Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola37 też

Głodówka czy ma sens - ile dni i ile można schudnąć?

Polecane posty

Gość Ola37 też

Jak dajecie rade na głodówce? Ja sobie tego nie wyobrażam, pusty brzuch, burczenie, ból głowy i nieustanne myśli o jedzeniu... Ale chciałam zapytac ile dni tak można wytrwać i ile się da schudnąć wtedy? Wraca efekt jo-jo???

Gość koszałek
Oczywiście, że wraca. Schudniesz kilka kg, przybierzesz dwa razy więcej. Głupota.

Witam:) zdania na temat głodówek są podzielone. Wiele osób zachwala jej działanie jako sposób na oczyszczenie organizmu, a towarzyszące jej bóle i zawroty głowy, rozdrażnienie i przemęczenie wyjaśnia oczyszczaniem się organizmu. Dla wielu osób jest to doskonały sposób na odchudzanie, gdyż pozwala szybko obniżyć masę ciała. Jednak większość dietetyków nie poleca tej formy odchudzania. Osobiście uważam, że głodówka może przynieść więcej kłopotów niż korzyści. Głodzony organizm zaczyna zaczyna korzystać z energii zgromadzonej nie tylko w postaci tkanki tłuszczowej, ale także z białek (mięśni). Szybki ubytek tkanki tłuszczowej powoduje uwalnianie z jej komórek toksycznych produktów przemiany materii, które dodatkowo obciążają osłabiony już i tak organizm. Okres głodówki powoduje także spowolnienie metabolizmu, wycieńczony organizm stara się minimalizować straty, by dotrwać do momentu, kiedy wreszcie otrzyma porcję energii (posiłek). Po zakończeniu głodówki zwykle szybko wracamy do dawnej wagi, a częściej zdarza się sytuacja, w której tyjemy jeszcze bardziej (bo spowolniony metabolizm powoduje, ze organizm zużywa mniej energii niż przed głodówką i jest w stanie więcej odłożyć na kolejny okres głodu). Najlepszym sposobem na zrzucenie zbędnych kilogramów jest racjonalna dieta. Jeśli interesuje Cię dieta dobrana do Twoich potrzeb, chętnie pomogę, szczegóły mojej oferty możesz poznać na stronie www.diety.poznan.pl Chętnie odpowiem też na pytania, mój e-mail: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam

Głodówka jest łatwa, bo nie trzeba nic liczyć...Jednak metabolizm sobie rozwalisz, a jojo czeka cię na 90%. Ja dietę 500 kalorii stosuję i czuję się zarąbiście :)

Gość Ogarnij sie z głdówo
Głoduwa zaczynam od dzisiaj głodwać. Schudne i trafie do spitala :)