Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maugossqa

Jak się ubrać na badanie w poradni psychologiczno-pedagogicznej?

Polecane posty

Gość maugossqa

I czego mam się spdziewać? Czy będą ze mną tylko rozmawiać czy jeszcze coś? Jak się powinnam ubrać? Trzeba coś zdejmować?

Gość traterore
przebierz sie za pora albo selera i powiedz, że boisz sie wiosny bo bedziesz musiała sie rozmnożyć :O

Gość maugossqa
pytam poważnie

u mnie w mojej przychodni jest taki zwyczaj, że przychodzi sie ubranym na dany kolor od stóp do głow, np. mam dobry humor ubieram sie na żółto, mam zły na czerwono, jest mi smutno to niebieski, na czarno to znaczy że mam nawrót. A system ten jest po to, bo często, masz doła 4 dni, ale idąc na wizyte zapominasz o tym i udajesz że jest dobrze, a jak sie ubierzesz na dany kolor to lekarz/magister juz wie i wie jak pomóc ;)

Gość zagubiona angelllica
ubierz sie jak wygodnie, ja tylko na lezanke sciagalam buty

Gość maugossqa
do Anka79111111 Czyli tylko rozmowa? Tak jakoś swobodnie czy siedzę po drugiej strony jakiegoś biurka czy jak? Czy się mam położyć?

Gość Inikka
Przygotuj się na to, że będą zadawać najróżniejsze pytania, które mogą (a nawet będą) dotykać Twoich wszelkich problemów. A ubiór? Codzienny, moim zdaniem ;) Też za niedługo będę się wybierać do psychologa... Przynajmniej mam taką nadzieję, znalazłam 3 potencjalnych i jeszcze nie zdecydowałam, gdzie się umówić na wizytę ;/

Gość maugossqa
Mam 13 lat, jestem dość nerwowa, czasem mam problemy z nauką, czasem robi mi się słabo/mdleję na chwilę...

Skierowanie dostałaś ze szkoły? Ze wzgląd na kłopoty z nauka? Jeśli tak,to czeka Cie badanie pedagogiczne i psychologiczne(nie ma się czego bać:) wszystko po to by CI POMOC:) ubierz się zwyczajnie,tak jak lubisz,niczego się nie boj(każdy tam będzie przyjaźnie nastawiony) Bedzie rozmowa i parę testów. Pewnie na inny termin badanie psychologiczne(tego tez się nie boj:) Później opinia. Rozumiem,ze jesteś w 6 klasie i wybierasz się do gimnazjum?

Gość maugossqa
Tak w 6 klasie:) już mi lepiej jestem spokojniejsza. Rozmowa będzie tak na swobodnie? Angellica pisała coś że się kładła na leżankę, po co? Czy mam się położyć? Czy usiąść? Czy do wyboru?

W sumie nie czytałam:) Jednakże,to raczej będą testy,które pomogą i Tobie i nauczycielom w przyszłości. Wedle tej opinii nauczyciel będzie wiedział,jak z Toba postępować. Tam będą ocenione Twoje umiejętności dojrzałość. Byc może zostanie stwierdzone,ze potrzebujesz czegoś więcej niż inni(to naprawdę dobre i warto) Jeśli mialas skierowanie ze szkoły,to myślę,ze nie będziesz musiała się klas bo to schemat,jedynie co to może powiedzenie(przyjmij pozycje,która Ci opowiada)wykonasz parę zadań(ruchowych może tez,nie wiem bo nie wiem czego problem dotyczy) Parę zadań,rozmów testów-typu dołącz brakując liczbę,czy dokończ zdanie. Często gęsto zdanie i pierwsza myśl jaka Ci przyjdzie na myśl,potem wszystko będzie analizowane. Rodziców się nie obawiaj-zostaną wyproszeni:) To naprawdę dla Twojego dobra,tylko po to byś była traktowana wedle opinii,a nie jak każdy schematycznie.

Gość maugossqa
i jakie to będą testy? Mam coś rozwiązać?

