Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddwedwewemamam

PRIORIX SKUTKI UBOCZNE.....

Polecane posty

Gość dddddddwedwewemamam

witam, 5 marca szczepilam corke (15 miesiecy) odra swonka, rozyczka. Dzis9 dzien po szczepeieniu a od wczorak moje dziecko wysoko goraczkuje, 39,2 i lepiej, po podaniu nurofenu temp. spada jednakze dzis rano znow sie pojawila. Mala w nocy budzila sie z krzykiem strasznym , nie moglam jej 30 minut uspokoic. Na brzuszki miala czerwoen plamki ale po godzinie zeszly. Tak sie martwie, ogolenie czuje sie dobrze tzn bawi sie, nie placze ale jest marudna. Jak myslicie czy to normalne czy isc z nia dzis na izbe zeby lekarz ja przebadal czy poczekac do jutra.....podobno taka temp moze sie utrzymywac 2-3 doby

Gość Umiecie czytac?...
to poszczepienna odra a charakteryzuja ją wlasnie znikające plamki na ciele. Szczepionka odra-swinka-rozyczka ma to do siebie ze skutki: typu temperatura (czasami wysoka), i wysypka pojawiaja sie do 10 dni od szczepienia bo odra ma dlugi czas inkubacji.

Gość dddddddwedwewemamam
choleraa , czy w takim wypadku powinnam sie wybrac do lekarza czy przeczekac, a na dodatek ja dostalam anginy mam nadzieje ze to bez wplywu......

Gość Umiecie czytac?...
ja nie bylam na wizycie a moja corka tez miala wysypke i nagly rzut gorączki cos ok 9-10 dnia po szczepieniu. Temperatura utrzymywala sie 2 doby - spadala po podaniu leku i potem znow rosla, wysypka byla 3 dni

Gość Umiecie czytac?...
moze zadzwon do przychodni jak masz taka mozliwosc i zapytaj czy przyjsc z dzieckiem

Gość dddddddwedwewemamam
dziekuje Ci bardzo tak tez zrobie, zadzownie i sie dowiem...mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku....tak bardzio sie balam tego szczepienia...:/