Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna misia

cukrzyca-zalamka, kobieta 32 lata

Polecane posty

Gość smutna misia

Witajcie, wczoraj dowiedziałam się, że mam cukrzycę typu 2..Nie mma pojęcia co to są wymienmniki węglowodanowe itd...Wiem tez,że posiłki muszą być regularne i podzielone na węglowodany, tłuszcza i białka. Problem w tym ze całey dzień jestem w pracy, nie mam możliwości podgrzewania potaw, a więc zjedzenia obiadu, a o 17, gdy wracam z pracy już pora na kolacje, ew.podwieczorek. Co zrobić?Co z obiadem?Jestem przerazona iloscia gramaturowa potraw, nie mowiac o ich zlozonosci, liczeniu,przeliczaniu.Nic mi lekarz nie powiedzial.Co jesc jako obiad w pracy:(?

Gość poxnqa-x
bierz salatki uprzedz szefa ze musisz miec 5 min na zjedzenie posilku bo masz cukrzyce i tyle

Gość poxnqa-x
salatka z kurczakiem i pomidorem kanapki salatka z serem mozarella sa takie opakowania do jedzenia specjalne

Gość poxnqa-x
swoja droga mam rownie ciezka chorobe jak cukrzyca a zachorowalam jak mialam 17 lat wiec ciesz sie ze ty tak pozno;) aktualnie mam twoje lata acha poszukaj na necie co mozna jesc w cukrzycy

Gość huhuhu
jest np cukrzyca nie insulinowa, ja mam np hipoglikemie rektroaktywna-czy jakos podobnie

Gość aaaaaAaaaaaaaaaaaaa
mój ojciec miał stwirdzona cukrzyce typ 2 był gruby ,lekarz kazał mu schudnac gdy to zrobił nie ma juz cukrzycy typ 2 tak od dziesieciu ponad lat ma spokoj