Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gloryis

Jak wyleczyć grzybicę domowym sposobem?

Polecane posty

Gość gloryis

Hej, napiszcie mi jak mogę zwalczyć grzybicę drożdżakową oczywiście domowym sposobem? Już prawie 2 lata mam nawroty (średnio raz albo dwa razy na 2 miesiące). Cały czas brałam Flumycon doustnie (tak drogi lek, a nie pomagał, to jakieś nieporozumienie!), do tego dopochwowo leczyłam się Gynalginem, Nystatyną, Gynofemidazolem. I tak mam wciąż nawroty. Mam już dość, dbam o higienę osobistą, tak samo jak mój mąż. Zmieniłam bieliznę całą. I tak nic z tego :(. Do lekarza nie mam kiedy iść, bo w dni robocze całymi dniami siedzę w pracy, a jak w weekend pójdę do izby przyjęć w szpitalu, to mnie odsyłają do poradni! Jestem w czarnej du*pie. A w pracy nie tolerują L4, jestem załamana. A nie stać mnie na razie na prywatnego ginekologa, bo już w tym miesiącu kasę wydałam na dentystę i okulistę. A jestem młodą mężatką, mam trudny start, jest mi ciężko z kasą i nie dam rady wydać na ginekologa, na leki owszem, ale nie na wizytę :(. Może znacie jakieś sposoby, będę stokrotnie wdzięczna!!!

Gość dellicje
zioła zioła zioła moja znajoma miała takie problemy, lata leczenia i nic nie pomagało wkurzyla sie, poczytała w książkach zielarskich. Wiem ze robiła sobie nasiadówki i przemywałam intymne miejsca jakims naparem.

Gość Spodziewająca się dziecka
Doraźnie może pomóc krem clotrimazolum, kosztuje 4zł, po podmyciu wyciskasz sporo na palec i smarujesz tak głęboko jak sięgniesz w pochwie i wejście, mąż smaruje prącie. Postarajcie się nie współżyć w tym czasie bo na pewno nie przejdzie. Można 3 x dziennie do 4 tygodni.

Gość odstaw cukier w każdej
postaci i nie noz obcisłych spodni wrzynających sie w krok

Gość gloryis
Bardzo Wam kochani dziękuję za odpowiedzi!!! Z drugiej strony nie chcę faszerować się lekami, bo staram się o dziecko, na chwilę obecną nie wiem czy jestem w ciąży, bo zostało mi kilka dni do okresu i nie chcę ryzykować gdybym była w ciąży. Planuję cukier odstawić - jem dużo słodyczy, i wiem że to pożywka dla grzybów. Clotrimazolum mam w domu, tylko że jak się nim posmaruję to czuję lekkie pieczenie :(.

Gość gloryis
A i przygotowałam sobie napar z rumianku, jak będę się kąpać to przemyję te miejca tym naparem. I niedawno się dowiedziałam że jogurt naturalny jest dobry na to, i właśnie się posmarowałam nim i palcem w głąb pochwy też naniosłam trochę jogurtu.

Gość junn
a nie masz przypadkiem nadżerki?

bo on jest dobry do użycia tylko przez 3 tygodnie a później trzeba wyrzucić i kupić nowy ale może trochę piec zaraz po posmarowaniu. Dobrze napisały powyżej majtasy tylko bawełniane, nie ciasne i żadnych słodyczy do tego ograniczyć produkty drożdżowe np chleb. Miałam z tym problemy pół życia w ciąży nie smakują mi słodycze i nie ma problemu.

Gość gloryis
Nadżerki nie mam bo w lutym miałam robioną cytologię i wynik wyszedł dobry. Mam bieliznę bawełnianą. Więc z tym ok, bo z innego materiału to aż mnie gryzą. Staram się nosić luźne spodnie. I jest z tym niby ok. Chyba jednak to wina cukru. Dzięki jeszcze raz 🌼

Gość Mala taka m...
Ja grzybice wyleczylam rumiankiem. tak tak rumiankiem ta masc za 4 zl nic mi nie pomogla nawet jeszcze gorzej sie czułam. zaparz rumianek w szklance potem przelej do miseczki i ten woreczek plukaj i przykladaj do cipki mi to pomoglo w 3dni!!!!!

Gość Mala taka m...
rób tak dwa razy dziennie leżąc sobie wygodnie z rozkrokiem i woreczkiem rumianku miedzy nogami. masz moja gwarancje ze to ci pomoze!

też tym próbowałam i było nieco lepiej . Jeszcze jedno jeśli podejrzewasz ciąże to lepiej nie używaj Tantum Rosa do podmywania bo jest niewskazana no i cholernie drogo wychodzi.

Gość gloryis
Mala taka m... - myslę że to pomoże :). Mam naszykowany ten napar, przy kąpieli się opłukam, a woreczek do ci*ki przyłożę jak będę się kłasć :). Dzięki :) Spodziewająca się dziecka - mam Tamtum Rosa - ale tylko irygator, nie mam saszetki akurat, i dobrze, bo też się zaastanawiałam czy zrobić sobie irygację :).

Gość przyszlamamusia
nie czytalam postow powyzej, wiec jak sie powtorze to przepraszam u mnie czesto byly grzybice badz zapalenie pecherza, moje domowe sposoby to: przemywanie woda z cytryna zrob sobie papke z wody z soda oczyszczona i okladaj te miejsca (nic nie pchaj do srodka) clotrimazolum (moze byc stosowane na poczatku ciazy, ale tez nie pchaj do srodka tylko na zewnatrz) pic duzo wody z cytryna badz soku z pomaranczy (zmiana pH siuskow, tez pomaga na grzybice) koniecznie jak juz pojdziesz do lekarza to popros o cos dla meza zapobiegawczo tabletki z wyciagiem z zurawiny, dzieki nim nie mam zapalenia pecherza i grzybicy, ale biore max dawke dzienna nasiadowki (rumianek) jezeli zaawansowana grzybica i podejrzenie ciazy to naprawde lepiej sie wybrac do lekarza i eksperymentowac w domu, starta ciazy, bol przy grzybicy badz inne konsekwencje moga Ciebie duzo wiecej kosztowac niz wizyta u ginekologa

Gość juz wcale nie 16
zioła zioła zioła czyli rób nasiadówki z KORY DĘBU płyn do higieny intymnej tez mam z kory dębu. dobry jest tez nadmanganiam potasu czyli ten fioletowy proszek w saszetce z apteki co dodaje sie do kapieli dla małych dzieci

Ja staram się zaleczyć grzybicę paznokci u nóg. W ciąży nie mogę i tak brać niczego. Zakwaszam tylko trochę cytryną. Przed ciążą tabletki. Dopiero po karmieniu mogę wrócić do leczenia. Masakra, ale paznokcie są najgorsze do wyleczenia. Jeśli będziesz w ciąży to i tak pójdziesz do gina, a jeśli nie to może jak z apteki nic nie chcesz to popytaj w sklepach zielarskich. Może jakieś nasiadówki pomogą