Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rewiteana

wyreżyserowane lekceważenie

Polecane posty

Gość rewiteana

Zdarzyło wam się to kiedyś wobec osoby która wam sie podoba? Na etapie "podrywu". Wchodzą w to wszelkie zachowania typu: udaję, że cię nie widzę, nie odzywam się, rozmawiam ze wszystkimi tylko nie z tobą, specjalnie na twoich oczach flirtuje z kimś innym, udaje że mi nie zależy Albo ktoś stosował to wobec was? Jakie były efekty? Jakie powody?

Gość miesiączka
No.

Gość rewiteana
no tak czy no nie

Gość lody..na...patyku
w przedszkolu i w szkole podstawowej... później już nie

Gość balon bez powietrza
efektow nie bylo ,a powdod byl prosty skutecznie do siebie zniechecic

Gość miesiączka
No raczej, że tak, nie ma o czym pisać, bo znam przyczynę - bardzo niskie poczucie wartości i uczucie, że nie zasługuje na tą osobę + wstyd.

Gość rewiteana
a jednak mam wrażenie że niektórzy w zaparte to stosują miesiączka, zarąbisty nick, by the way

Gość miesiączka
Wiem, że zaczepisty^^ w sumie to moje zachowanie nie jest wyreżyserowane, bo robię tak bezwiednie, nie chcę się tak zachowywać, ale nie umiem inaczej.

Gość rewiteana
a jesteś mężczyzną, kobietą?ile masz lat?

Gość miesiączka
Spójrz na nick i pomyśl:)

Gość rewiteana
nie wiem ile masz lat, no ale rozumiem że jesteś kobietą

Gość Master2_prawdziwy
Nie wiem ,czy tak ktoś się wobec mnie kiedykolwiek zachowywał, czy też nie, bowiem takie zachowanie obieram jednoznacznie za brak zainteresowania moją osoba w każdym aspekcie, nawet tylko koleżeńskim i nie brnę w to dalej.

Gość duzoosobtakrobi
jestem kobietą i robię tak jeśli ktoś mi się podoba ale nie widzę oznak z jego strony; znam też facetów którzy robią dokładnie to samo ;)

Gość rewiteana
I coś osiągasz? Zaczynają się interesować?

Gość duzoosobtakrobi
nic nie osiągam, tylko utwierdzam się w przekonaniu, że koleś wobec którego tak robię nie jest mną zainteresowany, bo gdyby był to pewnie nie musiałabym udawać, że nie jestem nim zainteresowana :D Najgorszy przypadek jest wtedy gdy dwie osoby stosują tą taktykę, bo są albo za bardzo nieśmiałe, albo same nie wiedzą czego chcą, albo boją się z góry odrzucenia... Najdziwniejsze jest, że jeśli ktoś się nie podoba to nie stosuję tego zachowania, ale takie związki trwają góra rok, bo tak na prawdę od początku nie było chemii. Czasem zatem warto zaryzykować, choćby dostało się kopa w d..., bo kto nie zaryzykuje ten nie wie :D

Gość rewiteana
No bo właśnie ja znajduję się w takiej sytuacji, jak opisujesz. Tak mi się wydaje. Ja udaję, że mam gdzieś, i on, chyba też... jest między nami takie jakieś napięcie, jakbyśmy sie juz prawie nienawidzili (a nic się złego nie stało), a wiem, że przecież się lubimy....

Gość duzoosobtakrobi
hmm, nie wiem co Ci napisać, sama tego doświadczyłam, czasem wydaje mi się, że on chce mnie za coś ukarać, bo z jednej strony tak jak mówisz totalna niby olewka, ale ciągle czuję, że jestem na jego celowniku... To tak jakbyś czuła, że on chce, ale oczy widzą coś innego. Bardzo dziwne zachowanie. Jednak wyłączając emocjonalne podejście, a włączając racjonalne rozumowanie można stwierdzić, że skoro oni zachowują się dziwnie to z pewnością są dziwakami, a często zachowanie mężczyzny takie niezdecydowane wpływa na pewność siebie i atrakcyjność kobiety, więc skoro na początku już nie wiemy na czym stoimy to jak najszybciej powinnyśmy dać sobie spokój i pozwolić komuś innemu nas zdobywać. Komuś kto będzie działał stanowczo, zachowywał się szczerze i normalnie. Wtedy zapewne nie będzie takich jazd i rozkmin jak tutaj teraz powstały :)

Gość rewiteana
Ja też mam taką myślówę..może coś zrobiłam nietak, może ktoś mu coś powiedział, może jest obrażony.... ale przecież nie jest chyba a dodam, że wcześniej w fazie początkowej, był miły, zagadywał, chciał się zbliżyć, powiedział, że mnie lubi, że jest fajna....itd...Ja byłam zdystansowana, czekając na dalszy rozwój wypadków. Potem była rozmowa, taka dośc dwuoznaczna, online...miałam wrażenie że właśnie mi coś wyznaje...i po tej rozmowie nastała cisza, dystans, lekceważenie..przez 90% czasu