Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kakisoass

poronienie i potem ciąża

Polecane posty

Gość kakisoass

Powiedzcie mi jak to jest. jestem w ciąży 8 tydzień. pół roku temu poroniłam. słyszałam, że jeżeli się już poroniło to profilaktycznie przy następnej ciąży lekarz przepisuje duphaston lub coś w tym stylu. mój nic mi nie dał. Co o tym sądzicie? Nie mam się kogo spytać ze znajomych a martwie się żeby sie sytuacja nie powtórzyła :-(

mam dwie koleżanki po poronieniach, obie dostawały duphaston i luteinę przy następnych ciążach. może warto zmienić lekarza?

Witaj u mnie ciąża obumarła w 8tc pól roku temu i teraz ponownie jestem w ciąży 7tc i mi również lekarz nie przepisal żadnych leków podtrzymujących dodam że w poprzedniej ciąży brałam duphaston i nawet on nie pomógł. Także nie ma na to reguły.

Gość kakisoass
kurcze...no to nie wiem co teraz. niby nic się nie dzieje. żadnych krwawień. tylko boli lekko podbrzusze. taki dziwny ból...

ja mam tak samo też boli mnie podbrzusze ale to macica się rozciąga:) Na kiedy masz termin jeśli można spytać????

ja mam tak samo też boli mnie podbrzusze ale to macica się rozciąga:) Na kiedy masz termin jeśli można spytać????

Gość kakisoass
27 października

Ja 28października termin i troszkę dziwne bo piszesz że jesteś w 8tc:) A osatnią @ kiedy miałas????Bo ja 21stycznia:)

Gość kakisoass
ja miałam @ 20 stycznia. no może przesadziłam z tym 8 tc. to raczej jego początek.

Gość Ciąża...pytanie
Jestem dokładnie w tej samej sytuacji tylko że obecnie w 13tygodniu:) Mi lekarz też nie przepisywał żadnych leków lecz poprosiłam o przepisanie luteiny tak na wszelki wypadek:) Lekarz się śmiał że chce przyjmować luteinę ale powiedział że czasami warto nawet jeżeli nie ma zaleceń (chodziło o to że mogę się czuć bezpieczniej mając w podświadomości że ją przyjmuje)

Gość kbh
duphaston nie podtrzyma przy zyciu zarodka zmutowanego genetycznie, i dlatego takie ciąże obumerają, sama przez to przeszlam, obecnie mam 15 miesięczną corcie, i na początku bralam duphaston ze strachu..ale po zlym samopoczuciu i nasilonych wymiotach odstawilam, jezeli zarodek rozwija sie nie prawidlowo to i duphaston nie pomoze..powodzenia, zyczę spokojnych 9 miesiecy:)

Gość kakisoass
ja wiem o tym dobrze. ale boje się że np pierwszą ciąże poroniłam z powodu problemów z hormonami. nikt mi nie mówił o robieniu sobie badań takich a ja byłam zbyt przerażona żeby o tym myśleć. Ale skoro z moimi cyklami było wszystko w porządku to raczej to nie hormony?