Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nana09876

Pies zamiast dziecka

Polecane posty

Gość nana09876

Bardzo chciałabym mieć dziecko, jednak jeszcze nie teraz. Odczuwam jednak pragnienie opieki nad kimś i pomyślałam o małym psiaku - yorku. Bardzo chciałabym dzidziusia ale jeszcze nie jest odpowiedni czas. Czy któraś z kobiet miała podobnie?:)

Gość Moze lepiej lalke sobie kup
;)

ja tak miałam,kupiłam pieska i kocham go,zastąpiła mi dzieci,cała moją miłość przelałam na moja suczkę

Gość nana09876
Luna dokładnie a już myślałam że coś ze mną nie tak, ale widzę że sporo osób tak zrobiło:)

Gość nana09876
A kotke już mam, ale wciąż śpi :)

Gość biedny pies
współczuję tamu psu

Gość dunimisiaa
ja mam pieska, który jest takim moim dzidziuńkiem :) I co więcej, wyleczył mnie z dzieci, 100 razy bardziej wolę mieć gromadkę piesków niż bobasów, pieski są o wieeele słodsze i jest z nimi mniej problemów :) I są zawsze malutkie i słudziutkie :)

Gość nana09876
dunimisiaa ja mam nadzieje że mi ten psiak w pewien sposób zastąpi dzidziusia:) Tylko mam jeszcze pewne opory by powiedzieć o tym swojemu facetowi, myśleliśmy o dziecku ale za pare lat dopiero. Jak mu o tym powiem to mam nadzieje ze nie wezmie mnie za jakąs nienormalną osobe:)

Ja tak zrobilam, na dziecko bylo za wczesnie a na psa w sam raz, tak wiec kupilismy psa. Pieszczocha jakich malo, troche ja rozpiescilismy i az sie boje co to bedzie jak sie w koncu dziecka dorobimy, pewnie bedzie naszej "jedynaczce" troche smutno ze juz nie jest numerem 1 ;) pies ma juz 5 lat a my powoli przymierzamy sie do dziecka. Nie ma co porownywac opieki nad dzieckiem do opieki nad psem, ale mysle ze to dobry trening i przyzwyczajenie do odpowiedzialnosci.

nana z początku też myslałam że mój facet pomysli że zwariowałam,a ja czułam taka potrzebę opieki nad kimś malutkim. A teraz jest naszym oczkiem w głowie ,kochamy ją.

Gość nana09876
dzięki dziewczyny za wypowiedzi ciesze się ze nie jestem sama:) Jednka mój facet powiedział że nigdy nie zgodzi sie na psa w domu, będe musiała go przekonać bo bardzo brakuje mi opieki nad kimś:(

Gość kolorowa11
a ile masz lat.?

Gość nana09876
22.

Gość ghittea
Zobaczcie koniecznie http://dzieci.pl/cid,1024231,sexAid,13006332,title,Pies-zamiast-synka-kicia-zamiast-corki,uczucia_artykul.html

Gość ghittea
ja tak miałam,kupiłam pieska i kocham go,zastąpiła mi dzieci,cała moją miłość przelałam na moja suczkę Buhahahahahahaha :D Już nawet nie pytam co z tym pieskiem robisz.Mam nadzieję że w wózku nie wozisz i nie przebierasz. Moja siostra pracuje w zoologicznym i kiedyś przyszła taka blacharka z yorkiem i ona mówiła do tego psa bez przerwy całując go po pysku i na dodatku sepleniąc " a teraz mamusia mojej siusince kupi ublanko, będzieś ślicnom dziefcinką " :D:D

to zły pomysł bo pies to nie człowiek, tym bardziej nie dziecko. Pies posiada zupełnie inne procesy psychiczne i funkcjonuje na zupełnie innych falach. Dlatego też traktowanie go jak dziecko, przeprowadzanie z nim długich rozmów i stosowanie na nim metod wychowawczych takich samych jak u dzieci jest robieniem mu krzywdy.

Ludzie a tu jak zwykle ze skrajnosci w skrajnosc! Kto tu mowi, ze psa trzeba traktowac jak dziecko? Sprawienie sobie psa jako mloda para nie planujaca jeszcze dzieci to fajny pomysl, pod warunkiem ze sie lubi psy i ma sie troche oleju w glowie. My kupilismy sobie duzego psa i byl dosc wymagajacy jako szczeniak, takze jedyne czego nie polecam to sprawianie sobie szczeniaka w momencie kiedy ma sie urodzic niemowle, to tak jak miec blizniaki tylko ze z roznymi potrzebami.