Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milutka_1

Ból głowy.

Polecane posty

Gość Milutka_1

Witajcie... Mam do Was pytanie... od jakiś paru lat regularnie boli mnie głowa... nie wiem co to jest.. byłam u neurologa - migrena to nie jest, zatoki mam ok,tarczyca tez zbadana.. co jakis czas rano boli mnie tak mocno że nie moge się skupic na pracy..boli mnie o różnych porach, rano, wieczorem, idę spac boli wstaję rano od nowa boli.. ostatnio nawet zauważyłam że czętso mam zawroty głowy.. nie wiem co się dzieje.. boję się najgorszego..moja ciocia zmarła na raka, wczoraj mój wujek zmarł na guza mózgu..

Gość Godejwa
mnie napindala cały tydzień przed miesiączką , później mija:D

Gość Paweł. T.
Milutka, czy zawsze jak Twoj maz chce seksu to mowisz mu że Cie glowa boli?

Gość Milutka_1
u mnie nie ma różnicy czy przed czy po @ myślę że to nie ma w moim przypadku żadnego znaczenia.. nikt nie wie co mi jest...:(

Gość beretka25
może przebadaj się jeszcze raz? nie zaszkodzi

Gość Milutka_1
Paweł. T. Żałosne jest to co piszesz.. do szkoły gówniarzu...

Gość Godejwa
nie zaciskasz za mocno szczęk? :) zaopserwuj to, jesli tak spróbuj rozluźnić twarz.

Gość beretka25
głowa może cie boleć od zęba, od ucha, generalnie od wszystkiego. Mi na ból głowy dobrze robi spacer, a jak jestes w pracy to uchyl okno. Świeże powietrze naprawde pomaga

Gość Milutka_1
Wiecie jak strasznie łazić z tym bólem głowy..:( są dni że nie boli.. ale przeważnie zawsze czuję ból..

Gość Milutka_1
beretka25 -> wzrok miałam badany, zęby pod kontrolą dentysty, ogólnie jestem zdrowa, nie choruję nawet na grypę no może raz do roku... tylko te bóle głowy...:( teraz też boli jak cholera...:( a w pracy jestem...:(

Gość proszę powiedzcie ..........
a robili Ci prześwietlenie głowy?? czasem lekarzom trzeba podpowiedzieć bo oni mają wszystko w d.....

Gość Godejwa
Choroby psychosomatyczne - choroby somatyczne, które zostały wywołane głównie czynnikami psychicznymi. Odróżniamy je od zaburzeń czynnościowych (nerwicowych), gdzie rzeczywiście odczuwane dolegliwości cielesne nie są potwierdzone zmianami w organizmie lub wynikami badań lekarskich. W chorobach psychosomatycznych spotykają się razem przynajmniej dwa czynniki: organiczna podatność danych narządów wegetatywnych oraz nie rozwiązane i tłumione problemy emocjonalne, u podłoża których leży wyparty lęk, uraz, czy konflikt psychiczny. Klasyfikacja chorób psychosomatycznych Zaburzenia psychosomatyczne można podzielić na trzy grupy 1. Choroby, których czynnikami etiologicznymi są bodźce psychiczne. Są to tak zwane nerwice wegetatywne, czyli bóle głowy, których źródłem jest napięcie psychiczne, nawykowe wymioty, jadłowstręt psychiczny, pewne postacie otyłości. 2. Choroby, w których czynnikiem istotnym, choć nie wyłącznym są urazy psychiczne (doświadczenia traumatyczne). Do grupy tej należą: choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy, zapalenie jelita grubego, samoistne nadciśnienie tętnicze, choroba wieńcowa, astma oskrzelowa, choroby alergiczne (np. atopowe zapalenie skóry). 3. Choroby, w których czynnik psychiczny jest czynnikiem zaostrzającym proces chorobowy. Są to: cukrzyca, nadczynność tarczycy, gościec pierwotnie przewlekły.

zęby pod kontrolą dentysty czy miałaś wykonywane zdjęcie zębów pantomogramem?

Gość Milutka_1
miałam robione wysztkie badania, wzroku, zęby mam zdrowe, tarczycę, baradania hormonów, na migrene, u neurologa byłam, RTg miałam robione kręgosłupa.. powiem Wam że zniechęciłam się juz tymi lekarzami którzy nie wiedzą nic... :( a ból nie przechodzi nawet po nimesilu, zwykła tabletki typu appap, codipar, ketonal nie pomagaja.. jedyne co mi pomaga to ibuprofen ale tylko łagodzi ból... dodam że nie jestem lekomanką nigdy nie brałam tabeltek.. a biorę jak juz niemoge nawet zasnąć...

Mnie parę lat temu przez jakieś 2-3 tyg. bolała głowa, pamiętam że jak poszłam do internisty to mi tętnice na szyji uciskała. Może masz jakiś problem z krążeniem? Nie wiem. Mi ten ból minął sam.

mówiłaś lekarzowi o tym, że w rodzinie były przypadki guzów mózgu?

