Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolaaaa

Brak miesiączki po aborcji met. próżniową

Polecane posty

Gość end be ser
A tobie o co chodzi próbujesz autorkę przekonać.so swoich poglądów ? Zajmie si swoim życiem w kogoś się.nie woieddalaj

OCZYWISCIE panie swiete nie czytaja ze zrozumieniem - aurtorka pisala ze nie jest zainteresowana waszym zdanie na temat zabiegu i siebie TAK? tak wiec po co piszecie co o tym myslicie . Polki to okropne zacofane babusy - wszystkie swietojebliwe .

Gość metoda próżniowa
Do jakich poglądów? Przekonać? Ja? Skąd! :) Ja tylko się raduję, że tak fajnie się w dzisiejszych czasach "materiał" usuwa :) Nawet jak znów ma "materiał" w brzuchu, to znów sobie usunie :) Fajnie, nie? :) :)

Gość kuytdescb
Ja to nie oceniam ze poddala sie aborcji, ale to ze ledwo co jedno dziecko usunela a juz sie seksi bez zabezpieczenia to nie rozumiem. Polglowek a nie kobieta!!!!!!

No fajnie. To dla Ciebie zlepek komórek=czujący i myślący człowiek nie oznacza, że każdy tak myśli. 😴

Gość metoda próżniowa
Kolejna nic nie rozumie (tępa po matce? :) ). Jakie świętojebliwe, kto? Ja nawet katoliczką nie jestem :) Chciałam się ucieszyć razem z autorką, że już nie ma materiału w "brzuchu" i znów może dupska nadstawiać, a tu takie niezrozumienie :)

Gość end be ser
Zawsze si jacyś nawiedzeni obrońcy życie znajdą i będą pierdoll 3 po 3 zamiast np. Pomoc dzieciom w domu dziecka to płody będą bronić idioci

tyko temat aborcja i holla - dac upust - problem nie w tym ze tego nie robicie , ale ze sie nie przyznajecie , zadko kogos obrazam , ale jstescie takie ,, DULSKIE,, .

Gość end be ser
Widzę że ktoś tu próbuje być mistrzem sarkazmu :classic_cool:

dziewczyna zadala pytanie co myslicie na temat tego w jaki sposob uprawia sex ?- jej sprawa moze bdzie dokonywac zabiegu co 2 mc- co komu do tego - POSIADACZKI ZBIOOWEGO SUMIENIA- masz wlasna dupe?

Gość o ludzie
end be ser nie ma cie tu!!! sio do szkoły!

Gość end be ser
Do szkoły ? Serio rok.akademicki już się skończył al ty jak widać nie wiesz...

Gość u kur..czaki
Rok akademicki ? No gratuluję, dorosły, dojrzały, wykształcony i doinformowany człowieku. Ile ty masz lat? 20? co ty w życiu przeszedłeś by oceniać innych? czy Autorka wątku pytała o twoje zdanie na temat aborcji? a może masz problemy z rozumieniem czytanego tekstu? Idź lepiej do kościoła i pomódl się byś nigdy nie musiał być w podobnej sytuacji a nie krytykujesz i plujesz jadem na forum. Stań z taką kobietą twarzą w twarz i to powtórz. Łatwo jest wyklikać bzdury wyssane z palca nie znając sytuacji. Idź zobacz dzieciaki w domach dziecka, idź spytać takiego 18 latka który taką placówkę ma opuścić czy gdyby wiedział że jego życie się tak ułoży to czy nie chciałby być usunięty. Ty tępy wykształciuchu bez podstawowej wiedzy medycznej, bez wiedzy katolickiej i moralnej. A teraz do reszty: Metoda próżniowa jest stosowana od 1 do 12 tyg ciąży. Nie ma mowy o wyrywaniu rączek czy nóżek. Wysysa się całość bez żadnego siekania!. Z medycznej strony żaden lekarz nie wyda matce poronionego płodu przed 20 tyg życia bo jest to "materiał" nie dziecko. Tak to też zostało nazwane w ustawie której pewnie nie czytaliście zanim zaczęliście krytykować. Kościół też nie pochowa płodu jeśli ma mniej niż 20 tyg, w niektórych przypadkach nawet później, ale czepia się obrony życia od poczęcia. Plemnik też jest żywym organizmem i jakoś nikt się nie czepia że żywa istota ląduje na kocu, chusteczce czy w kiblu !!! Nie twierdzę że aborcja jest ale nie jest też zła. Powinnam mieć prawo decydowania o własnym brzuchu a w Polsce jestem ubezwłasnowolniona i przez prawo i przez niedoinformowane, zacofane społeczeństwo. A najbardziej mnie wkur... że głównymi krytykującymi takie osoby są faceci, którzy odwracają się od kobiety w ciąży i guzik ich obchodzi co ona biedna dalej ma zrobić. Ale usunąć nie wolno !!!

