Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość # kolorowe pisadło #

od ilu stopni nie nakładać kombinezonu i zimowej czapki ?

Polecane posty

hej kobietki moja córka ma 7,5 msc i już zakupiłam kurteczkę z takim polarkiem od spodu i czapeczki takie nie grube i nie cienkie :) jedna taka z uszami może będziecie kojarzyć grubość :) i mam pytanie tak jak w temacie... bo myślę że jak będzie 10 stopni ciepła to już chyba mogę nakładać tą kurteczkę i czapeczkę ? jakoś jednego dnia było ciepło i wzięłam termometr do wózka to koło głowy miała 13 stopni a na zewnątrz było poniżej 10 to jak wróciłyśmy do domu to była spocona a ubrana była a body pół śpiochy i grube skarpetki no i oczywiście kombinezon i czapka i przykryta cienkim kocykiem złożonym na pół tylko nogi

Gość myślę że....
jak będzie powyżej 10 stopni to już możesz nakładać tą kurteczkę i czapeczkę tylko po prostu jeszcze oczywiście przykryj kocykiem

Gość kaskaadaja
cieplejszy sweterek albo bluze pod spód i spokojnie można już nosić wiosenna kurtke i czapkę.

up

Ja już nie używam zimowego kombinezonu, do zwykłego domowego ubrania (czyli spodnie i bawełniana bluzeczka +któtkie body) daję cienką kurtkę- ale z podszewką z baranka i rajstopy. Szalik ciągle jest, bo u nas nieraz wieje, a dzisiaj synek drugi dzień wyszedł w cienkiej raczej, bawełnianej czapce z daszkiem i klapkami- miałam wrażenie że w zimowej ma spoconą całą głowę. Jeszcze czasem dawałam rękawiczki do tej pory, cienkie albo grube, zależy od temp.

to w takim razie i ja już nie będę nakładać kombinezonu

Gość hmmmmnnn
Też się nad tym zastanawiałam, jak teraz dziecko ubierać. Moja mała ma 7 miesięcy, i w zimowym kombinezonie jest juz jej gorąco. Zakładam jej polarowy kombinezonik na podszewce, z misiem na kapturku, rączkach i stópkach, na łepek czapka jeszcze zimowa i szalik, na nogi "łapki" z zimowego kombinezonu, bo muszę jej jakieś butki na wiosnę kupić;) a i tak mam wrażenie że jej jeszcze za ciepło jest:O