Gość maugossqa
A jeśli będą ćwiczenia ruchowe to ma znaczenie jak się ubiorę?

a właśnie i Twoi rodzice,tez powinni dostać rae jak z Toba postępować:) (nie zdradzając Twoich sekretów oczywiście)

Gość maugossqa
Jak to przede wszystkim dla mojego dobra to ja też chcę żeby wszystko dobrze wyszło i żebym dobrze wypadła.

Gość maugossqa
Dzięki Aniu791111111:) może tym lepiej że dostaną jakieś wskazówki. Zastanawiam się czy lepiej wyglądać tak ładniej czy tak zwyczajniej.

Jeśli nie masz żadnych wytycznych,to żadnego stroju nie bierz(najprawdopodobniej nic nie będzie) Moja rada taka-ubierz sie tak w czym najlepiej sie czujesz. Testy-brzmi groznie jednakze to zadania typu dokoncz zdania.....najbardziej boje sie gdy... jest mi smutno gdy... Ważne by pisać to od razu bez zastanowienia. Inne to typowe zadania parę figur czy liczb,bądź figur i pytanie co powinno być następne.Badz parę liczb ułóż ynocy z pustym okienkiem co teraz wpisać wedle schematu. Tego się nie wkuwa,po to by właśnie pomoc młodym ludziom jak Ty:) A ja znając pytanie Twojego wątku już wiem,ze jesteś niesamowita i wiele warta i każdy kto badać CIE BĘDZIE SIĘ O TYM PRZEKONA:) Dasz Rade:)

Gość marco4545646
Ja już nigdy nie pójdę do poradnie psychologiczno-pedagogicznej. Po prostu nie mam takiego obowiązku.

Gość maugossqa
Dzięki:):):) Teraz wzięłam to skierowanie i widzę że napisali że proszą o przebadanie pod kątem trudności w nauce, poziomu nerwowości (wskazane monitorowanie zakończeń nerwowych). O co chodzi z tym zakończeniami?

Gość marco4545646
Z doświadczenia wiem, że nic nie pomogą. A mogą zaszkodzić.

Gość wspaniale po prostu
odpowiadaj szczerze i mow co ci lezy na sercu. po prostu zachowuj sie jak zawsze. nic nie udawaj.

Skierowanie dawał lekarz czy nauczyciel? Bo brzmi medycznie:) Byc może chodz właśnie o przepadanie pod katem medycznym(aczkolwiek wtedy poradnia psychologiczno-pedagogiczna ma wykluczyć:)

Gość gryczka
To jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze ;-) Pracuję w poradni psychologiczno-pedagogicznej. Nie wiem, czy wszędzie są takie same zwyczaje, ale u nas nie ma żadnych leżanek, nie ma więc mowy o kładzeniu się. W niektórych pokojach są fotele, a w innych biurko i krzesła. Zapewne psycholog z Tobą porozmawia, zrobi też pewnie testy, o których już dużo napisała moja poprzedniczka (np. kończenie zdań, zagadki logiczne itp). Ubierz się tak, jak lubisz, żeby Ci było wygodnie i żebyś się czuła swobodnie, żeby Cię strój nie rozpraszał. Głowa do góry, na pewno wszystko pójdzie OK :-)

Gość gryczka
Byc może psycholog pokieruje Cię do neurologa, np. na badanie eeg (nic strasznego, elektrody przyklejone do głowy przez jakiś czas rejestrują fale mózgowe).

To jeszcze ja dorzucę swoje 3 grosze Pracuję w poradni psychologiczno-pedagogicznej. Nie wiem, czy wszędzie są takie same zwyczaje, ale u nas nie ma żadnych leżanek, nie ma więc mowy o kładzeniu się. W niektórych pokojach są fotele, a w innych biurko i krzesła. Zapewne psycholog z Tobą porozmawia, zrobi też pewnie testy, o których już dużo napisała moja poprzedniczka (np. kończenie zdań, zagadki logiczne itp). Ubierz się tak, jak lubisz, żeby Ci było wygodnie i żebyś się czuła swobodnie, żeby Cię strój nie rozpraszał. Głowa do góry, na pewno wszystko pójdzie OK Zgadzam się z tym:)