Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem głupia przez wielkie G

CIĄŻA?? JAKIM SPOSOBEM

Polecane posty

Wolę tutaj napisać anonimowo może ktoś mnie pocieszy albo dobije. mam już jedno dziecko 2,5roku ale głupia jestem jak nie wiem co. mąż pracuje w delegacjach więc rzadko w domu jest, a jak już jest to wiadomo dochodzi do zbliżeń, jako że męża często nie ma nie brałam doustnej antykoncepcji, zresztą mam chorą tarczycę cała w guzach do usunięcia, biorę propranolol.ale zawsze mąż miał prezerwatywy, zawsze nigdy nie kochaliśmy się bez, ale wiem żadna metoda nie daje 100%pewności, wiem o tym, okres ostatni miałam 7lutego, 3dzień mi się spóżnia, wczoraj miałam gęsty biały śluz, tak jak przy 1dziecku, dziś sucho, piersi normalne, a zawsze przed okresem bolały, nie chcę 2dziecka, tak strasznie się boję 2ciąży że nie potrafię zrobić testu, jeżeli jestem w ciąży podołam napewno, tylko nie planowałam teraz, jestem przybita, przecież tak bardzo uważaliśmy, nie wiem już, beczę, ale wychowam i napewno będę kochać, tylko szkoda mi planów które zamierzałam wykonać w najbliższym czasie, bo ciąża dyskwalifikuje moje plany, wyżaliłam się, dziękuję wesprzyjcie albo dobijcie

Gość patykiem pisane
Dobijam. Co to znaczy nie chcę?

Gość annia.....................
3 dni spóżnienia to nie tragedia. Poczekaj jeszcze kilka dni i teścik.

Gość klara arana facundo
wiesz nie Ty jedna, na wieść o ciąży/domniemaniu ciąży popadała w skrajną rozpacz Również to przeżyłam, ja brałam yasmine/ i nprawdę rygorystycznie pilnowałam godzin przyjmowania etc i w ogromnym szoku byłam na wieść że jestem w 3 miesiącu ciąży tym bardziej że chorowałam na jajniki - nieregularny okres twierdziłam że nie urodzę na co mi dziecko urodził się śliczny chłopczyk obecnie 4 lata i świata poza nim nie widzę .. ok i mężem też Jeśli to będzie 2 ciąża to trudno plany nie zając

poprostu się boję, przy pierwszym dziecku powiedziałam nidgy więcej,i nawet nie dawałam się dotknąć jak mąż co kolwiek chciał a nie miał zabezpieczenia, uważaliśmy jak cholera, tak strasznie się boję, jaka stara taka głupia

Gość beatka60055
nie przejmuj sie, mi sie kiedys 3 tygodnie spoznil... Napewno sie nie stresuj bo to opoznia miesiaczke!! Rozumiem Cie ze nie chcesz.... To Twoja decyzja ale najpierw radze Ci zrobic test. Głowa do gory!! przeciez nie jestes sama, masz meza ;)

wiem, tylko ja nie boję się ciąży, porodu bo to pikuś dla mnie, tylko to co jest po porodzie, przy córce zapłaciłam bardzo wielką cenę przez depresję poporodową, dopiero nie dawno udało mi się z niej wyjść dzięki specjalistom,

widziałam jak mąż chce czułości, miłości wiadome, strach był paraliżujący przed ciążą, ale przemagałam się, tłumaczyłam sobie że przecież mężowi do końca życia nie mogłam odmawiać, bardzo dużo rozmawialiśmy,

Gość beatka60055
to moze idz poradzic sie psychologa? ja jestem w ciazy z pierwszym i tez mam depresje troche bo boje sie jak to wszystko bedzie... Nie martw sie tylko zrob test a pozniej sie bedziesz zastanawiac ;)

i nadal nic, jutro kupuję test, nic więcej nie zrobię, jestem załamana,i coraz pewniejsza.

