Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula2500

kaszki bobovita

Polecane posty

Gość xdxd
te wszystkie kaszki to sam cukier... ale kazdy daje dziecku co tam uwaza za sluszne. za to na polskim rynku mozna kupic niemiecka humane w ktorej tegoz cukru nie ma... poza tym w tych kaszkaz zdanych wartosci odzywczych nie ma jedynie co to zapychacz i tucz...

Gość mamaGabi
Nie umiem doradzić,ja też mam jeszcze dwie,ale nie podaję. Nikt nie chce ujawnić przyczyny wycofania kaszek!! W każdym sklepie powiedzieli mi że zostały wycofane a producent pisze o chwilowym braku jednego ze składników !!!! Czyli ktoś tu nie mówi prawdy....

Gość Werusia
w Przemysliu sa kaszki bobosita. Wczoraj akurat kupilam jedna dla swego synka/

Gość Werusia
napiszcie skad jestescie? W ktorych miastach nie ma kaszek bobowity?

we Warchawie są, ale nie przekopałam we wszystkich dzielnicach sklepów

Gość Ja bym nawet nie dociekała
czemu wycofali i nie fatygowała sie by dowiedzieć sie tego od producenta ale na zawsze zrezygnowała z tej firmy (z wiadomych względów) bo zawsze wiadomo dlaczego coś nagle znika z półek i chyba nie musze nikogo uświadamiać bo to proste. Były kontrole i badania i był wynik i zalecenie wycofania, więcej sobie dopowiedzcie same.

Gość anybodyyyy
kaszki są bardzo smaczne i zdrowe! Sama nadal je jadam, a mam +18 ! :D www.chcezadarmo.pl/

Gość mamaGabi
Zgadzam się,że odpowiedź nasuwa się sama,dlatego tak mnie to przeraża!! Poprostu w głowie mi się nie mieści,że mogli robić jakieś przekręty przy produktach dla maleńkich dzieci!!! Najgorsze jest to że nie chcą podać nazw firm,które brały udział w procederze !!! Powinniśmy jako rodzice zbojkotować kaszki Bobo-Vita , może wtedy producent potraktuje nas poważnie..

Gość Werusia
czyli kaszki Bobowita juz sa spisane?

Gość mamaGabi
do Werusi co masz na myśli mówiąc spisane??

Gość AGA ŚMIESZKA BEZDOMNEJ KOLEŻKA
SPISANE NA STRATY MĄDRALO

Gość Werusia
jakosc jest nie najlepsza

Gość Werusia
jakosc jest nie najlepsza

Nie wiem jak z kaszkami bo ich młody nie je ale w którymś momencie zdobycie bebiko 3R w moim mieście graniczyło z cudem ( ze zwykłą 3 też był problem ). Można szukać po całym mieście raz czy dwa ale bez przesady... Przeżuciłam się więc na Nan. Ciekawa jestem przyczyny zwłaszcza że nie tylko ja zauważyłam problem. Producentom zaś gratuluje głupoty bo zamiast puścić jakieś konkretne info, tracą klientów.

Gość mamaGabi
hmm i kto tu się wymądrza?? ale nie mam zamiaru wdawać się w bezsensowną pyskówkę.. domyślałam się,że o to chodzi... tyle,że na pytanie nie ma odpowiedzi,bo nikt nam nie odpowie oficjalnie,że coś było z nimi nie tak... będą to ukrywać. więc to od nas rodziców zależy czy będziemy je nadal kupować..

Gość mamuśkaMałejZuzi
wiecie co naprawdę nie ma tych kaszek mlecznej owsianki po 9 miesiącu i kaszki manny po 9 miesiącu tych bezsmakowych, te po 6 miesiącu są smakowe, inne nowe smaki też są, ale tych 2 na pewno ni a u mnie w mieście już dobry miesiąc szukam i nic z tego!!!

Gość tak gdzies slyszalam
podobno w tych 2 smakach byl dodawany specyfik ze skladu wybielaczy!!!nawet na stronie internetowej bobowita nie sa te kaszki dostepne. pieprzyie glupoty ze sa te kaszki u was w sklepach,inne smaki i nowe jak najbardziej sa, ale nie te!!!

