Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola37 też

Skuteczność diety 1000 cal ???

Polecane posty

Gość Ola37 też

szukam diety dla siebie. myślę o tej, bo mozna jeść wszystko byleby zmieścić się w 1000 cal, więc chyba cos słodkiego także oby tylko ilości cal nie przekroczyć. nie trzeba sobie odmawiać np naleśnika, kawałka pizzy, kanapki, zupy, kotleta, można urozmaicać jedzenie, byleby trzymac się calorii... jakie sa Wasze doswiadczenia z tą dietą???

Gość autorkooooooo
dieta odchudzająca nie polega tylko na tym, aby miescic sie w pewnych granicach kcal, ale takze na tym, aby unikac cukru, slodyczy, pieczywa białego itd... poczytaj trochę o dietach

Gość pfdsag
ja jem w ramach kalorii 1000 , nigdy nie przekraczam , slodkie i slone i co chce chudne 1 kg na tydzien juz schudłam ok 5 kg jem co chce nawet cala czekolade zjem ale licze do 1000 i koniec basta

witam:) Dieta 1000 kcal, zazwyczaj jest skuteczna - ponieważ jest to dieta dla większości osób niskokaloryczna. Jeśli do tej pory nie stosowała Pani wielu diet, powinna zadziałać. Jednak gdy do wykorzystania jest zaledwie 1000 kcal, słodkie przekąski mogą kosztować nas wiele wyrzeczeń, tabliczka czekolady to ok. 500 kcal, pączek ok. 300-350 kcal, drożdżówka w zależności od rodzaju także ok. 300 kcal. To pozostawia niewiele kalorii do wykorzystania na produkty o wysokiej wartości odżywczej. Jeśli nie może sobie Pani poradzić z apetytem na słodycze lub słone przekąski, a chce Pani stosować dietę 1000 kcal, najlepiej będzie wybierać mniejsze porcje - 1/2 drożdżówki lub pączka, 2 paski czekolady lub 2 czekoladowe cukierki. W ten sposób będzie będzie mogła Pani uzupełnić dietę wartościowymi produktami tj: pełnoziarniste pieczywo, kasze i makarony, warzywa, owoce, chude produkty mleczne, drób i ryby. W razie dodatkowych pytań, może się Pani skontaktować ze mną mailowo: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam

Gość z mojego doświadczenia
Wiem, że nie należy przesadzać ze zbyt mało ilością kalorii bo waga może stanąć w miejscu. Warto przeliczyć dzienne zapotrzebowanie i od tego odjąć 1000 kcal. Jako, że jesteś kobietą to 1000 kcal nie jest jeszcze zbyt drastyczne.