więc myślałam żeby pózniej podac jeszcze coś na ciepło. Przywiozłabym z domu i podgrzała w mikrofali. co to moze byc? jakiaś zapiekanka w brytfance, gulasz czy to zły pomysł? tylko wlasnie ile tego gulaszu na tyle osób? Tort będziemy mieli wspólny no i jakieś ze 2 ciasta takie zeby mogły postac. Czekam na wasze rady odnośnie tej imprezy bo się stresuje a chciałabym dobrze wypasc jako gospodyni

Gość Kaja Ja 25
Aha jeszcze napoje i wódka. Ile napoi byście kupili na taką ilosc osób i ile flaszek?

Gość pomidorowa z ryzem
salatek przynajmniej 1-2 wiecej na tyle ludzi, licz po przynajmniej 0,5 kg miecha na babke i niecale kg na faceta- znam takich co zjedza i 2 kg, dobre beda tez ogorki kiszone i jakies tradycyjne grzyby w occie

Gość pomidorowa z ryzem
papryka konserwowa, a pozniej juz moze klasyczny barszczyk z krokiecikiem, oczwiscie barszczyk juz taki pikantniejszy z duza iloscia czosnku,ja bym podala moze jakeis koreczki serowe czy cos takiego, a i oczwiscie ciasto moze sernik na zimno jak to ma bac polaczone z twoimi urodzinami :)

Ja, jeśli idę w gości czy to na grilla, czy domówkę, zawsze coś przygotowuję - jakąś sałatkę, czy szaszłyki lub karkówkę na grilla. Zawsze ze znajomymi się ugadujemy co kto robi. Alkohol również każdy przynosi we własnym zakresie. Ty może też pomyśl nad takim rozwiązaniem, bo z kuchni nie wyjdziesz...

Gość Chłop ze wsi Warszawa
Ja na taką imprezę szykuję: 2-3 kg karkówki 1.5 kg udek(pałek) 1.5 kg boczku 2.5 kg skrzydełek 1.5 kg kaszanki 2-3 kg kiełbasy zwyczajnej 1.5- 2 kg kiełbasy białej Sałatka grecka duża ilość 30 l napojów chłodzących 10 -12 butelek wódki (0.5l poręczniejsze) 5 butelek wina 3-4 zgrzewki browaru I pożyczam od sąsiada grill gastronomiczny.

Bez przesady, grill to nie jest jakaś wielka filozofia. Kup schab karkowy i środkowy, przeważnie po 1,7 do 2 kilogramów, z tego będziesz miała po kilkanaście kotletów jednego i drugiego. To już jest żarcia po uszy. Nie wiem kto je 0,5 do 2 kilogramów mięcha na osobę, przecież to się można posrać albo co najmniej wyrzygać... Do tego kiełbacha, kaszanka, skrzydełka i masz z głowy. Nie wiem tylko jak duży masz grill. Ja mam taki wielki z przykrywą, to połowę tego upiekłabym na raz. Do tego warzywa, cukina z grilla jest pyszna i bakłażan też. Żadnych ciężkich sałatek z majonezem, nikt tego nie tknie.

Wspolczuje, ja robilam taka impreze na 20 osob i z alkoholem wydalam 600 zl. No ale raz na jakis czas mozna :p Ja kupilam wszystkiego po trochu, od kielbasy, kaszanki przez karkowki i skrzydelka. Byly tez grillowane owoce i warzywa. Kilka salatek.

Gość Kaja Ja 25
musztarda my tez mamy taki duży gill własnie. cukinia grilowana fajny pomysl. a powiedzcie można ziemniaczki ugrilowac tzn pokroic w plasterki na na ruszt? 600zł mówisz dużo forsy. ja chcialam przeznaczyc ok 400 max 500zł

Gość gość
A wiecie może gdzie zakupie elektryczne grille? Też szykuję taką imprezę z okazji 40 urodzin, będzie sporo wydatków a zależałoby mi na tym, aby trochę przyoszczędzić. ;)

Gość gość
40 lat? To starawa już trochu jesteś;)

Gość gość
Sprawdź ofertę od www.web-grille.pl . Zaopatrywałem swój ogród w sprzęt od nich. Powinny Cię zainteresować, ponieważ posiadają grille elektryczne po bardzo atrakcyjnych cenach, wysokiej jakości!

Gość gość
Najlepsze beda pyty z grilla do tego kootachy nadziewane

Gość gość
Na takich imprezach zwykle szykuje się do 0,5 kg jedzenia na osobę wliczając dziecko i dorosłego.