Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już się pogubiłam

pytanie o owulację

Polecane posty

Gość już się pogubiłam

OM miałam 27.02. Spóźnioną jakieś 5 dni. Moje cykle,przeciętnie trwają 30 dni,z tym że zdarzają się dłuższe. Może mi ktoś pomóc i rozwiać pewne wątpliwości? Od wczoraj mam przeźroczysty śluz a dziś- jest on gęstszy,nie wiem jak to określić-rozciągliwy,ale taki glut -przepraszam za określenie. Teoretycznie owulacja powinna być ok 14.03,chyba. Nigdy nie dostaję @ wcześniej. I moje pytanie-jakie są cechy dobrego śluzu? Czy ten 'glutek' to zły znak (w sensię,że za gęsty) i czy szczyt śluzu pokrywa się z owulacją? Jeśli nie-to w jakiej kolejności? Tzn szczyt a potem owulka czy odwrotnie? W styczniu szczyt był 07.01 a @ 22.01. W lutym miałam infekcję,więc nie zauważyłam. Staramy się o dziecko i chciałabym wiedzieć,kiedy mamy największą szansę. Za pomoc z góry wam dziękuje.

Gość już się pogubiłam
Szukam i szukam- pisze tylko,że ma być 'rozciągliwy' ,ale nic,że gęsty:-( mam taki śluz zawsze (oprócz lutego) i kurcze,staramy się już trochę a nic nie wychodzi- nie wiem kiedy mam większą szansę. Wiem,że nie powinnam się spinać,myśleć... Dziewczyny,powiedzcie coś.

no ale jest gesty, przezroczysty i rozciagliwy? zreszta to malo wazne, szczyt sluzu to ostatni dzien w ktorym wystepuje jakakolwiek cecha sluzu plodnego, czyt. przezroczysty, rozciagliwy, wodnisty owulacja nie pokrywa sie ze szczytem sluzu, jedynie po szczycie wystepuja juz faza lutealna ktora powinna trwac od 12 do 16 dni owulka wystepuje zawsze 14 dni przed wystapieniem miesiaczki - nie w polowie cyklu jak inni mysla

Gość już się pogubiłam
Lady love-wiem,że nie w połowie cyklu. Tak analizuję teraz i wychodzi,że szczyt tam 15 dni przed @. W lutym,wiedziałam że się spóźni bo szczyt był chyba 12. 02 (brałam natamycyne,i wiadomo,że potem jak się rozpuści mam białe upławy,ale tego 12 coś tam się przebiło). Rano śluz był rzadki dosyć, rozciągliwy na tyle na ile umiałam palce rozłożyć ;-),teraz ten glutek,co mnie niepokoi,bo mimo że dał sie mocno rozciągnąć był jednak gęsty. Czyli co? Kiedy powinnam się kochać? Nie znam się na tym. Nigdy się nie zastanawiałam. W 1 ciąże zaszłam w 2 cyklu (ciąża obumarła,niestety), nieobserwowałam się specjalnie,ale napewno ten śluz nie był taki gęsty.

mezulka* ten glucik jak to nazwalas to moglbyc objaw sluzu o cechach najwiekszej plodnosci

Gość już się pogubiłam
Lady love- wiem,że nawet jak trafię w samą owulację mam ileś tam % szansy:-D tylko. I wiem że głupio robię, spinając się -tym bardziej,że termin miałam na 05.05. Mąż w pracy więc czekam sobie na niego niecierpliwie:-D. Mimo to chciałabym wiedzieć,czy ten śluz to wielka przeszkoda, wiem że najlepiej iść do ginka,ale ja już tyle tych badań,wizyt mam za sobą,aż lekarz powiedział że mam się nie pokazywać chyba że 2kreski będą.

Gość już się pogubiłam
Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość DNI.-
ja stosuje testy owulacyjne digital z clerblue w ktorym dniu cyklu jestes ??

Gość już się pogubiłam
14dc. Nie próbowałam nigdy tych testów.

Gość już się pogubiłam
A ktoś jeszcze powie,co z tym ślubem?