Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krokodylek30

w kapciach czy bez??

Polecane posty

Gość Jo-------anna
Najlepiej by było..

Gość rgtqdwrfweqd
ja sama dla iebie jak kupowalam baletki z gumową pieta taka jak na zdjeciach to mnie wpieprzalo to,ze nie zawsze trzymalo się na nodze wiec odradzam takie pantofle.

Gość ewfwewf
Koleżanka ma rację. Takie kapcie są niewskazane dla małych dzieci. Ja na przykład miałabym problem i musiała tłumaczyć córeczce dlaczego ma takie kapcie od kogoś tylko do oglądania. Oczywiście bywają różne względy, pewnie są i dzieci które mogą nosić cokolwiek ale gros dzieci musi mieć usztywnioną piętę (i zapiętek).

Gość gryczka
A moje dziecko po domu chodzi głównie w skarpetkach, a czasem w miękkich kapciach. Dopiero co czytałam gdzies wywiad z Zawitkowskim (choc nie wiem, na ile można mu ufać) w którym mówił, że stopa najbardziej prawidłowo rozwija się gdy ma swobodę, gdy dziecko może nią poruszać, jak mu wygodnie. I że usztywniane buty dla dzieci, które ucza się chodzić, to mit...

Gość ewfwewf
A to taki nowy trend, tylko że specjaliści którzy go wyznają, nie biorą pod uwagę że stopa rozwija się najlepiej gdy ma swobodę i... naturalne warunki: nierówne podłoże, nie śliskie itp. Ślizganie się po twardej podłodze to nie jest nic naturalnego i może zaszkodzić stopom i np stawom biodrowym. Na bosaka jeśli nie jest ślisko i powierzchnia zmienna, ot, choćby własny trawnik, piaskownica czy co tam? Super! Ale w skarpetkach i po podłodze to sytuacja odwrócona o 180 stopni, która bynajmniej nie jest korzystna.