Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stworzonabycierpiec

e.coli pomocy

Polecane posty

Gość stworzonabycierpiec

mam e.coli i nie wiem jak sobie z tym radzić ;( biore antybiotyki juz prawie pół roku ... bez przerwy ...troche mniej ataków mam,ale nadal nie jest dobrze..zaraz chce isć do apetki i kupić dopochwowe globulki ziołowe,które mają za zadanie odbudować mi naturalną florę bakteryjną i odbudować błonę śluzową...mam dopiero 19lat jestem w obcym mieście na studiach :( mieszkam z chłopakiem on też sam nie wie jak mi pomóc...mama mi ciągle radzi,zebym zurawinę piła to ją litrami piję+nasiadówki z ziół(Vagosan)dopiero od wczoraj zaczęłam..macie jeszcze jakieś rady? dodam,ze chodze niby do świetnego urologa,który juz wyleczył sporo kobiet z e.coli...

Gość stworzonabycierpiec
żeby cie to dopadło ;] a wiesz mi życie jest nieprzewidywalne ..zobaczymy jak się bedziesz smiać

Gość stworzonabycierpiec
wierz mi *

Gość Kochająca mammmmma
Zawsze wycieraj się od przodu do tyłu - nigdy odwrotnie. żeby nie przenosić bakterii do pochwy. Ale z czym konretnie masz kłopot? Z pęcherzem? Bo ja tak - pomaga żurawina, żurawit, wit. C, przewiewne gacie (bawełna, żadne stringi) , częste oddawanie moczu, picie ok. 1.5 l. wody lub soków, w żadnym wypadku kawa czy czarna herbata.... No i wyłącznie prysznic!!!! Nie kąp się w wannie, żeby nie pływać w skupisku bakterii. No i niech przebadają Twojego partnera na obecność bakterii w moczu i na penisie. Może on nie ma objawów, nie myje wacka po sikaniu, i potem ociera sie o Twoje narządy rodne i cewkę i przemieszcza bakterie.

Gość pomidorowa z ryzem
przy sikaniu staraj sie wysikac wszystko do ostatniej kropki i idz do gatrologa niech sprawdzi czy jelito masz szczelne, bo moze caly czas z niego przenikac

Gość stworzonabycierpiec
TZN.CHŁOPAK ROBIŁ POSIEW I WSZYSTKo jest w porządku ...ja od pół roku naprawde dziennie tej żurawiny nawet po 3l pije..dość mało sikam tak mi się wydaje...końcówka piecze tak,ze chce mi się wyć...piecze,czuje gorąco jakby mi się ona paliła...witamina C podstawa,ziólka różne rzeczy...zastanawiam się,czy nie zacząć wyparzać bielizny..do miski wszystko wrzucać i przegotowaną wodą ją zalewać...siedze w garnku i nasiadówki robie z Vagosanem...biore juz miesiąc Nolicin wczesniej inne brałam ...urolog mówił tak przez 10dni brałam silny antybiotyk,potem miałam brać przez kolejne 10dni dwie tabletki co 12h nolicinu po 10dniach teraz mam brać 80dni połowe tabletki nolicinu ...mówił,ze musze to dłuuugo niszczyć..mimo iż mam tylko 10^5 ... to nie jest przeciez dużo..dziwie się,ze jeszcze nie choruje i włosy mi nie wypadają..ale słabo mi ,ciągle chce spać,na uczelnie często nie wstaje na 8 bo zimno i z rana najbardziej piecze...

Gość stworzonabycierpiec
i dodam,ze chłopak naprawde ma obsesje na punkcie higieny ... ja z resztą tak samo ..ale ostatnio zaczęłam lactacidu czy jakoś tak używać do higieny intymnej,gdzie zawsze tylko mydłem leciałam szarym,bo moja mama mówiła,zebym nie używała tej chemii...ale lekarz powiedział co innego,wiec zaczęłam go słuchać... chyba wkładki higiniczne powinnam zacząć używać,bo nigdy nie używałam bo zawsze myslalam,ze to nie pozwala oddychać pochwie...,a teraz znowu czytam wi nternecie,ze powinno się nosić takie wkładki... grzybicy nie mam na bank ... ja juz nie wiem ,czuje,ze zakończe swoją edukację,bo tak się nie da.. psuje mi się związek,nie chce mi się żyć powoli ... takie gówno a tak mi zatruwa życie od końca wakacji... chodziłam często na basen facet mówił,ze na basenie nawet można u nas kiłę załapać...gdzie dla mnie jest to niepojęte chorobę weneryczną załapać na basenie.. :( Booże ratunku

Gość oregano pic
i majeranek terz pic

Gość ja być mendom ortografiji
a wodę w domu badałaś?

Gość stworzonabycierpiec
mam wodę badać? to by inne też to miały... ja to załapałam jak mieszkałam w zupełnie innym mieście

Gość stworzonabycierpiec
boli mnie Jezu Kochany ja chce umrzeć już ;( ... chce umrzeć pomocy jestem sama i bardzo cierpie

Gość stworzonabycierpiec
w moczu ;( robiłam posiew i wyszło e.coli ...strasznie mnie piecze,leje się ze mnie zimny pot...wychudłam w ciągu ostatnich miesięcy waże juz 52kg a mam 174cm ! wczesniej ważyłam 58 ! :( tragedia ..

Gość Ale gdzie ty masz tą Bakterię?
Wiesz że ta bakteria jest w jelitach? Nie miałaś kiedyś jakiegoś zabiebu czy operacji że ją masz w moczu , dziwne to jest

Gość stworzonabycierpiec
mam czasem tak ,ze 4dni nic mnie nie boli,a potem taaaakie pieczenie...siedze teraz w garnku robie nasiadówkę i podpieram się o biurko prosząc się tu o radę..moze macie w rodzinie jakiś lekarzy urologów,wiecie cos na ten temat ? ja juz tyle razy byłam u lekarza,moja mama wariuje w moim miescie i ciągle się martwi,ja czasem nie chce jej pokazywać jak strasznie się męczę... tyle pieniędzy wywaliła na leczenie ::( matko chyba z 3000zł .. w ciągu pół roku na samą bakterie..

Gość stworzonabycierpiec
wiem ona sobie żyje u każdego człowieka w jelicie,ale w moczu dużo kobiet ją ma bo np. źle się podcierały,brudne ręce np.,albo basen,jeziora...ja czuje,ze mam to z basenu...wtedy jak to dostalam chodziłam dzien w dzień na basen ... nigdy nie mialam z takimi rzeczami problemu :(

Wiesz co ja Ci radzę poszukaj lepszego Urologa , przy tak długim leczeniu i nic to nie dało to powinnać brac mocniejsze antybiotyki albo kroplówki i leżec w szopitalu . Bo to jest zakażenie i dość mocne. Ja to miałam po operacji i przez trzy miesiące leżałam ww szpitalu po liniej. Az mi ja całkowicie wyleczyli

Gość stworzonabycierpiec
miałaś e.coli??

Tak miałam , byłam zalażona przy operacji ją

Gość stworzonabycierpiec
w moczu? bo wiesz ta e.coli moze być wszędzie.. jeśli w moczu to proszę napisz jak oni Ci pomogli,przeciez samymi kroplówkami się nie da...a co ze studiami i tak ledwo przebrnęłam przez pierwszy semestr nie mam na nic sił..