Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Septuaginta

wózek rok po roku

Polecane posty

Gość mnbtyui
nie wyświetla się

Miałam coś podobnego, tyle że mój mąż przerobił z 2 wózków i starsza miała z tyłu takie siedzonko.:D Jak chcieliśmy kupić taki to na allegro był jeden używany za 1500 zł :O, więc tata złota rączka sam skonstruował. Bardzo przydatny wózek. :D :D Szczególnie dla starszego, który nie lubi chodzić lub chodzi wolno (jak moja córka).

między moimi dzieciakami jest 2,5 roku różnicy starszy trzylatek już wózka nie używa, ale czasami wybrałabym się z nimi na dłuższy spacer no i istnieje obawa, czy wróci sam :-) dlatego pomyślałam o takim rozwiązaniu

Gość mnbtyui
Za małe kółka. Będzie ci "stawał dęba".

Między moimi 2 lata różnicy, mieszkam na wsi i ten wózek bardzo się przydawał szczególnie podczas wypraw nad jezioro i kiedy trzeba było szybko starszą zaprowadzić do przedszkola i musiałam ciągnąć ze sobą młodszą. Jego wadą jest to, że rozleniwia. Lepiej siąść i niech mama się męczy z pchaniem niż iść samemu :D

też mieszkam na wsi i jestem ciekawa, jak taki wózek się prowadzi, zarówno po chodniku, jak i po trawie i polnej drodze podobno taki wózek jest i tak dużo łatwiejszy w prowadzeniu niż te typowo bliźniacze

Gość volkswagen..
no takiego nie miałam, ale przerabiałam bliźniacze, zarówno jeden za drugim peg perego jak i obok siebie. ta drug wersja duzo sprytniejsza, wozek jeden za drugim to koszmar, ciezki jak cholera w manewrach :-O

Gość nfjfhjdfhjf
Najlepsze są wózki które mają siedzenia obok siebie tyle że zajmują trochę miejsca. Moje dzieci transportowane są w ten sposób że starszy synek stoi na takiej specjalnej desce montowanej od spodu wózka po stronie której ja prowadzę a córcia siedzi normalnie w siedzisku. Synek ma 6 lat a córcia rok.

mój w manewrach był całkiem, całkiem. Wiadomo jak ma się 2 dzieci w wózku to ciężej. Ja miałam duże koła pompowane. I takiego wózka nie stawia dęba, bo środek ciężkości przesunięty. Przedni fotelik jest bardziej do przodu przesunięty niż w tradycyjnych.

typowo bliźniaczego raczej nie chcę, ponieważ syn (starszy) raczej chodzi chętnie i dużo sam, a w wózku będzie jeździł sporadycznie, gdy opadnie z sił przy dłuższym spacerze

myślałam też o dostawce do spacerówki, ale patrząc na zdjęcia na allegro mam obawy, czy byłoby to wygodne dla mnie, bo rączki w wózku są dość krótkie i gdzie to dziecko wtedy stoi a gdzie miejsce na moje nogi?

Gość nfjfhjdfhjf
dziecko stoi przed tobą i spokojnie jest miejsca i nie zawadzasz o malucha idąc normalnym chodem. Tylko tak się wydaje że będzie się kopać dziecko po nogach;).

Gość triosp
witam wiem ze forum było założone już dawno ale teraz ja mam problem z dwójką dzieci szukam wózka dla rodzeństwa starszy ma 2,5 mała ma pół roku moze ma ktoś na sprzedaż wózek dla rodzenstwa rozzgladam sie juz teraz zeby zdążyć do wiosny

Gość anielonek
witam również zastanawiam się nad takim wózkiem mam synka 3 lata i 3 miesiące i drugi ma 8 miesięcy co prawda starszy chodzi już prawie cały czas sam ale do sklepu mam 2 km i z powrotem jak idziemy to już nie ma sił i bolą go nóżki zastanawiam się tylko czy jak młodsze dziecko leży śpi to czy starsze też może stać na tym podeście

Hej Ja mam moutain dla swoich maluszkow i jestem z niego bardzo zadowolona:) Mam tez pojedynczego xlandera i dostawke,sprawdza sie rewelacyjnie,nic sie nie dzieje starszemu dziecku.Jest tylko troche ciezko dla mnie,ale to zrozumiale:) Wczesniej mialam ten http://allegro.pl/ultralekki-blizniak-twinny-3w1-rewelacja-twinni-i2936241116.html Nie polecam.Jest dosc drogi a niestety zupelnie niepraktyczny:( Zarowno gondolka jak i siedzisko spacerowe sa po prostu mega waskie i male.NIby wozek do 40kg a moj 18 miesieczny wtedy syn sie nie miescil:( corka tez w gondolce miala bardzo ciasno:( Do tego jest tak dlugi ze naprawde przejsc miedzy polkami w sklepie to horror.A nawet najmniejsze nierownosci na drodze uniemozliwiaja prowadzic wozek prosto.Oslonki na nozki ktore maja chronic przed zimnem sa jakby nie szyte do tego wozka,za duze i w praktyce dziecko ma do kolan odkryte nozki.

Gość abb
Sprzedam pilnie icandy pech bliźniaczy lub rok po roku tel. 607 34 60 40 NOWY

Gość gość
To nie ma róznicy w uzytkowaniu jak dzieciaki są rok po roku a bliźniaki? :) spoko rozwiązanie w sumie

Gość gość
U nas róźnica jest 11 miesięcy :) I taki wózek jest chyba najlepszym rozwiązaniem, nie wyobrażam sobie inaczej no bo jak? Pchać dwa? My mamy taki o nazwie zoom - http://www.abc-design.de/pl/wozki/zoom/ Fajnie bo można zamontować na nim fotelik samochodowy i jak jakieś szybkie wyjście jest to gotowe :) poza tym się składa łatwo i nie ma problemu z trzymaniem go w domu czy wsadzeniem do bagaznika