Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak sprzedawać rękodzieło?

Jak sprzedać rękodzieło artystyczne?

Polecane posty

Gość Jak sprzedawać rękodzieło?

Witam. Mam takie pytanie - w jaki sposób i gdzie można sprzedawać rękodzieło artystyczne? Od wielu lat zajmuję się projektowaniem i wykonywaniem różnych ozdób, kart okolicznościowych, obrusów, dekoracji itp., ale zawsze robiłam to tylko dla przyjaciół - ot takie hobby. Wiem, ze te rzeczy się podobaja, jednak wiadomo, ze od znajomych nie biorę za to wielkich pieniędzy. Ostatnio jednak firma w której pracowałam zbankrutowala i musiałam znaleźć inna prace. No i tu pojawił się problem - mam więcej czasu ale o wiele mniej pieniędzy. Pomyślałam, ze mogłabym dorobić sobie sprzedając moje wyroby. Problem w tym, ze nie mam pojęcia jak się za to zabrać? Mam tak po prostu zacząć chodzić po sklepach i proponowac? Mieszkam w małym mieście, tu nawet nie ma takich sklepów :( Próbowałam na Allegro, ale to nie zdaje rezultatu. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej dziedzinie i mógłby mi podpowiedzieć?

Gość fdverfeverf
zacznij krecic filmiki na you tube o tym, jest dosc duza spolecznosc. jakies pokazowki typu moje dziela, oraz tutoriale, jak zrobic jakies rzeczy. i zaloz bloga o tym, przez bloga tez mozesz sprzedawac. najpierw musisz sobie wyrobic markę.

Na allegro jest teraz więcej sklepówniż zwykłych aukcji i bardzo trudno się przebić ze swoją ofertą, ale spróbuj na http://sprzedajemy.pl/, to bezpłatne ogłoszenia, możesz też prowadzić swój blog i za jego pośrednictwem sprzedawać. Chwilaić się swoimi pracami na różnych forach.

Gość gość
zależy jakie. na przykład statuetki w wykonaniu http://stankiewicz-art.pl/statuetki sprzedaja się same, bo to wyrób bardzo oryginalny i należytej jakości. Ludzie szukają nietuzinkowych rzeczy

Allegro to dno :o tam większość ludzi czyha tylko na okazje żeby coś wartego 100 zl kupić za 1 zl :o dawno juz sie od nich wypisałam :p tzn w sensie sprzedawania tak rękodzieła :) Moze spróbuj zapisać siedo innych sklepów internetowych np Artillo :) tam prędzej sprzedasz cos za uczciwą cenę

Gość Artshobby
Zapraszam na kurs witrażu do naszej firmy Artshobby.pl! świetny prezent na święta dla siebie i kogoś bliskiego :) Mamy też w swojej ofercie inne produkty, które mogłyby służyć jako prezenty :) Zapraszamy do współpracy :) To zajęcie zajmuje czas i jest bardzo twórcze, gdy tworzymy czujemy się potrzebni i rozwijamy swoje umiejętności i właśnie tu znajdziecie odpowiedź na wszystkie Wasze pytania! :)

Gość gość
dużo jest takich miejsc :)