Dziewczyny ja też pomyślałam że to może mieć związek z tą aferą;/;/;/ We Wrocłąwiu nie można już było dostać od dobrego miesiąca w Tesco I auchan. Były zapasy w Rossmanie, ale i tu się skończyły. Moje dziecko je tylko kaszkę na śniadanie. Ciężko jest mi z niej zrezygnować, ponieważ preferuje tylko ten jeden smak. Od miesiąca nie chce już mleka, więc na kolacje dostaje jajko albo na kanapki. Nie mogę podać też codziennie na śniadanie jajka albo parówki. Kurcze zaczęłam się bać.

Gość kaftanik niebieski
moje dziecko ma dopiero 7 mies. i nie kupuje na razie tych kaszek mlecznej owsianki po 9 miesiącu i kaszki manny po 9 miesiącu tych bezsmakowych

chcialabym zeby oficjalnie ujawnili przyczyne wycofania tych 2 produktow!moje dziecko innymi kaszkami pluje a te 2 smaki jadlo az sie uszy trzesly.trzeba napisac do rzecznika praw konsumenta zeby ujawnili przyczyne

Gość Ja podaję mojej tylko kaszki
Hipp i teraz cieszy mnie to bardziej bo widze co się dzieje z tą bobovitą, dodatkowo kuzynka przywozi mi z Niemiec inne kaszki Hipp bo tam mają bogatszy asortyment niż u nas. Wydaje mi się że w takiej sytuacji lepiej kupić bezmleczną (jest zdrowsza) i dodać mleka modyfikowanego do niej i wyjdzie na to samo tyle że wiecie co tam jest ;).

a gdzie mozna kupic kaszki hipp i jest smak owsianki i mannej?

Gość Ja już w takim razie nie mam
zaufania do tej firmy (wręcz mam już obrzydzenie) i od tej pory nie kupuję tych kaszek a dziś wyrzuciłam zapas który miałam i zakupiłam na próbe dwie z Hipp , póki co synek wcina ładnie więc pewnie tak zostanie, nawet słoiki wymieniłam na inne bo kurcze nigdy nic nie wiadomo a jeżeli o sól chodzi to przecież i tą dodają do słoiczków.

Gość Londyn
W Londynie ;-) heh tu jest tego pełno i hippa i bobovita heheh

www.hipp.pl tam masz cały wybór. Ja zakupiłam w osiedlowym sklepie ale skoro wszystko młodemu posmakowało więc będę teraz węszyć w których marketach jest wybór.

ja mam manną z truskawkami i druga pszenna z owocami i jogurtem oraz kupiłam jedną na wieczór na kolację . Jutro poszukam tez bezmlecznej bo wiem że mają.

niestety mój Hippem też pluje jedynie ta mleczna owsianka i to niesmakowa;/;/;/

Gość jejku2
jakia wasze dzieci maja uboga diete,kaszki zniknely i panika

Gość Ja nie mieszkam w pl
ale w Austrii i tu zamiast bobovity jest bebevita (to to samo) i jakoś dużo tańsze są produkty bebevity. Ja kupuje Hipp bo jest najlepszy , ma największy asortyment noi najpopularniejszy tutaj . Na stronce Hipp.pl patrzyłam ale macie bardzo malutki wybór kaszek i wszystkiego , nie wiem czemu , przecież wybór jest ogromny . Moje dziecko uwielbia kaszkę orkiszową oraz z kaszki gryczanej a tego w Pl nie ma . Tak czy siak uważam że lepiej zrezygnować z tej bobovity . Mój mąż mówił mi o tej aferze solnej więc dziwne że tak razem to wszystko się zebrało. Dziewczyny nie podawajcie tego swoim dzieciom a tu w Austrii gdyby coś takiego się działo to za każdy szkodliwy produkt który kupiła mama , raz że informuje się co było z ty nie tak a dwa, zwracają kasę za ten produkt bo taki jest przepis a was robią w bolo więc i wy nie kupujcie tego syfu.