Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagranicowa

praca za granica?

Polecane posty

Gość zagranicowa

witam. moze ktos zna jakies oferty pracy za granica? tylko sprawdzone? w polsce chyba nigdy niczego nie znajde

Gość r o b
Tak za granicą mają już dość obiboków,leniuchów -tam trzeba zapieprzać od rana do nocy,a nieraz i nocą,a co do zarobków to też już nie takie rarytasy jak 20 lat temu,chyba że budowlanka to płaci,a tak inne prace ,rolnictwo warzywnictwo to stawki 4,5-6 euro,nieraz jest spanie obiad lub bez i daje 50 euro na paliwo.

Gość zagranicowa
a kto powiedzial ze jestem obibokiem? pytalam czy ktos zna jakies sprawdzone oferty pracy. nie boje sie pracy

Gość klopsssss
Weż przestań się dziewczyno wygłupiać z szukaniem pracy na forach, bo wylądujesz w jakimś burdelu nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Od szukania pracy są profesjonalne biura pracy a poza tym, nikt Cię do poważnej pracy nie przyjmie jesli nie jesteś na miejscu, te czasy już się skonczyły, niestety

Gość zagranicowa
dobra dzieki. tylko ze ja juz nie wiem co ja mam robic

Gość cokolwiekja
a w jakim kraju szukasz pracy?

Gość pasiflora
u nas za sprzatnie prywatnie mieszkan placa 12-14 dolarow za godzine, tylko nie kazdemu sie chce tak pracowac

Gość zagranicowa
moze wielka brytania albo holandia, niemcy

Gość cokolwiekja
czyli wszystko jedno, byle wyjechać. bez języka tylko do polskich agencji pracy tymczasowej za granicą, inaczej nie dogadasz się z żadnym pracodawcą. a jeżeli znasz język, to wertuj zagraniczne strony w poszukiwaniu jakiejś season job i dzwoń bezpośrednio do firmy, która zamieściła ogłoszenie. będzie to trwało miesiąc-dwa, ale w końcu coś znajdziesz. z season job jest o tyle fajnie, że najczęściej masz zakwaterowanie i wyżywienie za darmo, a zawsze możesz sobie zrobić ciągłość zawodową lato-zima. i nie będę ukrywać: przez jakiś czas pracowałam jako pokojówka we francji w hotelu 4 gwiazdki i... minęły jakieś dwa tygodnie pracy, zanim mogłam spokojnie usiąść na kibel, tak mnie wszystko bolało. ale przygoda fajna, no i duże pieniądze :)

Gość czy-kiedyś-zapomnę
to napiszcie dziewczynie gdzie i jak ma sie kierować by nie wylądowała żle -nie wspomne o burd.........,z jakimi firmami wyjeżdzaliście i było ok,wiadomo że na pierwsze nie bedzie rarytasów bo nie zna pracy ludzi i ich potrzeb,w dodatku jezyk ,w holandi jest czysto i praca jest dobrze płatna ,w niemczech mają dosyć polaków do wyboru to im nie zależy zarobki nie są takie wysokie i w wiekszości praca na czarno.ja 20 lat temu przyjechalem do belgi w iemno ale po dwuch tygodniach już zarobiłem na obiad i paliwo a spaliśmy na parkingach,i tak z dnia na dzień praca mieszkanie i też nie wiem czy tego roku pojade wiosną do pracyja tam pracuje lato i zima ,teraz wziołem wolne do 15 04,trzeba i z rodziną pobyć ,