Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora i pełna obawy

Anoreksja-terapia.

Polecane posty

Gość chora i pełna obawy

Mam pytanie do osób które walczyły lub walczą z tą chorobą albo po prostu mają widzę na ten temat. Jak wygląda terapia? Chodzi mi tu o grupową poznawczo-behawioralną. Jakie techniki stosują terapeuci na czym to polega? Ja muszę iść na taką terapię ale nigdzie nie ma inf. na czym to dokładnie polega a boję się tego trochę. Dlatego jeśli ktoś ma takie info to bardzo proszę o podzielenie się tym ze mną. Bardzo mi pomożecie. Dziękuję.

był film dokumentalny o anoreksji i metodach terapii ale niestety nazwy nie mogę sobie przypomnieć :/

Gość chora i pełna obawy
W ośrodku najbliżej mnie stosują właśnie poznawczo-behawioralną w grupie. Pięć razy w tygodniu po 4h dziennie. Ale kiedy pytałam terapeutkę na czym dokładniej leczenie polega nie chciała mi powiedzieć:( szkoda że nie pamiętasz nazwy tego filmu ale dziękuję za chęci:)

Gość no wlasnie to nie prawda
a w internecie nie ma nic o tym?

Gość chora i pełna obawy
Szukałam ale są ogólne opisy tzn jest to napisane bardzo definicyjnie, a mnie chodzi bardziej o opis "od kuchni". rozumiem że osoby które pokonały chorobę mogą nie chcieć do tego wracać ale gdyby jednak ktoś coś wiedział to bardzo mi to pomoże.

Gość chora i pełna obawy
Chyba jednak nikt nic nie wie na ten temat. Szkoda...

Gość nmkl nm
będzie dobrze. Jeśli chcesz walczyć z chorobą to Ci się uda. Pokonasz.

Gość chora i pełna obawy
chcę i to bardzo. tylko mam tak że nie potrafię pójść do ośrodka z taką wagą jaką mam teraz:( ważę obecnie ok 60 kg a jak byłam w ośrodku ostatni raz to ważyłam 50 kg i jakoś tak głupio pokazać mi się tam z wagą obecną:( wiem że to głupie ale nie umiem z tym walczyć. teraz mam taki okres że ciągle chce mi się płakać mam myśli żeby ze sobą skończyć. u mnie w domu wszyscy mówią że wymyślam a ja już sobie nie radzę. wiem że moja obecna waga nie jest anorektyczna ale mam anoreksję zdiagnozowaną. waga raz spada raz rośnie mam napady obżarstwa już nie daję sobie rady:( chłopak powiedział że nie chce mnie widzieć dopóki nie zapiszę się na leczenie a ja nie mam z kim o tym wszystkim pogadać:( przepraszam że piszę tak nie składnie ale mam dość tego życia:(

Gość bure oczy
idź na terapię, nie przejmuj się, co inni pomyślą. Nie musisz ważyć 30 kg. Jeśli czujesz, ze Tobą rządzi jedzenie- czy też niejedzenie to walcz z tym.

Gość ostatnio oglądałam 595957u9
kobietę cefe na polsacie cafe, był program o anorektyczkach i było powiedziane ze osoba ważąca nawet 100 kg moze byc anorektyczką, bo niestety to jak sie wygląda to skutek choroby, sama zas choroba siedzi w głowie - to chorbna psychiczna, szkoda ze nie masz oparcia w bliskich, nie patrz na nic tylko smiało idż na terapie, tym bardziej ze twoj stan psychiczny jest obecnie trudny. wierzę, ze ci sie uda i zycze powodzenia w wale z chorobą

Gość chora i pełna obawy
ale tak bardzo się boję:( jestem taka słaba. to wszystko trwa już ponad 2 lata:(terapia trwa tylko 3 miesiące. już dawno mogłam mieć to za sobą a ja boję się wykonać pierwszy krok...kurwa nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam...wiem że teraz nad sobą się użalam ale muszę się komuś wygadać a nie mam komu. zostało mi tylko forum...