Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podroznikdosan

San Francisco .POMOCY

Polecane posty

Gość podroznikdosan

Witam , a wiec opisze najpierw o co mi chodzi a potem pytania. Zaczęło sie od tego ze poznałam miłego chłopaka na chat . Jest z Niemiec ale mieszka w San francisco . Poznalimy się dosc bardzo dawno temu( ok. 2 lata ). Chce żebym do niego przyjechała ale to jest tak daleko ze potrzebuje wizy . Mam 19 lat, a moi rodzice nigdy mnie tam nie puszcza . Tak wiem ze jest ryzyko ze zamknie mnie w piwnicy i sprzeda -.- ,zaryzykuje . Ale nie w tym rzecz . Poznałam już na skype (bo tak z nim rozmawiam) jego siostre i młodszego brata . Jego mama zgadza sie na mój przyjazd , jedyny kłopot to chyba taki ze oni chcą mnie tam na stałe. 1.Czy potrzebuje jakiejś zgody od rodziców? 2. Jak załatwić tą vize ? 3.Gdzie pytać?? Nie chce głupich odpowiedzi . Nie pouczajcie mnie. Chce osoby które wiedza co i jak . POZDRAWIAM

Gość Californiablue
Idziesz do ambasady w Warszawie z wnioskiem wizowym i albo ci dadza albo nie,jesli jedziesz do tylko chlopaka i nie masz zadnej bliskiej rodziny w Stanach to marnie to widze. Masz dopiero 19 lat wedlug amer. prawa to nawet piwka jeszcze pic nie mozesz, hehe, wiec beda na to dziwnie patrzec: mloda laska jedzie do chlopaka poznanego przez internet? Szanse w tym przypadku na dostanie wizy turystycznej sa prawie zerowe ale nigdy nie wiadomo, sprobowac zawsze mozna.

Gość podroznikdosan
właśnie moi rodzice byli tak w Australii , jechali do koleżanki na miesiąc .Wiem ze np. jak się z nim ozenie to nie będę musiała wracać do kraju bo wtedy kasują mi wizę tymczasową i mogę starać się o stała .Oczywiscie to tylko przyklad. Też z tego co słyszałam to średnio chcą puszczać własnie rodziny , zeby przypadkiem nie zamieszkali tam w szczególności żeby się zjeżdżali .

Gość podroznikdosan
aaa, nie dodałam ze jest żołnierzem . Mówil ze jak bede z nim to bez problemu dostane ponieważ jest żołnierzem to prawda?

Oo Ty chcesz jechać do faceta, którego nie znasz? A on nie może odwiedzić ciebie?

Gość podroznikdosan
rozmawiamy ze soba juz od 2 lat .. spotkalismy sie byl u mnie .Ale z kolei tam jest lepsze zycie...

Gość ctery cztery .
dlaczego jebnięta ? skoro już się spotkali to dlaczego ma nie spróbować ? to jej życie niech z niego korzysta 🖐️ szkoda tylko, że mieszka w tkim chujowym kraju (w sensie on) no ale trudno :P

Gość podroznikdosan
dlaczego uwazasz ze chujowy ? mysle ze lepszy od polski :P.

Ale co chcesz tam pojechać i zostać u niego na stałe czy jak, bo nie łapię. Chcesz się wpakowac ludziom do domu?

Gość podroznikdosan
nie no co Ty ! on zaproponował. zresztą własnie myślałam o tym .. mam nadzieje ze zrobimy własny kacik ;)

Gość ctery cztery .
od Polski na bank lepszy ale nie lubię USA- jestem jakoś uprzedzona uważam że to kraj idiotów bez kultury :P wolę kraje Europejskie bardziej Skandynawskie klimaty :D

Gość modalolack
Niby jest z Niemiec :)

"jestem jakoś uprzedzona uważam że to kraj idiotów bez kultury" Ludzie są inni niż u nasi faktycznie większość jest mało rozgarnięta, za to są przyjaźni i nie ma takich uprzedzeń jak u nas. Jednak wolę Polskę ;)

Gość modalolack
heheh , a mi chyba bedzie pisana własnie ucieczka z tego kraju ;)

podroznikdosan Jak już tam pojedziesz to nie zdziw się, że mało osób w ogóle wie, że istnieje taki kraj jak Polska. Jeśli jesteś mało obyta ze światem to mogą cię na początku traktować jak 'wieśniaka z oklahomy'. Będą ci pokazywać jak uruchomić pralkę bo u nas pewnie nie ma itd itd. I żałować jaka jesteś biedna, że uciekasz z kraju.

Gość podroznikdosan
Nie no nie przesadzajmy :) To rodzina z Niemiec wiec wiesz ;D Trzymaj kciuki zebym tam pojechała :))