Gość ewelina7821
O ile dobrze wiem to plemniki moga przezyc nawet 2 dni. Ale nie jestem pewna.

Gość odpowiadam autorce
na problem tytułowy: Miesiączki już miala nie bedziesz. Po prostu przy zabiegu wyssali ci całą macicę z przyległościami. Tak bywa. Za to bzykać się teraz możesz do woli :P

Gość Ewa C.
wy wszyscy krytykanci jestescie niedouczeni. Aborcję czy to metodą farmakologiczną, czy próżniową, czy łyżeczkowanie stosuje się również gdy płód naturalnie obumiera 20% ciąż. Wtedy albo czeka się aż organizm sam usunie "materiał" , abo podaje tabletki/ albo skrobie. A w cywilizowanych nie zahukanych pseudokatolicko krajach odsysa, by nie wyrzadzić kobiecie krzywdy jak to bywa podczas łyzeczkowania. zakazenia, stany zapalne itd.. barany wara od nie swoich gaci. A do autorki- plemniki są w stanie przezyć nawet do 7 dni w sprzyjających warunkach (po wytrysku w środku)

Gość pan gosc
Mam taka samom sytuacje mie mam miesiaczki i tez sie boje ale tu nie uzyskasz zadnej konkretnej odpowiedzi trzeba pujsc do lekarza

Gość gość
Może powinny cię jednak interesować opinię innych ludzi. Może dadzą ci do myślenia bo ktoś cie chyba tej niewrodzonej umiejętności nie nauczył. ciekawe czy by cię czegoś nauczyła aborcja miesiąc po uwaga ABORCJI - ile masz zamiar się skrobać? w takim tempie to pobijesz rekordy.

Gość gość
"Powinnam mieć prawo decydowania o własnym brzuchu " MASZ takie prawo PRZED. KAŻDA decyzja niesie bowiem konsekwencji i to też jest naturalne. W związku z tym jeśli skutkiem ubocznym seksu nie jest niechciana ciąża a np HIV czemu nie rzucasz się, że sama mam prawo decydować czy chcesz mieć HIV czy nie. No właśnie. A porównywanie plemnika do zgody jest co najmniej śmieszne i żałosne i to z biologicznego punktu widzenia.

Gość gość
HEJ.Powiem Ci ze Ja tez jestem po aborcji.Mialam ja tez miesiac temu.Tylko ze ja jestem w zwiazku.Tez czekam na okres a w miedzyczasie wspolzylam bez zabezpieczenia a teraz sie zabezpieczamy ale po czasie.jezeli masz jakies obawy to idz do lekarza i nie zwracaj uwagi na glupie teksty tych ktorzy odpowiadaja na twoje pytanie.ja cie rozumiem.jest mozliwosc ze moze zaszlas w ciaze.ja tez sie tego obawiam

Gość icforsitbgar1985ztgme
o ironio, ale by bylo gdybys byla, dopiero co sie wyskrobalas i znowu d**y bez zabezpieczenia dalas, no nie , brak slow, lekarz powinien macice ci usunac i mozg Jasne http://www.web-gis.co.uk/phurl/ccA4

Gość gość
Witajcie miałam zabieg łyżeczkowania macicy w 8 tygodniu ciąży w szpitalu tłumaczono mi że na miesiączkę mogę czekać nawet do 6 i że w międzyczasie mogę zajść w ciażę !!! Dostałam okres po 3 tygodniach nie wiem czy to ma znaczenie ale mój aniołek umarł w 6 tyg może to sprawę przyśpieszyło.

