Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cxcx

dziwna wysyłka

Polecane posty

Zamówiłam przedwczoraj jedną rzecz na Allegro, kosztowała ok. 190 zł+ koszt przesyłki (ZA POBRANIEM). Zamówiłam to z mojego konta, ale przyjść miało na inny adres. Dziś kurier dostarczył przesyłkę, ale NIE CHCIAŁ PIENIĘDZY, powiedział, że on tylko jest od dostarczania wysyłek - już sama zgłupiałam, to jak ja mam przekazać te pieniądze?

Gość wspaniale po prostu
zadzwon do sprzedajacego i zapytaj. lub napisz maila. no chyba ze chcesz miec za free, ale to wtedy kurier beknie.

Nie, nie chcę za free... Jakby to było 10 zł, to może i bym olała, ale taka kasa na drodze nie lezy i ktos moze miec przez to problemy. Zadzwonie do nich...

Gość ja kupiłam
Pewnie ktoś się pomylił, jak dużo sprzedaje to się czasem zdarzają takie wpadki :) Zadzwoń i powiedz że taka sytuacja ma miejsce. Jak oni sami się skapną a Ty np. będziesz odmawiała zapłaty to jest to traktowane jako bezprawne wzbogacenie się czy jakoś tak no i mogą z tym iść do sądu.

Zadzwoniłam tam. Pani powiedziała, że no to już w sumie nie ich sprawa, bo firma kurierska musi im kasę i tak oddać (ale zgłosiła to do tej firmy). Chwile później zadzwonił kurier, podziękował, że ktoś to zgłosił,że wie gdzie popełnił błąd(już wczoraj po powrocie do bazy dostał 100zł kary, że nie odebrał pieniędzy i dodatkowo musiałby zapłacić jeszcze za tę przesyłkę, jakby nie doszedł do tego gdzie błąd popełnił). Tak więc sprawa rozwiązana. Ale szkoda mi chłopaka, zawsze to stówa w plecy.

Gość śpiąca jestem niemożebnie
za gapowe sie placi niestety

Gość hehehehehehhehehe
no ja też raz zamówiłam kosmetyki za 200 zł za pobraniem i dostałam za free, odebrałam , bo nie wiedziałam co to , zaglądam ,a tu taka niespodzianka! hehehe tylko ja nie zapłaciłam wcale a za dwa dni jeszcze dostałam pozytywa od sprzedającego... cóż za nie dopilnowane własnych spraw się traci, ja skorzystałam, a co przecież nie zrobiłam tego specjalnie, a że mi się wtedy nie przelewało to cieszyłam się calutki miesiąc.

Gość grze87
wiec skoro nie przyznałas sie i nie oddałas tych pieniedzy wiec i Tobie zycze aby taka sytuacja sie przytrafiła po Twoim błedzie a piemaietaj takie zeczy sie mszcza 2 krotnie a wiec nie bedzie 3 stówki a 4:) nie znasz dnia ani godziny!!!!! bo tak drogie dziecko sie nie robi!!! to swiadczy o Twoim wychowaniu i o kulturze jaka wyniosłas z domu.... a to bardzo widac.... tyle w temacie:p

Minie zależało na tym żeby oddać te pieniądze. Kurier się BARDZO ucieszył i podziękował. Sama pracuję za grosze i obracam pieniędzmi i nie chciałabym mieć manka w kasie biura i jeszcze to oddawać z wypłaty, na pewno w takiej firmie kurierskiej tez kokosów nie ma.