Gość mam dokladnie takie
same obawy mimo, ze mam zalozona Mirene. :o Mam juz 2 planowanych dzieci (2,5 roku i 5 miesiecy). Warunki finansowe mamy bardzo dobre i tu nie o to chodzi, a o sam fakt, ze nie chce przechodzic znow przez ciaze, nie chce kolejnego dziecka, bo mam wymarzonego syna i corcie i w ogole tez mam dola...:o

przynajmniej nie jestem sama,

Gość omnaaa
a może ci się cykl przesunął.. biały śluz to nie koniecznie oznaka ciąży.. poczekaj do poniedziałku i zrób test. I po problemie. Skoro się zabezpieczaliście i nie było mowy o pękniętej gumce to możesz być spokojna

nie wiem już nic, teraz 2dzień nie ma żadnych upławów, piersi wogóle nie bolą, dobrze się czuję, rzed ciążą miałam bardzo nie regularne miesiaczki, po porodzie dostałm okres po 10miesiacach i jakoś był regularny po 28dni, okresy miałam dość długie bo 7dni, teraz analizuję wszystko, krok po kroku jak by pekła to byśmy wiedzieli, kurcze już nic nie wiem,

ale fakt ostatni miesiac był dość trudny bo miałam jakąś infekcję, ale brałam clokrimazolum (czy jakoś tak, smarowałam )i furaginę, i przeszło,ja już wariuję, bo doszukuję sie wszystkiego, jutro musze kupić test nie ma wyjścia,

Gość yerhee
zamiast siedzieć i uzalać sie nad sobą leć po test albo na bete

teraz nie moge , juto dopiero, ale tak strasznie się boje,

Gość dsffgghhg
NIE JESTES W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!! WEZ SIE USPOKOJ!!!!!! JAKIM CUDEM MIALABYS BYC ? GUMA NIE PEKL, ZAWSZE UWAZACIE, PRZESTAN NIE ZADRECZAC.

wiem że tylko biadolę, ale ten strach jest paraliżujący,

Gość dsffgghhg
wiem bo co miesiac to samo przezywam ;] ale daj sobie spoooj, nie jestes na pewno

ja już jedno dziecko mam, i mi wystarczy, ale jak bym była w ciąży to też będę kochac wiadome, tylko kurcze nie teraz, siedzę i becze, trudno, co będzie to będzie, ktoś dobrze napisał plany nie zajac, choć moje juz sie nie powtórzą, kilka miesiecy planowania, organizowania, tyle serca w to włożyłam, i był by klops, chyba już mi psyche fiksuje ze tak powiem,

Gość gbiu
nie jestes w ciazy. to po tej infekcji mi sie spoznił kiedys 2 tyg po kuracji

mam taką nadzieję, mąż też sie boi, bo w tym roku miałam mieć operowaną tarczyce, i też by był klops, a ta choroba mi na serce poszła, juz nie wiem, doszukuję się wszystkiego, jak bym miała 10lat, a nie dorosła kobieta,

zrobiłam test, jedna kreska, ale mi ulżyło,

Gość McInka
No i super. Pamiętaj - okres może się spóźnić z byle powodu: nie miałam kiedyś przez kilka miesięcy (stres).

dzięki wam wielkie, okresu nadal nie mam, ani zadnych objawów, męża wczoraj doprowadziłam do białej gorączki, dzis przyjeżdza z pracy, ale nie wiem jak sie przemoge do zbliżenia, nie wiecie czy sa jakieś dodatkowe zabezpieczenie, tabletki ale znów po co brać cały miesiac jak maż jest 2razy w miesiacu,

Gość pamientaj nic nie dzieje
się bez przyczyny jak cie maź opuści będziesz miała dla kogo żyć albo zginie w wypadku dzieci to błogosławieństwo

teraz wszystko zrobie żeby do powtórki nie doszło, nie che więcej dzieci, mam jedno, wystarczy, może za kilka lat mi się to odmieni, teraz nie,

a okresu nadal brak...