Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca o bete

jak wysoka mialyscie bete w 29 dniu cyklu?

Polecane posty

Gość pytajaca o bete

Czesc dziewczyny Mam prosbe do Was Napiszcie prosze jak wysoka mialyscie bete w 29 dniu cyklu? Albo w dniu spodziewanej miesiaczki? I pozniej po 48 godzinach Bede bardzo wdzieczna !

Gość pytajaca o bete
halo, nikt nic nie powie?

Gość wertyvbo
ale to nieważna ile, tylko czy odpowiada mniej więcej terminowi zajścia od OM i czy odpowiednio przyrasta po 48 h...

Gość moik
dokładnie tak liczy się przyrost a nie sama wysokość beta. A jak tobie wyszło?

Gość pytajaca o bete
jeszcze nie mam wyniku przyrostu w 29 dniu cyklu mialam bete 207 i dzisiaj w 31 znowu mialam robiona, ale nie znam jeszcze wyniku zastanawiam sie czy 207 to nie za niska?

Gość wertyvbo
moim zdaniem wynik ok. a jakie masz normy podane? czyli teraz powinnaś mieć ok. 400.

Gość moik
wychodzi 4-5tydzień od ostatniego okresu. Prawidłowy przyrost w ciagu 48godz. wynosi 66%.

Gość pytajaca o bete
to sie zgadza, od ostatniego okresu to jest skonczony 4 tydzien niestety nie mam norm do wyniku, wynik dostalam slowny

Gość pytajaca o bete
no ja siedze jak na szpilkach i czekam na telefon, mam nadzieje ze bedzie te 400..

Gość wertyvbo
ale pamiętam że może być i ok. 370 i też będzie ok :). według moich norm masz 3 4 tc, więc jak najbardziej dobrze :), spokojnie :)

Gość pytajaca o bete
mam nadzieje :)

Gość pytajaca o bete
z 207 na 589 :) w sobote z rana powtorka

Gość wertyvbo
wow, bardzo ładnie, to już nie ma sensu robić w sobotę ;)

Gość pytajaca o bete
jest poniewaz mi przy pozamacicznej skakala tak 60-216-147-380... wiec musimy sprawdzic jeszcze ze dwa razy ile skoczy w gore :)

Gość wertyvbo
tak się składa że ja też jest po cp. a teraz jestem już w 11 tc normalnej ciąży :). kochana jak masz taki przyrost duży, to nie ma opcji żeby to było cp...

Gość wertyvbo
chociaż faktycznie miałaś dziwnie przy tej cp...mi się zdawało, że ja miałam spory przyrost przy cp, ale widze że u ciebie był jeszcze większy.

Gość wertyvbo
ja jak zaszłam w styczniu w normalną ciążę, to zrobiłam 2 razy b hcg, a później już USG w połowie 5 tc...

Gość pytajaca o bete
ja nie wiem kiedy bede miec usg mieszkam w uk, wiec mi sie nalezy pierwsze dopiero w 12 tygodniu no chyba ze sie wybiore prywatnie, do polskiej kliniki ooo 11 tydzien, ale Ci fajnie :) gratuluje :)

Gość pytajaca o bete
u mnie wtedy skakala w gore i w dol ale mialam wtedy wlasciwie juz od owulacji caly czas plamienia, przy badaniu krwi progesteron niski a teraz to wyglada inaczej, czysto a progesteron mam bardzo ladny

Gość wertyvbo
czyli jest dobrze :). ale dasz rade poczekać na USG aż do 12 tc? ja już miałam 3 USG, a jestem właśnie w 11 tc...

Gość pytajaca o bete
wyglada dobrze, oby tak dalej! :) nie mam pojecia czy dam rade nie mam chyba za bardzo wyboru .. no chyba ze prywatnie musze sie jeszcze dopytac, bo cos mi sie wydaje ze w kolejnej ciazy po pozamacicznej nalezy sie jedno dodtakowe usg w 7 tygodniu, ale nie jestem pewna pomysle o tym, jak juz bede miec wszystkie wyniki bety na razie nie ma co sie tym martwic, bo poki beta ponizej 1500 to na usg nie bedzie nic widac :) ale bardzo chcialabym wkrotce usg :)

Gość wesq
a kiedy miałaś cp, miałaś laparoskopię, czy methotrexat ci podawali? nie wiem co ci lekarze mówili...ale mój lekarz prowadzący w przypadku następnej ciąży polecił wcześnie zrobić USG, czyli właśnie 5, 6 tc...

Gość wesq
no na razie za wcześnie, poczekaj chociaż do 5,5 tc, pewnie będzie sam pęcherzyk, jak było u mnie, ale to mocno uspokaja, że we właściwym miejscu...dopytaj koniecznie, bo na prawdę nie polecam czekać do 12 c, nawet ten 7 tc, to jednak nie 12 tc...

Gość pytajaca o bete
mialam methotrexat x 2 w odstepie tygdonia, bo maluch nie chcial puscic :( no pomysle cos o tym usg, musze, ale nie teraz, nie wszystko na raz chce kroczkami, bo inaczej zwariuje najpierw zalatwie bete, pozniej usg :) wiesz, ja sie boje, ze skoro naleza mi sie tutaj dwa usg, to jak wezme sobie wczesniej w 7 tygodniu, to mi nie beda chcieli zrobic w 12... to jest tutaj bardzo skomplikowane niestety ale, mysle ze sie wybiore do polskiej poloznej na usg :) jak skoncze serii bety to sie dopytam na spotkaniu z konsultantem dokladnie co dalej :)

Gość pytajaca o bete
trzymaj kciuki za mnie prosze w sobote. ten maluszek to moj spozniony prezent urodzinowy - zrobiony w moje 30ste urodziny :) a pozamaciczna przywiozlam z wakacji w hiszpanii ..

Gość wertyvbo
wiesz po cp, to jest sytuacja wyjątkowa...ja chodzę prywatnie, ale pierwsze USG lekarz zrobił mi na szybko w szpitalu, bo na pierwszą normalną wizytę, to właściwie jeszcze za wcześnie było.

Gość wertyvbo
ja przywiozłam pozamaciczną z wakacji w chorwacji.... ja 31 lat skończę w październiku...

Gość wertyvbo
będzie dobrze!!! :) ja mam tylko jeden jajowód, ale i tak szybko się udało.

Gość pytajaca o bete
wiem wlasnie ze wyjatkowa, stad tez mam mozliwosc robienia bety.. normalnie sie tak tutaj w uk bety robic nie da nistety.. wiec takie szczescie w nieszczesciu... moze faktycznie to jedno usg dorzuca gratis :) bede naciskac a jak nie to sie wybiore do polskiej kliniki i juz :) no cos pechowe te wakacyjne maluchy... szkoda! teraz za to sie uda :)

Gość pytajaca o bete
koncze juz prace na dzisiaj, zmykam do domu :) milego wieczorku i dzieki za czas spedzony ze mna tutaj dzisiaj :)