Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula2500

kaszki bobovita

Polecane posty

Drogie Mamy, przejściowe problemy z dostępnością kaszek w sklepach spowodowane były chwilowym brakiem surowca do ich produkcji. Produkcja i dystrybucja została już jednak wznowiona i nasze kaszki powinny powoli pojawiać się w sklepach, w których były dostępne do tej pory. Jeśli macie jeszcze jakieś dodatkowe pytania związane z naszymi produktami lub chcecie, byśmy podpowiedzieli Wam, w jakich sklepach w swojej okolicy znajdziecie ulubione kaszki swojego dziecka, to, prosimy, skontaktujcie się z naszym Serwisem Konsumenckim chętnie odpowiemy na każde pytanie. Zadzwońcie (801 16 5555, nasi doradcy czekają na Was w dni powszednie od godziny 8:00 do 17:00) lub napiszcie (serwis@nutricia.com.pl). Pozdrawiamy!

Gość mamuśkaMałejZuzi
do Doradca Nutricia Przestań pieprzyć ciągle to samo tylko kopiujesz i wklejasz ten link, już z 10 raz to czytam w różnych topikach o kaszkach od ponad miesiąca. Jakiego składnika brakowało??? mam nadzieję, że media się za was wezmą i sprawdzą co tam naprawdę dajecie. powinniście zapłacić odszkodowanie tym matko, które używały tylko waszych kaszek bo to przegięcie, żeby tak długo brakowało ulubionych smaków naszych dzieciaków, na szczęście, po tak długim okresie większość mam przeszło na inne kaszki i mam nadzieję, że nikt już więcej wam nie zaufa. straciliście w moich oczach jako firma!!!!!!!!

Gość ja juz mam metlik w glowie
ja mam pytanie do Doradcy Nutriccia : czy w takim razie kaszki byly dobre do spozywnia i nie powinnysmy sie obawiac ,ze dzieci je jadly ?

Gość mamaGabi
do ja juz mam metlik w glowie chyba nie myślisz,że Ci odpowie jak było naprawdę!!!! jedna wielka bzdura to co napisał!! to nie chodzi o to że brakuje kilku smaków i są braki... chodzi o to,że np w Krakowie ale i w innych miastach z półek zniknęły wszystkie kaszki mleczno-ryżowe Bobo-Vita,ponieważ zostały WYCOFANE !!!! a to oznacza że było coś z nimi nie tak i niech przestaną nam mydlić oczy.. cholerka,tu chodzi o zdrowie naszych dzieci do doradcy Nutricia proszę podać przyczyny wycofania produktów z półek????!!!

Gość kaszkaniekaszka
a te ryżowe kaszki? z nimi ok?

Gość mamaGabi
tych nigdzie nie wycofali,więc miejmy nadzieję,że chociaż te są w porządku..

Drogie Mamy, rozwiewając Wasze obawy wszystkie kaszki BoboVita dostępne na rynku były i są bezpieczne dla dzieci. Na rynek trafiają tylko produkty przebadane i spełniające nasze restrykcyjne wymagania. Bezpieczeństwo dzieci oraz dbanie o najwyższą jakość naszych produktów są dla nas priorytetem. Dodatkowo bezpieczeństwo gwarantuje Wam stały nadzór nad produkcją, sprawowany przez państwowe jednostki kontrolujące. Chwilowe trudności z dostępnością kaszek BoboVita spowodowane były brakiem jednego z kluczowych surowców niezbędnych do produkcji kaszek (mleka). Jeden z naszych dostawców doświadczył nieprzewidzianego problemu produkcyjnego, co spowodowało zakłócenia w dostawach do sklepów i braki kaszek na półkach. Znaleźliśmy rozwiązanie tej sytuacji w postaci innego, sprawdzonego dostawcy. Ponieważ korzystamy z surowców, które pochodzą tylko od sprawdzonych, wybranych dostawców spełniających restrykcyjne wymagania jakościowe żywności dla niemowląt, mamy ograniczone możliwości w poszukiwaniu dostawców zastępczych. Dlatego sytuacja, której doświadczyłyście, chwilę trwała. W tym tygodniu sukcesywnie dostarczamy kaszki do naszych odbiorców i trafiają one na półki. Zachęcam Was do kontaktu z naszym Serwisem Konsumenckim (telefoniczny 801 16 5555 lub mailowy serwis@nutricia.com.pl) chętnie odpowiemy na każde pytanie oraz podpowiemy, w których sklepach blisko Waszego domu znajdziecie ulubione kaszki.

