Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciezarnafeminatal

Porod a pogotowie

Polecane posty

Gość Ciezarnafeminatal

Dzien dobry mam pytanie. mieszkam daleko od szpitala w innym miescie jest to okolo 1-1,5 godziny drogi autem niestety nie mam samochodu, nie znam nikogo kto ma a na taksowke oczywiscie mnie nie stac. mam pytanie czy w razie rozpoczecia sie porodu moge wezwac karetke ?

Gość Poważny temat!
Musisz wezwac pogotowie, niewazne jak daleko mieszkasz! Szczesliwego porodu:)

Gość No oczywiście
tylko żeby to był na pewno poród bo cię posądzą o bezpodstawne wezwanie karetki i się nasłuchasz:)

Gość Van Zann
a masz może rower?

Gość No oczywiście
Nie no aż tak szybko poród nie przebiega.Jak odejdą wody to wzywać natychmiast.Licz skurcze jak już przyjdą i jak będę tak co 7 min to dzwon.No chyba że ci chodziło o to że tak się będą zbierać do wyjazdu że minie kilka godzin.

Gość No oczywiście
Ale ja mimo wszystko bym kogoś znalazła żeby zawiózł.Powiedz mi jak to możliwe że nikt z twojego otoczenia nie ma auta?A twój mąż/chłopak?Znajomy/a ? A tato??

Znajoma urodziła w niecałą godzinę, więc jeśli szpital jest 1-1,5h od autorki, to mogą przyjechać przeciąć pępowinę :P

Gość Ciezarnafeminatal
Nasza sluzba zdrowia dziala tak ze wolalabym jevhac rowerem ale coz. w dodatku mam ciaze podwyzszonego ryzyka poniewaz biore tabletki na podtrzymanie ciazy gdyz grozi mi porod przedwczesny

Gość No oczywiście
Zanin się porządnie skurcze rozkręcą to trochę mija.Nie dostaje się skurczy z minutę na minutę i nie ma od razu rozwarcia.Twoja znajoma miała pewnie na myśli tą godzinę od porządnych skurczy z rozwarciem.

Gość Ciezarnafeminatal
Oczywiscie ja mam na mysli chwile gdy zaczne rodzic na prawde tzn odejscie wod krotke regularne skurcze . tylko zastanawia mnie czy moge liczyc na pogotwie zebym nie urodzila w domu

Gość No oczywiście
Jak powiesz że ci odejdą wody to przyjadą.Ze skurczami podobnie.Jak z tym samochodem co wcześniej pytałam?

Gość ghfhfhgf
mój teść pracuje na pogotowiu, jeździ karetką, jest ratownikiem medycznym mówił, że do porodu się jedzie normalnie karetką i kobiety powinny wzywać bez obaw o koszty poza tym nawet jeśli to okaże się nie poród, to taki ból pod koniec ciąży może oznaczać rozpoczecie akcji, skąd masz wiedzieć czy to już czy nie, jak boli to znaczy że coś jest nieteges nie bój się stare umy wzywaja z byle powodu pogotowie i nikt nie każe im płacić tym bardziej nie będą kazac płacić ciężarnej

Gość Ciezarnafeminatal
Moj tata nie ma samochodu a nie mam tu nigdzie rodziny moj chlopak tak samo. ze znajomymi wiadomo jak to jest teraz mowi co innego a jak przyjdzie co do czego to sory ale nie moge. jedna znajoma mam w zasadzie pewna ale to zalezy od jej pracy. jezeli zaczne rodzic gdy ona bedzie w domu nie ma problemu ale tak to moge liczyc tylko na karetke