Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula2500

kaszki bobovita

Polecane posty

Gość mamaGabi
do no tak i już skoro Jesteś mamą tym bardziej dziwi mnie fakt,że tak umiejętnie sobie wszystko tłumaczysz...tylko pozazdrościć

Gość ja juz mam metlik w glowie
zostaky wycofane wszystkie mleczne i bezmleczne czy tylko tez z mlekiem modyfikowanym w srodku ?

Gość jsndjshjsd
No dokładnie, jak ktoś nie widzi w tym problemu i ma zaufanie do tej firmy jak "no tak i już" to niech kupuje i nie martwi się o zadne afery a reszta niech robi jak im intuicja i rozum podpowiada bo do tej pory wydawało się że sól jest w sobie najczystsza i co jak co ale wszystkim można się przytruć ale nie solą spożywczą a tu duża pomyłka;). Ja już nie kupię tych kaszek, nie ma mowy i nie będę tego nagłaśniać, bo to i tak nie doprowadzi do ruiny firmy co najwyżej do braku zaufania konsumentów na jakiś czas, ja zwyczajnie zmieniam firmę i tylko to się dl amnie liczy i to najlepszy sposób żeby ukarać bobovitkę

Gość mamuśkaMałejZuzi
nie zostały wycofane wszystkie kaszki,brakuje tylko 2 smakow po 9 miesiącu mlecznej owsianki i kaszki manny (bezsmakowych). Te po 6 miesiącu czyli manna i owsianka są dostępne, inne smaki też są, nawet nowe smaki wprowadzili, całe półki są pełne, ale tych 2 brak!

Gość mamaGabi
do mamy małej Zuzi w Krakowie zostały wycofane wszystkie smaki,a nie tylko dwa!!! więc niech każdy pisze jak jest u niego a nie wszędzie

Gość mamuśkaMałejZuzi
to nie wiem co się z nimi dzieje, u mnie w Lublinie jest ich pełno, oprócz tych 2

Gość mmmmmmmmmmmmmkkkk
Tak samo było z odzywkami nestle polska kiedyś gdzie zarzucono nestle że dodaje do słoików mięso MOM i firma musiała szybko zmienić recepturę, potem prychrzaniono się do deserków Nestle że znaleziono szkiełka w daniach i tez potem zapomniano o tej aferze. Ostatnio była afera z Coca colą (ja mieszkam obecnie a Austrii i tu było głośno) że ktoś znalazł mysz z coca coli a na procesie prezez coca coli powiedział że gdyby tam była mysz to dawno by już jej tam nie było !!! :D i tym sposobem coca cola przegrała proces i powniosła spora stratę winansową i odszkodowanie dla konsumenta :D. Mówię wam, póki cos zostało wycofane , nie nadawało się do spozywania i trzeba odczekać albo zmienić firmę zwyczajnie.

kurcze , ja juz nie wiem co myslec . Pare dni temu kupilam te kaszki . Ja zastanawiam sie czy nie napisac do TV zeby to sprawdzili . Jezeli wszysko jest w porzadku to sie przynajmniej wyjasni , a jezeli nie tym bardziej powinni byc konsumenci powidomieni . Przeciez zazwyczaj jak cos bylo szkodliwe , zanieczyszone itp i wycofywane z obrotu to opini publiczn zawsze byla powiadomiona . Zawsze podawano nr partii produktu , ktorej nie powinno sie spozywac , np przy lekach . Jakis czas temu byla zanieczyszona wit D w kropelkach ( tzn . zakraplacz ) i ludzie byli powiadomieni .

Gość mamuśkaMałejZuzi
jak możesz to napisz do tej TV i napisz nam na forum co ci odpiszą

jezeli cos jest wycofywane to konsumenci powinni byc powiadomieni :-0

Gość mamaGabi
ja właśnie piszę, próbuję do Uwagi,bo to oni ostatnio zajmowali się tą aferą ze solą..

