Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ESSSW

JAK ŻYC ZA 2 TYS ?

Polecane posty

Gość ESSSW

doj do pracy 150 internet 60 prad 150 gaz 200 telefon 40 komórka 50

Gość jak juz pisalam
przeciez zostaje ci 1250 zł to sporo

Gość Spryciarz)))))))))))))))))))))
albo zrezygnować ze wszystkiego po za dojazdem do pracy Albo zmienić pracę na lepiej płatną :)

Z takimi pytaniami to trzeba my masowo słać listy do naszego kochanego rządu. Bo jak zdazyłam zauwazyc masa ludzi ma tego typu problemy, nie ukrywam że ze mna włacznie. A nasz wspanialomyslny rzad ceny wszystkiego podnosi do uni, no bo jakże to tak w tyle Polska ma być. Tylko dlaczego zarobki nie podniesie do unijnych głab kapuściany.

Gość ESSSW
cos tam zostaje a gdzie zywienie, śr czyst. kosmetyki ? pies ?

Gość to nie są duże wydatki
i sporo zostaje - jak to jak żyć - normalnie żyć!

coś. pizgnij się w łeb albo znajdź sobie sponsora, skoro tyle Ci nie starcza.

Gość to nie są duże wydatki
wydaję na jedzenie (2 dorosłe osoby+dziecko) 600 zł miesięcznie, psa nie mam, ale miałam i to nie jest duży wydatek, środki czystości można kupować najtańsze. Nie wiem w czym problem

Gość dojarwew
to na prawde nie dużo ale trzeba wziac tez pod uwage gdzie mieszkasz bo w wielkich miastach ciezko za to przezyc:( i czy oprocz rachunkow masz jeszcze kogos na utrzymaniu no i moze ktos ci pomaga finans.

Gość skoro na 100% były to dni
a czym ty do tej pracy jeździsz, że tyle wydajesz na dojazd miesięcznie?

poza tym jak na jedną osobę to dużo wydajesz na gaz i prąd. Jakaś pełna iluminacja od rana do nocy?

Gość moze trzeba zrezygnowac z tele
fonu?albo wziac taki na karte?bo 200 za telefon placic to przepraszam ale ogromna przesada jezeli mowi sie ze nie wystarcza na inne rzeczy.

Gość Błędy błędy
150 zł to dużo na dojazd do pracy, to ciekawe... Chyba bilet na autobus tyle miesięcznie wychodzi, a taniej to można już na nogach

200 to za gaz płaci (ale pewnie to na 2 miesiące bo takie rachunki przychodzą, za prąd też) więc chyba te koszty są mniejsze. A po co ci 2 telefony? Zrezygnuj ze stacjonarnego

Dziewczyno ja mam 1400 zł samych opłat a dochodu nie wiele więcej niż Ty...także nie wiem gdzie masz problem :o Moim zdaniem jesteś w komfortowej sytuacji.

autorko, gdzie się zapodziałaś? Nic o czynszu nie napisałaś, a to przecież zwykle to największe :)

Gość assadsddfsdfs
komorka mozna zmniejszyc wydatki,internet odlaczyc

Ja zarabiam niewiele więcej bo około 2500 a mimo wszystko daję sobie radę, niewiele korzystam z elektryczności w domu, żyję bardzo oszczędnie a mimo wszystko stać mnie nawet o dziwo na wiele. Pieniążkami trzeba umieć dysponować po prostu

Gość coś mam wrażenie że autorka
mieszka u rodziców, wikt i opierunek ma za darmo, a rodzice kazali dorzucać się do rachunków :) A na benzynę te 150 zł wydaje, bo rodzice przeciez autko dali dziecku, żeby miała wygodnie. I teraz sie martwi, że z tych 2 tysięcy za mało na "potrzeby własne" zostaje :)

Gość ERFG
TO AJA - AUTORKA : ZA BILETY MIES. PŁACE TYLE - DOJEZDZAM 20 KM PONAD. PIES KOSZTUJE 300/MIES. A DO TEGO ZAPOMNIAŁAM DOPISAC OPAŁ NA ZIMĘ - TJ - 6 TON WĘGLA PO 800 ZŁ ZA TONĘ - WIĘC POLICZCIE SOBIE. DO TEGO DOCHODZĄ RÓŻNE STAŁE WYDATKI ZWIĄZANE Z UTRZYMANIEM DOMU - ŁATWO NIE JEST

Gość ERFG
TEL. STACJ. NIE Odłącze bo po tej lini mam internet.

Gość taramtaram
1250 zł ci nie starcza? kobieto, ogarnij się. Inni musza przeżyć za mniejsze pieniądze i jakoś sobie radzą!

Gość a może by tak odebrać
Ja tam mam internet za 29 zł a tel stacjonarny owszem jest, ale nr przeniesiony do orange, abonament 20 zł. No i jeszcze komórka na kartę. Da się.

to masz wielką chałupę, której potrzeba 6 ton węgala i sama tam mieszkasz i zarabiasz? Coś chyba ściemniasz. I czym dojeżdżasz te 20 km za 150 zł, w Warszawie bilet na wszystkie linie kosztowałby cię 96 zł

Gość a może by tak odebrać
Co do dojazdów to potwierdzam, że tyle mogą kosztować. Znam ludzi, którzy płacą jeszcze więcej.

i 20 km to niedaleko, tyle co u mnie z mokotowa na żoloborz czyli z jedego końca miasta na drugi :)

Gość basia03
Już tak nie narzekaj dużo ludzi ma gorzej bo ty masz te 2000tys. A np. u mnie mieszkam z chłopakiem i płacę 700zł z stancję plus prąd i gaz osobno. I mamy dziecko a chłopak zarabia 1500zł i jeszcze plus internet i też telefon

a tak z ciekawości - za jaką pracę płacą ci te 2 tysiące? I czy to pierwsza praca czy już pracujesz dłużej? I czy faktycznie SAMA ponosisz te wydatki, czy mieszkasz z kimś i dochodzi co najmniej drugie tyle do domowego budżetu?