Gość Milutka_12
ciśnienie mam w porządku. ani za wysokie ani za niskie.. już nawet do lekarzy nie chodzę, wstyd mi.. bo jestem młoda mam 27 lat, teoretycznie zdrowa a ciąglę mówię że mnie boli głowa, no powiedzcie sami dziwnie to wygląda a symulantką nie jestem...naprawdę mi to życie uprzykrza...:(

ale mi nie chodzi o ciśnienie tylko o drożność tętnic. Mój ojciec ma coś podobnego i przez to jest głuchy na jedno ucho.

Gość Milutka_12
mówiłam.. w sumie to gybym miała guza mózgu to pewnie dawno by mnie nie było bo przecież ta choroba zabiera ludzi szybko.. małe pocieszenie...

Gość pierz szybko bo niedlugo...
powinni ci zrobić tomografię może masz guza mózgu jeśli bólowi towarzyszą wymioty i zawroty głowy

Gość Ból głowy
Masz stresy? Zresztą po co ja pytam skoro twoim stresem jest obawa przed guzem? :( Idź na rezonans i po sprawie, wyeliminujesz swe obawy, a spokój wróci.

Gość kocham śpiew ptaków
Czy zdajesz sobie sprawę z faktu, iż dość powszechne problemy zdrowotne, np: kaszel, przeziębienie czy zwykły ból głowy, mogą być w dużej części spowodowane przez pasożyty? Przeciętny człowiek kojarzy sobie słowo pasożyt z glistą, owsikiem czy tasiemcem. Do pasożytów zalicza się jednak również grzyby, pierwotniaki, bakterie i wirusy (przy czym najwięcej uwagi medycyna zdaje się poświęcać dwom ostatnim grupom). Mimo że nie chcemy, żeby ten serwis był monotematyczny , uznaliśmy, że warto zrobić takie zastawienie. Przyjrzyjmy się zatem zagrożeniom związanym z pasożytami. Ale najpierw zastanówmy się, dlaczego tematowi pasożytów poświęca się tak mało uwagi. http://www.igya.pl/czynniki-chorobotworcze/pa sozyty/ciekawostki-parazytologiczne/275-zestawienie-chorob-w ywolywanych-przez-pasozyty.html BRAK EDUKOWANIA LEKARZY W TYM ZAKRESIE Nie żyjemy już w czasach średniowiecza. Żyjemy w czasach rozwiniętej techniki i nauki. Mimo to gdy udajemy się do lekarza, często jesteśmy zbywani i zapewniani, iż naszych chorób na pewno nie mogą powodować pasożyty. W przeważającej większości wypadków żaden z przeciętnych lekarzy nie zada sobie nawet trudu, by sprawdzić taką możliwość. I dlatego słyszy się czasami, że pacjent zwraca się do lekarza z problemami natury jelitowej, sam sugeruje lekarzowi sprawdzenie na pasożyty (mimo że się na tym nie zna, bo ma inny zawód, to tak podpowiada mu intuicja bądź zasłyszane wiadomości). I co słyszy? Lekarz potrafi osłuchać i powiedzieć (na słuch!), że jelita pracują normalnie i wszystko jest w porządku. I że to nie mogą być pasożyty, bo nic by specjalnego nie czuł, ponieważ pasożyty nie dają widocznych objawów. Pacjent dostaje np. receptę na środki blokujące pracę receptorów nerwowych, które znajdują się w jelitach. Albo lekarz stawia diagnozę: „zespół jelita drażliwego. To trochę taki bardziej „naukowy sposób na powiedzenie „Doktorze, jakoś dziwnie ostatnio pracują moje jelita.

Gość Milutka_12
stres mam jak każdy.. np. w pracy... nie boje się że mam guza mózgu...:/ żyję normalnie ( staram się przyjanmniej)- nauczyłam się żyć z tym bólem, bo nawet jak nie boli mocno to " ćmi" ....

Gość Ból głowy
Tak naprawdę przyczyn bólu głowy są tysiące. Notoryczne żucie gumy, ucisk na tętnice szyjną w obrębie kręgosłupa szyjnego, zaciskanie szczęk podczas snu ... hipochondria, można wymieniać i wymieniać

Gość BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Czy miewasz zatwardzenia, czy wypróżniasz się regularnie? od tego też boli głowa! Powinnaś zrobić oczyszczenie organizmu z toksyn i zrobić odrobaczenie organizmu. Robale mamy wszyscy choć o tym nie wiemy, one nas trują, a badania kału pod kątem pasożytów nie zawsze wychodzą!!!

Gość Ból głowy
:D haha zaczynają o tych pasożytach. Zaraz dadzą ci receptę na twoją dolegliwość. Niech zgadnę - zapper?