Gość mamuśkaMałejZuzi
super, czekam na info

Gość mmmmmmmmmmmmmkkkk
tak ale za to żeby wszystko było cicho przeprowadzone daje się solidną kopertę i skoro są wycofywane to jest ok według nich. A skoro klient kupił dziekcu zanieczyszczoną wit D to czy dostaje za nią zwrot pieniędzy jak to ma miejsce na zachodzie? Zapewne nie , a co z dziećmi które już spożywały taką witaminę? Poza tym leki i wit które można łatwo przedawkowac u dziecka muszą być szybko wycofane a rodzice powiadomieni bo jednak wit D można powaznie zaszkodzić . Leki , witaminy i suplementy zanieczyszczone bądź szkodliwe przez błedy w produkcji podlegają innym przepisom natomiast odzywki dla niemowląt się wycofuje a nie podaje bublicznie że oto kaszka bobobvita smak malinowy od 9 miesiąca przykładowo nie nadaje się do spożycia - przecież media by zjadły firmę nutricia! To trzbea robic dyplomatycznie inaczej stracili by dobre imię i klientelę!

Gość mmmmmmmmmmmmmkkkk
Oni już wycofali sprytnie zanim wylazła by afera że są szkodliwe po to właśnie żeby ktoś nie podał tego do niezależnego laboratoryjnego! Jeżeli ktoś ma ta kaszkę (ta szkodliwa seria) to niech ją trzyma jak relikwię jako dowód i zgłosi !

Gość mamuśkaMałejZuzi
ja nie mam niestety, i zastanawiają mnie te prężenia dziecka po tych kaszkach, może były spowodowane jakimś feralnym składnikiem....

mamaGabi napisalas do Uwagi ??

Gość mamaGabi
tak,już wysłałam.. jak coś odpiszą napewno poinformuję

ja tez chcialam wyslac , napisalam maila , ale mam problem z kodem , nie chce mi wyslac .

Gość mamaGabi
mi się udało za drugim razem :)

ja tez juz wyslalam . Juz sama nie wiem co o tym myslec . Moze z kaszkami jest wszystko w porzadku , ale jezeli cos bylo nie tak to powinni powiadomic konsumentow.Ja sama ma w domu zakupione dwie na zapas i jedna otwarta , ktora dzisiaj przyzadzalam i teraz nie wiem co robic :-0 Wyrzucic , kupic innej firmy ? :-0

Gość mamaGabi
ja się przerzuciłam na Nestle

ja nie mieszkam w Pl i kupuje w polskim sklepie. Akurat oststnio kupilam ta owsianke i kasze manne . Skad mam wiedziec z jakiej pochodzily fabryki ? I czy byly dobre ?

Gość mamuśkaMałejZuzi
mam nadzieję, że ktoś to sprawdzi jednak, dobrze, że wysłałyście maila do Uwagi, wolałabym usłyszeć, że nic złego z tymi kaszkami nie było, jak kombinować, było czy nie..

dokladnie , moze z nimi nic nie bylo, a braki spwodowane byly wykupieniem towaru . Dziwne jest to ,ze np mamieGabi powiedzieli w sklepie ,ze kaszki zostaly chwilowo wycofane :-0

Gość mamaGabi
w czterech sklepach tak mi powiedzieli :(

Gość mamaGabi
poza tym ktoś wcześniej na forum napisał,że ma znajomego w zaopatrzeniu w carefourze i ten znajomy powiedział,że on by już tych kaszek nie kupił i tylko się uśmiechnął

Gość Kiedyś używałam dla
zaopatrzeniowcy wiedzą jakie info krąży wokół nich więc posłuchałabym gościa a tak naprawde to osobiście nia mam z tym problemu bo nigdy kaszek tej firmy nie kupowałam . Zawsze kupuję bezmleczne Hipp i mieszam z jogurtem i owocami bądź samymi owocami.

Gość mamaGabi
ten artykuł jest z 2002 lub 2003,ale najwyraźniej nie pierwszy raz są problemy z kaszkami...

znieczyszczony produkt moze zdarzyc sie wszedzie . Kiedys slyszalam np o mleku modyfikowanym . W takim razie ide po Nestle lub jakas tutejsza kaszke dla dzieci i niemowlat . Miejmy nadzieje ,ze z kaszkami bylo i jest ok.