Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lola222

Skąpa miesiączka (mam 13 lat)

Polecane posty

Gość Lola222

10 lutego dostalam pierwszej misiączki, drugą dostałam wczoraj...tzn. na papierze zobaczyłam krew i włożyłam sobie podpaske, i tak po pewnym czasie poszlam zeby ją zmienić a na niej prawie nic nie było tylko takie brazowo czarne coś...dodam ze moja pierwsza miesiączka była bardzzzooooo obfita, dlaczego w tym miesiącu nie leci mi krew i dlaczego mam coś takiego

Gość candida albacis
To jest normalne z czasem się wszytsko ureguluje,.

Gość lody vaniliowe :)
Może być nawet tak że w niektórych miesiącach wcale nie dostaniesz miesiączki, nie przejmuj się tym, bo to jest normalne z czasem wszystko się ureguluje.

Gość bala bla bla bla bla bla bla
Pierwsze miesiączki swoim wyglądem mogą przypominać upławy. Może to być niewielkie plamienie. Pierwsze miesiączki mogą pojawiać się nieregularnie, gdyż często zdarzają się wówczas cykle bezowulacyjne (podczas cyklu komórka jajowa niekiedy się nie uwalnia). Cykl miesiączkowy to czas od pierwszego dnia ostatniej miesiączki do pierwszego dnia następnej miesiączki. W czasie trwania cyklu miesiączkowego, w układzie płciowym zachodzą zmiany, umożliwiające dojrzewanie komórki jajowej, jajeczkowanie i przygotowanie błony śluzowej macicy na przyjęcie zapłodnionego jajeczka. Jeśli nie dochodzi do zapłodnienia, błona śluzowa macicy złuszcza się - objawia się to krwawieniem. A więc wynika z tego, że krew spływa z macicy. Poprzez otworki w błonie dziewiczej krew wydostaje się na zewnątrz. Ilość krwi miesiączkowej zależy od ilości błony śluzowej, która się złuszczyła. W przypadku obfitych miesiączek krew spływa mocniej ale pierwsze miesiączki raczej rzadko są obfite.