Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ywyklezynejszon

wspólczuję wam drogie matki

Polecane posty

Gość ywyklezynejszon

posiadanie dzieci w tych czasach to niezłe umęczenie.Począwszy od sporoch wydatków finansowych ,obowiązków aż do postrzępionych nerwów.Dzieci ciągle coś chcą ,wymagają,płaczą,derenwują i uprzykrzają życie do granic możliwości i nie piszcie że jest inaczej i że to kwestia wychowania.Czy do wychowania należy ząbkowanie? ,kolki? nie .... to czysta fizjologia.Każe dziecko przechodzi również bunt i trzeba takiego brządaca temperować. Pewnie myślicie ,że jestem kolejną bezdzietną egoistką? otóż nie jestem matką i gdybym wiedziała jakie to trudne ,męczące ...w życiu bym się na to nie zdecydowała.

Gość mama rocznik 75
To idź do psychologa, bo może masz depresję? Albo porozmawiaj z kimś szczerze o swoich problemach - może z mężem? Moja akurat nie miała kolek, ząbkowanie bez problemów - raz miała gorączkę, ale nie było płaczu w nocy itp. Co do jej zachowania - jest grzeczna, bunt mały był jakieś pół roku temu, ale tylko chwilowo. Konsekwencją i cierpliwością poradziłam sobie z jej humorkami. Jest moim największym szczęściem, jest zdrowa, kochana. Nic lepszego w życiu mnie nie mogło spotkać niż bycie jej mamą :)

Gość jakos ci brakuje wyobrazni
i planujesz zycie na 2 lata. Czy ty ( dziecko swojej matki) masz nadal kolki? a moze zabkujesz? I kiedy były lepsze czasy? podczas wojny? za PRLu/

Gość free road
widać twoja matka była mądrzejsza od ciebie skoro się poświęciła i wychowała cię. ja też mam dziecko, wiele mnie to kosztuje ale jest moim największym skarbem. no coż autorko, tylko współczuć takiego podejścia, a przede wszystkim współczuć twojemu dziecku... żenua

ale dzieci nie tylko w "dzisiejszych czasach" mają kolki i ząbkują - to przecież zupełnie normalne ;) co innego finansowo, bo dziecko kosztuje, no i problemy z przedszkolami, żłobkami itp.

Gość Niewidoczny dla innych
Napisałaś w temacie " wspólczuję wam drogie matki ", ale zapomialaś dopisać " i sobie też " :o

Gość jaworuszczka
a ja mam dwójkę dzieci, 4 i 2 lata, mam 35 lat i nigdy w zyciu nie byłam taka szczęśliwa!!! Macierzyństwo jest cudowne. Kocham swoje dzieci najbardziej na świecie i każda chwila spędzona z nimi nadaje sens mojemu zyciu.

Gość pomysl,ze czeka cie menopauza
a to trwa dluzej , juz żabkowanie .tez fizjologia. Bliscy cie znienawidza. Lepiej skocz od razu.

A ja tam sobie nie wspolczuje :) moja corka to moje szczescie. Owszem dzieci sa czesto gesto upierdliwe, ale ja kocham mojego upierdliwca i nie wyobrazam sobie by moglo jej nie byc. Nie zaluje ani sekundy ze swojego zycia od kiedy Mloda jest z nami.

Gość kobrietta
kobieto współczuć byś sobie mogła, kiedy by ci tych dzieci zabrakło! czego nikomu nie życzę! więc ciesz się że je masz, a trudne chwile bywają, ale nie są wieczne. Przechodziłam kolki, ząbki, sraczki, bunt dwulatka, a teraz ma 2,5 i dam się za niego pokroić. Uwielbiam patrzeć jak się rozwija i codziennie robi coś nowego np. powie nowy wyraz, a frajda dla mnie jak 5 w totolotka :)

Gość autorko.,.,....
autorko, to Tobie współczuję............

Gość bjasbdsk
ale nikt twojego wspolczucia nie potrzebuje i tez nikt o to nie prosil. Otóż ku twojemu zdziwieniu sa matki , ktore dobrze czuja sie ze swoja rola oraz z codziennymi obowiazkami. A nawet zaskocze cie .. To nie obowiazek a przyjemnosc :) kochamy swoje dzieci i tak tez macierzynstwo daje nam duzo radosci a sprawy finansowe.. to nie jest najwazniejsza rzecz poza tym wiekszosc rodzin sobie radzi bo tego tez uczy rodzicielstwo. A swoja droga gratuluje genialnego pomyslu na prowokacje . Widze ze bardzo ci sie musi nudzic a macierzynstwo musi byc dla ciebie prawdziwym trudem niektorym z nudow odbija

Gość hhhjhhh
Ja sobie współczuje Już niedługo urodzę lada dzień , czas mi się duży juz nie mogę doczekac sie kiedy przytule moje maleństwo, z niecierpliwością czekam na jego złośliwości jak i pierwszy uśmiech nie wiem jak ja tyle tygodni wytrzymałam tęsknie z tym dzieciątkiem ❤️

Dziewczyny, myślę, że autorka jest poprostu zmęczona. Może akurat teraz przechodzi z maluchem jakiś ciężki czas?? Może nie sypia po nocach i poprostu jest niewyspana?? Za jakiś czas, jak odsapnie napewno pomyśli inaczej....

Kiedy ja swojej mowie, ze ja kocham to ona mi odpowiada: "ja cie tes" :), kiedy czegos chce to zaczyna od slowa "mamus...", a jak sie z nia drocze to mi mowi "mamooooo!" i jak tu nie kochac tego 2,5 letniego srajtka? Nie da sie nie kochac! :D