Gość pyswardfensdic1973ovjpc
Kobieto, piszesz o Polakach jako jakichs niedorozwojach i zacofancach, a kim sama jestes, ze zaszlas w nieplanowana ciaze w XXI wieku??? Szczegolnie, ze nie chcesz miec dzieci? Skoro tak jest, to idz do lekarza i podwiaz jajowody. Tam pewnie jest to legalne. Wyslij partnera na wazektomie, zaloz spiralke, bierz zastrzyki, naklej plastry, zazyj tabletki. K**wa, i jeszcze poszlas na aborcje pozno skoro taka metoda usuniecia. Nie masz ani serca, ani tym bardziej rozumu. Nie wspolczuje Ci nic a nic Shatyn o kobiecie, młodszej od siebie o 30 lat: "Po pierwsze nie widze tu kobiety tylko niewychowanego chama a z takim nie lubie rozmawiać." Szlachcic "mam dość przywaliła ci tyle razy, że nie dziwota, że jej nie cierpisz intelektem nie dorastasz jej do kostek u stóp" HOTT! Jasne http://url.oldenburg.info/22

Gość gość
Wczesna ciąża, nie ma rączek ani nóżek. Proponuję poczytać jak wygląda płód w 8 tygodniu. Ma 1 cm. Pozdrawiam mądrych forumowiczów. A dziewucha faktycznie powinna zacząć myśleć o tym aby zapobiegać. Aborcja to nic dobrego.

Gość gość
Hej. Pytanie do autorki jak to wszystko sie skończyło? Ja jestem 9 tygodni po i dalej brak miesiączki nie wiem czy nadal czekać czy isc do lekarza

Gość gość
podwiazcie sie, durne baby.

Gość gość
9tyg. To troche dlugo. Tabletki poronne moge bardzo rozregulowac system. Ja sama mam bardzo nieregularne miesiaczki po aborcji w 8tyg. metoda prozniowa czekalam ponad 6 tygodni. Mialam schize, ze moze wpadka, ale nie. Idz moze do gina. Absolutnolie nic Ci nie grozi ze strony prawej. Prawnie odpowiada osoba, ktora pomaga w aborcji na terenie Polski. Kobieta, ktora ciaze usuwa nie ponosi odpowiedzialnosci. Serio.

Gość zyleta
nie rozumiem niektorych czemu obrazaja autorke???ja nie moge brac anty ze wzgledu chorej trzustki po 5latach wspolzycia z gumie pekla nam i tez jelsi okaze sie ze jestem w ciazy pojade za granice usunac ze wzgledu ze nie chce miec dzieci skoro nie czuje sie instynktu druga rzecz odkad 3tyg lub 2 to juz dziecko?to kropka a nie dziecko nie czuje nie oddycha .no chyba ze ktos by zrobil po 3 mies to co innego

Gość Cleo1976
No, cóż.Aborcja to NIE JEST banalny zabieg.Dziwicie się, że "rozwala system"? A do tych, co piszą, że płód w 8'-9 tygodniu "nie oddycha", przypominam, że nie oddycha również w tygodniu trzydziestym.:) Za to od 3 tygodnia bije mu serce, a od 6-działa mózg.

Gość gość
Sorry dziewczyno. Aborcja, aborcją. Stało się, różnie bywa. Nie możesz jednak oczekiwać, że ktoś w 21 wieku dziewczynie po aborcji, bedzie z fusów wróżył czy znów zaszła w ciążę uprawiając seks bez zabezpieczenia ( znów? ) i będzie zdziwiony, że laska, która nie chce dzieci, postepuje w ten sposób. Głupota gdyby mogła fruwałaby... Wszystko jest możliwe w takiej sytuacji. Lekarz juz ci odp kiedy możesz się spodziewać miesiaczki, jednak nawet on nie założył, że bd uprawiać seks bez zabezbieczenia. Skad my mamy wiedziec, co wytysnelo i czy w ogóle? I kiedy przyjdzie okres? W takiej sytuacji się czeka, uprawia się seks innego rodzaju i zabezpiecza bezwzględnie. Po miesiaczce i kontroli idzie się po pigulki lub inne skuteczne srodki.