Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_zona

moje ciało mnie dobija

Polecane posty

Gość smutna_zona

Mam wielki problem ze swoim ciałem. Zaczęło się od ciąży - to była wpadka, ja 20-letnia dziewczyna nie miałam pojęcia o ciąży, jakie konsekwencje przynosi dla ciała i nie dbałam o siebie od początku bo nikt nawet nie zasugerował żeby używać jakichś kosmetyków. Moja mama nigdy nie miała rozstępów więc ja nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje. Oświeciło mnie właśnie w ciąży - przytyłam ponad 20 kg przy mojej zaokraglonej budowie to było dużo. Rozstępy mam wszędzie na piersiach brzuchu całych nogach, pod kolanami. One są bardzo duże i głebokie. W tym momencie się odchudzam ale boję sie że przez to odchudzanie będzie jeszcze gorzej a najbardziej boję się że mąż mnie zostawi albo zacznie zdradzać bo ja nigdy nie bede mogła założyć sexownej bielizny, nigdy nei bede mogła iśc na basen, mam 24 lata i już czuję że mam zmarnowane życie. Są może jakieś sposoby żeby zmniejszyć trochę chociaż te rozstępy? Niedługo nei bede mogła ubrać bluzki z głębszym dekoltem:( Proszę o jakąś pomoc

Gość smutna_zona
?

Gość kot kot
kochaniutka nie jestes jedyna z tym problemem. Wiele jest takich babek jak ty . Ja tez mam takie problemy. I wcale nikogo mąż nie zostawia dlatego :)

Gość szz
U kosmetyczki mozna zwalczac takie problemy. Fakt, ze laserowe zabiegi i naświetlania sa kosztowne, ale jesli cie stać, albo ma ci to poprawic komfort życia to warto o nich pomyslec

Gość dvgfrgrtg
ja nie dbalam o siebie w ciazy ale te z nie obzeralam sie. przytylam 13 kg czyli tyle ile caly brzuch wazyl. Nie ma rozstepow i ejstem mega szczupla:D

Gość smutna_zona
u mnie to może sama ciąża nie przyniosłatyle rozstępów ile późniejsza operacja. 3 miesiące poźneij miałam zapalenie trzustki, miesiąc w szpitalu - pasudna blizna na centymetr w poprzek całegoi brzucha - opuchlizna spowodowała że tych ropzstępów było jeszcze więcej . Pół roku minęło zanim doszłam do siebie

Gość smutna_zona
skoro tak wiele kobiet ma problemy z rozstepami o może któraś ma jakieś metody jak się ich choć trochę pozbyć, jak je spłycić lub zmniejszyć? Czy to wogóle możliwe? Ja neistety nei mam tyle pieniedzy żeby pozwolić sobie na zabiegi laserowe, bo już to sprawdzałam;/

Gość kdsljfghdkfjfdkjl
tak wielkich rozstepow nie pozbedziesz sie juznigdy. poczytaj na necie,poogladj fotki, dowiesz sie wiecej.

Gość qwerft3erffv
na helfy.pl sa mydelka arabskie na rozstepy, do stosowania 1 lub 2 razy dziennie, co dzien. w kazdej prawie aptece mozesz kupic ziola szwedzkie, nalezy sie tym co dzien nacierac regularne peelingi. mozesz kupic sobie korund sproszkowany i 1, max 2 razy w tygodniu dodac do zelu podprysznic i masowac, a na codzien rekawice do masazu. wazna jest tez dieta. jedz duzo ryb, szczegolnie tych wartosciowych, nie boj sie tych tlustych bo to dobry tluszcz

Gość Baba JAga _99
Polecam przyjazny licznik kalorii na www.kompanfit.pl pozdrawiam , dobrej nocy :)

Gość qwerft3erffv
nie mowie, ze dzieki temu po tygodniu czy miesiacu pozbedziesz sie zupelnie problemu, ale to sa rzeczy, ktore na co dzien mozna stosowac bo bardzo wielu osobom znacznie poprawiaja stan skory, a nie zrujnujesz sie finansowo, z tego to ziola szwedzkie sa najdrozsze

Gość smutna_zona
qwerft a te mydełka arabskie coś pomagają? stosowałaś je? ja smaruje sie codziennie już od dłuższego czasu różnymi balsamami ale to nic nie pomaga, tylko skóra w dotyku jest gładsza, a najbardziej przeraża mnie to, że pojawiają sie nowe rozstępy.

