Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF

OBSŁUGA W TALLY WAIL

Polecane posty

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF

Może przesadzam, dlatego pytam. Ale czy uważacie że to normalne że młode dziewczyny, studentki (fajnie że mają pracę i mogą samodzielnie zarabiać) mówią do każdego na "TY". Jestem od nich sporo starsza, poza tym jestem klientką, a one mówią "podać ci to..." "wyglądasz..." Czy to jest normalne?

Gość firma dba o klienta
to napisz do centrali, bo one pewnie maja taki prikaz z gory

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF
nie chce do nikogo pisać, bo to brzmiałoby jak donos, bo może to tylko te dziewczyny tak mówią, a szefowie o tym nie wiedza

Gość a ja uwazam ze
Trochę inne mam inne doświadczenia z tym sklepem. Bo jak tam wchodze to już się nauczyłam, że nagle znienacka sprzedawczyni radośnie i donośnie powie "dzień dobry" Albo zaraz się rzuci z pytaniem "czy może pomóc". 2 razy już się wystraszyłam. Nie podoba mi się to. Ale ogólnie bardzo mila obsługa. Nikt nie mówi na "ty".

Gość firma dba o klienta
ale dlaczego donos? :O przeciez nie musisz mowic o ktory sklep chodzi.

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF
wiem że "czy mogę pomóc" jest narzucone, więc tego się nie czepiam. Ale to "Ty" to mnie denerwuje, ale jakoś głupio mi zwrócić uwagę

Gość a ja uwazam ze
Ja się nie czepiam samego pytania, tylko sposobu w jakie je zadają, bo mnie przestraszyły 2 razy:) A co do mówienia na "ty" to mam trochę inne zdanie. Jeśli zwraca się tak do mnie młoda osoba, to zupełnie nie mam nic przeciwko. Dziwnie mi rozmawiać z ludźmi w zbliżonym wieku per "pani". Denerwuje mnie kiedy starsze osoby mówią do mnie na "ty", bo odbieram to jako pokazywanie swojej wyższości.

Gość a ja uwazam ze
No chyba, że dziewczyny były jednak widocznie młodsze od Ciebie.

Gość SDFDFDFFDSFFDFDF
no zdecydowanie młodsze, nie to że jestem jakaś zgrzybiała czy coś, ale one to jednak gówniary przy mnie

Gość a ja uwazam ze
Ja bym powiedziała tak. Słuchajcie dziewczyny, ja to przymkne jeszcze na to oko, choć uważam, że to nieprofesjonalne, ale myślę, że nie powinnyście mówić do klienta na "ty", bo ktoś kiedyś dobitnie zwróci wam uwagę i będzie przykro. Nie wiem skoro sa młodsze dlaczego się czaisz.