Gość do doradcy nutricia
czy zamierzacie wprowadzic na rynek kaszki i produkty bez dodatku cukru?

ble ble ble ja mam te ryżowe, wiec może chcociaż te będa bezpieczne, chociaż wątpię ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Gość mamaGabi
kurcze cały czas klepią tą samą formułkę!!!!!!!!!! ale nadal nie odpowiadają na zasadnicze pytanie : dlaczego kaszki zostały wycofane ,nie zostały wyprzedane tylko wycofane!!!!!!!!!!!!! mogę wymienić wszystkie sklepy w których podano mi informację,że producent WYCOFAŁ chwilowo produkt.. Chryste co ma wspólnego brak składnika a cofnięcie towaru z półek w sklepach?? co za bzdura,brak słów.. to mnie tylko utwierdza,żeby nie wracać do tych kaszek

Droga MamoGabi, Tak, jak pisaliśmy wcześniej, brak kaszek BoboVita na półkach sklepowych nie jest wynikiem wycofanie produktów ze sprzedaży ale chwilowym wstrzymaniem produkcji i co za tym idzie dostaw do sklepów. Zarówno produkcja jak i dostawy zostały w tym momencie wznowione. Pozdrawiam.

Gość mamaGabi
co za mega bzdury!!!!!!!!!!!! to może ustalcie wspólną wersję ze sprzedawcami,żeby kłamstwo aż tak nie rzucało się w oczy!! Kaufland,niedziela-pełne półki kaszek we wszystkich smakach...Kaufland,wtorek- ANI JEDNEJ KASZKI.. Nawet gdyby kierownik działu nie powiedział,że zostały chwilowo wycofane przez producenta nie uwierzyłabym,że zostały wykupione co do jednej przez rodziców!!!! Przykro mi,ale firma traci w moich oczach coraz więcej.. Kupowałam mleko Bebilon,kupowałam zupki,kupowałam wreszcie kaszki-wszystko Państwa firmy-do dzisiaj. Teraz oprócz kaszek rezygnuję z reszty produktów!!!

Gość Aga Krakow
Byc moze dla niektorych info o wycofaniu kaszek podawane przez sprzedawcow z marketow jest malo wiarygodne, ale bylam przedwczoraj w naszej osiedlowej aptece, gdzie sa tez w sprzedazy produkty tj kaszki i nie sugerujac niczego farmaceucie zapytalam o mleczna owsianke i rowniez otrzymalam odpowiedz-byly, ale kazali wszystkie ZWROCIC. Nie wiedzial jednak dlaczego.

Droga MamaGabi nasze kaszki nie były wycofane ze sklepów informację możesz potwierdzić w lokalnym oddziale Sanepidu. Zachęcamy Cię również do kontaktu z nami - telefonicznie 801 16 5555 lub mailowo serwis@nutricia.com.pl , i jeśli to możliwe o podanie adresów sklepów, w których otrzymałaś taką informacje nasz przedstawiciel odwiedzi je i wyjaśni nieprawdziwą informację z pracownikami każdego z tych sklepów. Nasz przedstawiciel potwierdza na przykład, że kaszki cały czas są dostępne w Kauflandzie na ul. Ćwiklińskiej. MamoGabi rozumiemy Twoje obawy dlatego jeszcze raz pragniemy zapewnić, iż wszystkie nasze produkty dostępne na rynku są całkowicie bezpieczne dla dzieci. Pozdrawiamy

Gość mamaGabi
tak,sprzedawcy celowo zmyślają i wprowadzają klientów w błąd,pani z apteki też sobie wymyśliła!!!! tylko producent,który nie chce tracić klientów mówi prawdę!! nie mam zamiaru dzwonić i tracić pieniędzy tylko po to by usłyszeć kolejne kłamstwo... każdy rodzic,który troszczy się o zdrowie swojej pociechy będzie wiedział co zrobić... tyle w temacie ,bo i tak nie poinformujecie nas jak było naprawdę.. przecież chodzi o kasę..nieprawdaż??

