Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martasieradz

Wczasy - zaliczka??

Polecane posty

Gość martasieradz

Witam!! Chcemy z rodziną jechać na wczasy, znalazłam fajny domek do wynajęcia za 2000 zł. Problem jest taki, że właścicielka chce już teraz 1000 zł zaliczki. Jak mogę sprawdzić czy jest uczciwa? Nie chcę potem zostać na lodzie. I czy to normalne brać tyle zaliczki?

Gość martasieradz
Odpowie ktoś?????

Gość teraz ja!
Zaliczka podejrzanie wysoka. Tym bardziej, że często pieniądze wpłacane wcześniej traktowane są jako zadatek, a więc nie podlegają zwrotowi, jeśli zrezygnujesz z wyjazdu. Co do sprawdzenia, hm... Może zadzwonić lub napisać maila do Urzędu Gminy lub Miasta i zapytać, czy ktos taki prowadzi działalność wynajmu kwater? Sprawdzic w internecie, czy są o nich jakies wiarygodne opinie? Nie wiem, co doradzić.

Gość martasieradz
Właśnie też mi się ta zaliczka wydaje wysoka, bo to 50 % kwoty, a mamy jechać dopiero w połowie sierpnia. Dobry pomysł z tym Urzędem Gminy, ale ciekawe czy odpowiedzą.

Gość eleleo
jak wynajmuje domek nielegalnie to sciagniesz jej problemy na głowę. Ale faktycznie za wysoka zaliczka.

Gość martasieradz
Ta kobieta ogłasza się w internecie na wielu portalach turystycznych, więc nie wiem. Dokładnie te wczasy kosztują 2800 zł, źle sprawdziłam. Więc ta zaliczka nie jest połową. No ale wcześniej jak gdzieś jechałam, to albo nie płaciłam żadnej zaliczki albo była to kwota rzędu paruset złotych. Dlatego teraz się dziwię.

Gość martasieradz
Wypowie się ktoś jeszcze?