Gość qwerft3erffv
te balsamy drogeryjne to wogole zapomnij z tego co ci napisalam to stosuje poki co tylko korund, ale to tak jak peelingi, to wiadomo ze to zawsze poprawi stan skory, co by sie nie dzialo. tamtych dwoch poki co jeszcze nie, ale duzo czytalam na ten temat recenzji, opinii, mowia dziewczyny ze skuteczne, wiec jak bede mogla, to na pewno sprobuje. dlatego napisalam, bo ponoc skutecznosc jest przyzwoita. a jesli chodzi o balsamy, to jak juz stosuj jakies z olejem arganowym, on dosc dobrze wygladza skore, akurat mam do rak krem z olejem arganowym i naprawde jest roznica na dloniach, w jakosci skory, wiec na reszcie ciala tez pewnie bedzie dzialal dobrze, jak mi sie skonczy moj balsam i moje maslo, to kupie wlasnie takie z olejem arganowym. nawet moja mama, ktora miala no masakryczne dlonie, po kilku uzyciach skora wyraznie gladsza. jak to podobnie dziala na rozstepy, nawet w polowie, to ja bede przeszczesliwa :)

Gość qwerft3erffv
o i jeszcze czytalam, ze maslo z mango, ktore mozna dosc niedorgo kupic na allegro nawet, tez dobrze wplywa na rozstepy, na stan skory w ogole. i zacznijmy od tego ze te natyralne masla i oleje, nawet i rzepakowy, zawsze beda lepsze dla skory i duzo lepiej sobie poradza z takimi rzeczami, niz te drogeryjne. sama w tym walcze, mam tego sporo tez :( kiedys pamietam fissan uzywalam, no nawet to cos dawalo powiem ci, ale ja tego zapachu juz tak zniesc nie moge, ze po prostu nie jestem w stanie tego uzywac :(

Gość smutna_zona
qwerft a dużo masz rozstępów? ja sie strasznie wstydzę swojego ciała, nie chcę sie z mężem kochać w ciągu dnia bo jest mi okropnie wstyd. Najgorsze sa te na piersiach bo taka skóra z rozstępami już się nigdy nie napnie ani nie skórczy;/ Ja stosowałam te z serii eveline bo też dużo na ich temat czytałam i dobre opinie miały. Co do gładkości skóry to polecam masło z biedronka takie zielone jest rewelacyjne (liftingujące, w co nie wierze, ale fantastyczna skóra po tym jest)

Gość qwerft3erffv
ja w zasadzie uzywam w tym prawie tylko naturalnych kosmetykow :) akurat z eveline mam jakies wyszczuplajace, wiem ze fajny efekt daja, ale na moja skore jednak te naturalne oleje i masla dzialaja najlepiej, moze dlatego ze mam bardzo wrazliwa skore :) mam sporo :( na biodrach, na cyckach, na udach, w zgieciach kolan... :( fakt, ze wiekszosc znich, po tym co uzywalam, sa raczej jasne, nie sa jakies bardzo glebokie, nie sa tez juz grube, no ale ja je nosze na sobie dluzej niz ty bo jestem 4 lata starsza a rozstepow nabawilam sie jako nastolatka. porazka, ze skora sie drze na czlowieku jak stare przescieradlo :O

Gość smutna_zona
no właśnie, to jest niesprawiedliwe, że ciało tak się potrafi zmienić i że nie wszystkie kobiety maja rozstępy, według mnie żadna z nas nie powinna czegoś takiego mieć. Ja po porodzie mam biust lekko obwisły bo w trakcie ciąży miałam olbrzymi, teraz mam duże d;/. Moje rozstępy są blade ale ja bym chciała żeby one się troche spłyciły albo zwężyły. Choć w sumie mam ich tyle że boję się tego co będzie jak schudnę i na brzuchu zostanie taka skóra jak u starej babki bo przez nie ona się już nie napnie;/ ja czytalam że reguralne peelingi coś dają, złuszcza się naskórek i przez to one robią się płytsze...musze tego spróbować tylko trzeba znależć dobry peeling, choć w sumie myślałam o kawowym domowej roboty qwerft a ty byłaś już w ciąży? przepraszam za osobiste pytanie

Gość qwerft3erffv
sprobuj ten korund, jest bardzo tani, wystarczy, ze sobie np do płynu jakiegos delikanego pod prysznic dodasz, tylko nie radze tych perfumowanych... lepiej sobie kup jakis delikatny bezzapachowy plyn, albo taki do wrazliwej skory, najlepiej jakis o kremowej konsystencji. korund jest bardzo drobniutki, dobrze sciera, tylko oczywiscie trzeba uwazac. w warunkach gabinetowych stosowany jest do mikrodermabrazji, na pewno wiesz co to jest. nie, ja w ciazy nie bylam, ale jak bylam nastolatka to chudlam i tylam na zmiane bardzo.

Gość smutna_zona
he he no to ja właśnie teraz tak mam;/ ciągle tyje a potem chudne ;/ a ten korund można w każdej aptece kupić?

Gość qwerft3erffv
na allegro. zeby trafic na najtanszy to przeliczaj sobie ceny na kg, bo sa rozne pojemnosci.

Gość smutna_zona
aha ok dzięki za intormacje:)