Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biedronek85

Czy to efekt jojo?

Polecane posty

Witam forumowiczki, temat tuszy jest nieco wstydliwy, tym bardziej jeśli jest się facetem. Nie bardzo wiedziałem gdzie się z tym zwrócić, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie. Jeszcze rok temu ważyłem 120 kg przy wzroście 185 cm, wziąłem się wtedy za siebie. Dużo ruchu, rowerek treningowy, pływanie, zaoszczędziłem sporo benzyny wszędzie spacerując. Udało mi się zrzucić wagę do 85 kg, co może nie jest osiągnięciem rewelacyjnym, ale czułem się lepiej. Przez długi czas utrzymywałem stałą wagę. Niestety, w ostatnim czasie, mimo iż jem znacznie mniej niż kiedyś, znowu zacząłem tyć. Nie znam się na dietach, przeraża mnie ich ilość, o efekcie jojo słyszałem tyle co w mediach. Ważę obecnie 95 kg, tak jak mówiłem, jem znacznie mniej niż kiedyś, nadal trenuję, a mimo to tyję:/. Co robić?? proszę o pomoc i pozdrawiam

Witam:) jestem dietetykiem i chętnie pomogę w ustaleniu diety pozwalającej nadal chudnąć. Jednak potrzebowałabym więcej informacji o Pana aktualnym stronie zdrowia i sposobie odżywiania. Być może coś w Pana jadłospisie się zmieniło i stąd tycie, lub intensywny trening spowodował wzrost masy ciała (ponieważ mięśnie ważą więcej niż tłuszcz). Zachęcam do zapoznania się z moją ofertą na stronie diety.poznan.pl, jeśli ma Pan jakiekolwiek pytania lub wątpliwości, proszę o kontakt mailowy (monikach@diety.poznan.pl) chętnie odpowiem. Pozdrawiam