Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julaaaaaaaa

MUSZKA

Polecane posty

Gość julaaaaaaaa

Chciałabym, żeby mój wybranek w dniu ślubu miał na sobie czarny smoking, białą koszulę z czarnymi guzikami i czarną muszkę. Usłyszałam jednak opinie, że czarna muszka nie pasuje, musi być biała albo kremowa. Mnie wydaje się to dziwne i bezsensowne, ale może rzeczywiście tak jest. Co o tym myślicie?

ja się radziłam krawcowej, co lepsze muszka czy krawat, i mi powiedziała że muszki pasują do niższych mężczyzn, i mojemu nie będzie pasować bo jest wysoki, ale przy mierzeniu garnituru będziemy mierzyć i krawat i muszkę, zobaczymy w czym mu będzie lepiej a jaki kolor no cóż ja na twoim miejscu miała bym obie i żeby przymierzył obie i wtedy ocenić w której ładniej

Gość julaaaaaaaa
Dziękuję za odpowiedź, ale chodzi mi o to, czy jest jakaś niepisana reguła, że mężczyzna na ślubie nie może mieć czarnej muszki? Słyszałam taką opinię i bardzo mnie zdziwiła.

Mój monż miał na sobie smoking z czarną móchą i czarnym pasem i wyglondał rewelacyjnie. Ja z reszto tesz. Nie pacz na to co muwio ludzie, bo rurzne głupoty wygadójo.

Gość Do tej z 2012
Na jakiej wsi się wychowałaś? :-o Człowiek może założyć muszkę, a ubrać się w coś.

Gość M_K_F
Drogie Panie, W Waszej dyskusji mamy dwa wątki: 1. (niewypowiedziany) czy smoking pasuje na ślub? 2. jaki kolor muszki d smokingu? 3. czy koszula do smokingu ma czarne guziki? Ad1: zasadniczo na ślub (kościelny) smoking nie jest najlepszym pomysłem; smoking jest ubiorem 'balowowieczorowym" i jako taki może być założony w sytuacjach balowych (ślub taką nie jest) oraz "wieczorem, czyli po tzw "ubraniowym zachodzie słońca", u nas około 18-20 Ad2: jeżeli jednak smoking, to zasadniczo mucha czarna (najbardziej klasycznie) - bedzie to zgodnie z zasadami ubioru; muchy czerwone czy granatowe wyglądają moim zdaniem pretensjonalnie mucha oczywiście gładka mucha żółta czy ecru wyglądała by po prostu brzydko w żadnym wypadku mucha biała - mucha biała zarezerwowana jest dla fraka; założenie białej muchy do smokingu (stroju wieczorowego plasującego się oczko niżej) będzie błędem i na ogół w ten sposób ubrani są np kelnerzy (jak wszyscy goście są w smokingach i czarnych muszkach, to kelner jakoś musi być odróżnialny) ;) Ad3 koszula nie ma czarnych guzików tylko specjalne zapinki (piny) wpinane w gors; rzeczywiście z daleka mogą się one być podobne do czarnych guzików zasadniczo Drogie Panie krawowa trochę wiedziała, ale niewiele ;)