Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alina558

allegro problem pomózcie..:(

Polecane posty

Gość alina558

wystawiłam na aukcję rzecz poszła za 11 zł po zakończeniu aukcji jednak to za mała kwota.. nie dałam ceny minimalnej bo zapomniałam niestety:(...nie chciałam jej sprzedawać więc oddałam pieniążki kontrahentowi grzecznie przeprosiłam i powiedziałam ze bluza została zniszczona jak dopuszcza allegro kontrahent poprosił o dowód w postaci fotografii i nie przesłałam jej użytkownik założył spór w Allegro i tu jest problem skoro użytkownik nie poniósł straty materialnej ale ma wygraną aukję to co mi grozi???

Gość alina558
prosze pomóżcie

Gość nieważme czy ma strate czy nie
on uważa że dokonałaś oszustwa. trzeba myśleć zawarliście umowę i należy mu wysłać to co wylicytował.

Gość mamy ci pomoc w oszustwie co
za bezczelnosc :O

Gość alina558
prosiłam grzecznie tłumaczyłam ze zapomnialam ceny minimalnej bo jestem nowa na allegro i nic:(

Gość GenezaMola
Należy mu się rekompensata za zarwaną umowę.

Gość dobrze prawisz
musisz mu wyslać ten towar, prawo jest po jego stronie. próbujesz go najzwyczajniej oszukać. na tym polega licytacja, ze za ile wylicytujesz za tyle masz, trzeba było wystawić kup teraz skoro chciałaś za konkretną kwotę. teraz nie leć w kulki, to niepoważne

Gość oszustka!!!!.
jak mozna byc tak nie uczciwym, facet wygrał aukcję, był w porządku. A Tobie się odwidziało? ile ty masz lat? allegro to nie zabawa, powinnaś teraz ponieść konsekwencje. Powinnac uczciwie sprzedać tą rzecz za 11 zł!!!

Gość mamy ci pomoc w oszustwie co
a co to kogos obchodzi trzeba bylo czytac samouczek jak wystawiac aukcje. nie dalas ceny minimalnej z oszczednosci bo to kosztuje chyba 9zl. twoj blad wyslij mu to co kupil. nie mozna sie tlumaczyc ze sie nie dalo bo zapomnialo konto ci zawiesza.

Gość dupa z matmy
ile to jest 5 procent z 6 zł?

Gość Donoz
Jakieś 12 pensów

Gość 39e293eu39
pomajstruj w fotoshopie zeby wygladała na np. przypalona i tyle. Ale ludzie majaproblemy

Gość alina558
ale przeciez to bedzie widac ze majstrowane...tylko cialam polubownie a ludzie tworza problemy.. ja kiedys nie dostalam towaru za 70 zl butow ..a babeczc eoddalam kase i liczylam na zrozumienie.. ehh..

Gość dobrze prawisz
a z jakiej racji ona ma Ciebie zrozumieć? jesteś oszustka i tyle! wystawiłaś towar, babka wylicytowała i bluza jest jej! to Ty teraz próbujesz kręcić...

Gość Donotorf
Zapytaj kupującego co go zadowoli.

Gość alina558
to jej nie dostanie najwyzej mi zawiesza konto i odiwesza po miechu:) a polijja do 200 zl nie zajmuje sie tym ze wzgledu na mala szkodliwosc spoleczna dzieki nara:)

Gość widocznie fajna ta bluza
i ktoś kto wylicytował dobrze o tym wie, dlatego tak się o nią rzuca- swoją drogą ma prawo

Gość ja kupiłam
a wiesz ze jak wystawisz bluzę znowu to allegro Cię zablokuje?

Gość ja kupiłam
tzn jak kupujący zgłosi że wystawiłaś znowu bluzę której mu nie chciałaś wysłać, i mówiłaś że zniszczona, to allegro wtedy blokuje konto z tego co wiem, i co na cafe allegro piszą. No a że kupujący napalony na tę bluzę to będzie obserwował Twoje aukcje... Jak coś to lepiej z konta znajomego wystaw albo koleżanki, i z innymi zdjęciami i opisem.

Gość dupa z matmy
zebys sie nie zdziwiła, ja kupiłam na allegro perfumy z avonu za 30 zł i gosc mi nie wysłał zgłosiłam na policje i teraz ma sprawe w sadzie, wiec sie nie ciesz za wczasu bo jak zgłosi oszustwo to bedziesz miała cieplutko i po co ci to za głupia bluze ?

Gość alina558
tylko ze ja jej kase wyslalam i oddalam wiec nie jest do tyłu:)

Gość Wacław IV waza
To odeślij jej równowartość nowej bluzy kupionej w sklepie . Może się na to zgodzi. Ja bym na jej miejscu założył sprawę . Choćby dla satysfakcji, że będziesz osobą karaną, a wtedy krucho z pracą w szkole , w urzedzie itp.

Gość dupa z matmy
ale tu nie chodzi o to, bo ty zacieszasz, ze za 11 zł ci nic nie zrobia, otóz nie, tu chodzi o sam fakt oszustwa, którego ty dokonałaś nawet za usiłowanie oszustwa jest sprawa ty go ewidentnie oszukałaś, dowodu zniszczenia nie przysłałas jednym słowem jesli ma trochę oleju w głowie to ma cię w garści :P

Gość tak to widze
za niska cena podajesz ze jest uszkodzonie i tyle a na drugi raz uwazaj i nie rób ludzi w konia bo moze byc problem z aledrogo

Gość dupa z matmy
ale ona napisała, ze się uszkodziło ale kupujacy zazadał fotografii rzekomego zniszczenia i klopsik :P

Gość alina558
no wlasnie czyli w tej sytuacji co? moga mnie podac do sadu i co grozi skoro oddalam pieniadze a towar napisalam ze zostal uszkodzony??

Nie ładnie. To twój problem, że nie ustawiłaś minimalnej ceny. Ja kiedyś miałam taką sytuację, że sprzedawałam 3 takie same sportowe sukienki. Miały one ten sam rozmiar, więc tylko jedną otworzyłam by pomierzyć. wszystkie zostały kupione więc szykuję je do wysyłki, a tam jedna ma wadę. Poinformowałam, przeprosiłam, zaproponowałam 1/3 wylicytowanej ceny. Wszystko dobrze się skończyło. A ty jak widzę kłamiesz, kombinujesz tylko ze ja jej kase wysłałam i oddalam wiec nie jest do tyłu - to mnie rozbraja. Nie ma to żadnego znaczenia. Tak jest ja się dzieci bawią w allegro. Czytałaś regulamin?

Gość dupa z matmy
moze podac o oszustwo