Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maret

Dlaczego wasi mężczyźni nie chcą ślubu ani nie myślą o przyszłości?

Polecane posty

Gość malinowa lwg
Wg mnie jak facet kocha to chce ta jedna jedyna na zawsze, nie zwleka, nie odklada jej na pozniej. Nie czeka, bo nie ma na co, bierze jak najszybciej slub z kobieta swoich marzen i wie, ze ma juz na zawsze swoj skarb. Tak ja to widze........... a co do mojej sytuacji, ponad 2,5 roku razem i nie wiem co bedzie dalej. Meskie slowa, to puste slowa i tyle.

Gość gość
dopóki się skarbowi nie znudzi i wykopie go za drzwi biorąc na do widzenia jak prawdziwa księżniczka połowę królestwa i alimenty na poprawę humoru. Serio, ja jak patrzę na dzisiejsze "kobiety" to się facetom wcale nie dziwię :)

Gość gość
czesc z Was twierdzi ze ślub jest bez sensu ze i tak to niewiele zmienia chyba ze na gorsze. Że lepiej zyc w rodzinie bez subu. - tez tak bardzo długo uważałam! Mieszkałam i żyłam z facetem ponad 8 lat, a potem ciąża i faceta nie było! Ot tak sobie poszedł, praktycznie w ciągu 2 tygodni. Oczywiście teraz wiem, ze zle ulokowałam uczucia .... ale gdybym miała z nim kolejność typu slub, a potem dziecko to nie byłoby takiego dramatu! Po prostu gdybym choć chciała tego slubu to on by szybciej zwiał... - historia ma happy end:-) Mam superowego męża, jesteśmy zakochani i szanujemy sie wzajemnie, a moja córka ma dobrego tatę i fajne relacje z rodzeństwem. Tym razem jak poznałam faceta który zawładną moim sercem postawiłam sprawę jasno - slub, a potem mieszkaniem etc . To byla taka próba, ale jak po kilku miesiącach się oświadczył to zrozumiałam, ze facet chce rodziny i chce budować przyszłość. - slub to nie tylko papier ale proces podjęcia pewnych decyzji! Oznajmienia swiatu, rodzinie ze sie deklarujesz, obietnica szacunku, pracy dla rodziny.... slub pomaga w tworzeniu wspólnej wizji życia!

Gość gość
kazda kobieta chce slubu po to aby usidlic faceta, zrobic dziecko a pozniej niech facet z********a na to wszystko

Gość gość
Ależ my chcemy ślubu ale z odpowiednią do tego kobietą lub mężczyzną w zależności od orientacji. Puszczalskich, prostytutek, nadużywających alkoholu, agresywnych kobiet nie chcemy a taka jest dziś większość współczesnych kobiet a młode pokolenie to już w ogóle nie nadaje się na żonę tylko na kochankę czyli tylko do łóżka co najwyżej.

Gość gość
a moja córka ma dobrego tatę x Nie tatę tylko OJCZYMA! tata to dawca nasienia!

Gość gość
dlaczego kobiety uwazaja ze slub to myslenie o przyszlosci? dla nich moze tak ale dla mezczyzn myslenie o przyszlosci to zycie bez slubu

Gość gość
Ponieważ obecne społeczeństwo jest konsumpcyjne i nie lubi angażować się , zawsze lepiej jest mieć furkę otwarta niż zamkniętą.

Gość gość
właśnie dlatego że myślą o przyszłości to się żenić nie chcą :D:D

Gość Beavis and Butthead
bo przyszlosc i zycie to nie tylko osrane pieluchy, rozwody i alimenty zawsze w 1 ustawiona strone, gdzie sad staje za matka w 99,9%, nawet wyrodna. prl sie juz skonczyl, wiec sa jeszcze inne cele w zyciu niz hobby typu prowadzenie menazerii i innej hodowli kijanekw tym c h u j o w y m swiecie. ci co sie nie zbachorza maja przynajmniej czyste sumienie, bo nie wydaja zycia w chorym brutalnym swiecie, ktorego nawet pies z kulawa noga by nie wybral gdyby mial wybor

Gość gość
Beavis and Butthead wczoraj bo przyszlosc i zycie to nie tylko osrane pieluchy, rozwody i alimenty zawsze w 1 ustawiona strone, gdzie sad staje za matka w 99,9%, nawet wyrodna. prl sie juz skonczyl, wiec sa jeszcze inne cele w zyciu niz hobby typu prowadzenie menazerii i innej hodowli kijanekw tym c h u j o w y m swiecie. ci co sie nie zbachorza maja przynajmniej czyste sumienie, bo nie wydaja zycia w chorym brutalnym swiecie, ktorego nawet pies z kulawa noga by nie wybral gdyby mial wybor x Kazdy ma prawo do życia takiego jakie chce tylko po co w takim razie wchodzić w związek z kobieta dla której ślub jest ważny. Znajdź sobie jeden z drugim taki sam egzemplarz w damskim wydaniu i problemu nie będzie.

Gość gość
Mężczyźni nie chcą ślubu bo nie ma z kim po prostu. Dzisiejsze kobiety są puszczalskie, roszczeniowe materialistki itd. jak na przykładzie gość 2015.10.18 . Najpierw dawała komu popadnie a potem mega wymagania już na początku związku do obcego mężczyzny. Znalezienie dziś ładnej ,bezdzietnej, bez dużego przebiegu DZIEWCZYNY jest prawie niemożliwe! Z taką kobietą można uprawiać seks ale wiązanie się przez ślub jest po prostu frajerstwem.