Drogi Doradco_NUTRICIA a kiedy te kaszki będą dostępne we Wrocławiu??????????????????????????????????????? chodzi o owsianą nie smakową

Gość ja juz mam metlik w glowie
dziekuje za odpowiedz. Ja ostatnio rozgladalam sie za innymi kaszkami , ale tylko z Bobovity jest najwiekszy wybor. U mnie z Nestle tylko mleczno-ryzowe , a chcilalam wlasnie inne, wielozbozowe itd. Kupilam Bobovite.Miejmy nadzieje ,ze wszystko bylo i jest ok.

Gość mamaBartosza
Kurcze nawet nie oszczedzili tych biednych maluszkow. To jest juz szczyt wszystkiego. Kazde tlumaczenia to wierutne klamstwa. Ja tez dosyc dlugo kupowalam kaszki BoboVita ale teraz widze ze nic tu nie jest zdrowe. No coz drogie mamy. Pozostaje nam kupic krowe i podawac dziecku prawdziwe zdrowe mleko :) No i moze trzeba bedzie wrocic do tradycji naszych mam i babc - gotowac kaszke manna.

Gość mamaGabi
widzę,że są jeszcze rozsądni rodzice,którzy nie przyjmują wszystkich kłamstw ,którymi karmią nas producenci :))

Gość Kliszewska.pl
Ostatnio przeczytałam takiego posta na temat karmienia dzieci kaszkami różnych firm, przede wszystkim chodziło o firmę Nestle. Pani była przekonana, że nie ma nic złego w karmieniu dziecka chemią : "jak czytam o tym cudownym karmieniu bez cukru, glutaminianu sodu i innych rzeczy to aż mi się nóż otwiera w kieszeni. Teraz to takie modne krytykowanie innych. Po to są te kaszki żeby dawać je dzieciom. Skoro są takie beznadziejne i szkodliwe to aż niemożliwe żeby były tak po prostu produkowane. W końcu nie daje się ich dzieciom z wygody, tylko żeby zapewnić dobrą dietę bogatą w różne składniki. Do wszystkiego można się przyczepić." Myślę, że dla bardziej zorientowanych to nie wymaga komentarza. Dodam jednak : TO ŻE COŚ ZNAJDUJE SIĘ NA PÓŁKACH SKLEPOWYCH NIE OZNACZA, ŻE JEST PRZYDATNE DO SPOŻYCIA. SZCZERZE TO 80 % PRODUKTÓW NIE JEST DOBRYCH DO JEDZENIA. POLECAM BARDZIEJ PRZYKŁADAĆ SIĘ DO KARMIENIA SWOICH DZIECI, A JEŚLI JESZCZE KARMIMY PIERSIĄ TO DO WŁASNEGO ŻYWIENIA TAKŻE!

Gość Odkąd córka skończyła
5 miesiecy , kupuję jej bezmleczne kaszki Hipp i podawałam z mlekiem. Piersią nie karmiłam bo za dużo taniej i niezbyt zdrowej żywności jadałam . Obecnie karmię synka piersią ale też bardzo drogo nas kosztuje kupowanie żywności eko , jednak to tylko 6 miesięcy, potem przejdę na mm.

Gość laurka84
ja używam holle tylko,. bez cukru, bez tuczenia dziecka i bez przyszłej próchnicy. takie jest moje zdanie.

Gość dziwie sie
@laurka-dokladnie. nie rozumiem mam, ktore na wlasne zyczenie pchaja w swoje dzieci cukier! nie jestem szalona ekolożką, nie mam zamiaru chowac przed dzieckiem slodyczy i nie pozwalac nawet spojrzec na czekoladke, ale moim zdaniem karmienie dzieck aod sameo poczatku chemicznymi tworami słodkimi jak ulepek jest skazywaniem dziecka na przyszla otylosc i prochnice:///