Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsenność w wielkim mieście

1234 1235 1236 1237.....

Polecane posty

baranów i nic. Sen znów nie przychodzi:( Macie jakieś metody które pomagają zasnąć?

2:09 cisza... tylko zegar tyka. Odmierza czas. Już niedługo 6:30 zadźwięczy budzik i oznajmi, że pora wstać.

Ciekawe gdzie rodzą się wszystkie złe nocne myśli? Może za zasłonką? Albo przwrotnie-w fabryce czekolady?

A jeśli jednak w fabryce czekolady i to w dodatku na taśmie produkcyjnej białych Michałków? Ktoś je pakuje w ładne papierki, ja odwijam nieświadoma zjadam a potem spać nie mogę, myślę:(

Moja bezsenność nic sobie nie robi z muzyki, kompletnie, gwiżdże na nią i złowieszczo się uśmiecha.

A może to jest zaraźliwe i baba w autobusie mnie zaraziła tym nocnym myśleniem. Pewnie sama też siedzi teraz przy słabym świetle w swojej kuchni, pije kolejną herbatę, w tle cichuteńko gra radio, a ona wpatrzona nieruchomo w jeden punkt siedzi i myśli. Ciekawe o czym myśli?

Może myśli, czy aby na pewno uprasowała dzieciom stroje na w-f, albo, czy lepiej teraz zrobić kanapki dla męża do pracy, czy już rano? Z pasztetową, czy z mielonką? Czy on zawsze był agresywnym alkoholikiem, czy nie? A czy jak byli na wczasach w Bułgarii w 84, to była dużo szczuplejsza, czy tylko młodsza? Czy podobała się wtedy mężczyznom, czy tylko wierzyła w to bo chciała?

Może, to te 5gr co je ostatnio znalazłam przynosi pecha? Chuchnęłam na nie i schowałam do portfela. Może to było 5 groszy jakiegoś obłąkanego wariata? I pech gotowy:(

Pech i bezsenność:( Ciekawe jak zwariował ten wariat od 5 groszy i siedmiu boleści? Może urodził się na jakieś wsi w zachodnio-pomorskim, ukończył szkołę podstawową z wyróżnieniem. Potem technikum, studia już trochę gorzej, bo nie miał czasu na naukę. Poznał pewnie jakąś Ankę, zakochał się i ani myślał o nauce. Ona była bardzo ładna, ale miała swoje potrzeby na które on(jeszcze zdrowy obywatel) musiał harować jak wół. I pracował na dwie zmiany odłożył trochę grosza. Razem z bratem otworzył zakład kamieniarski. Pewnie robili nagrobki. Pewnie nieźle im się wiodło, A Anka tylko pedicure, manicure, pilates, kawa z koleżankami, a potem jemu serwowała pulpety ze słoika, bo nie miała czasu gotować. A on już lekko wariował, zaczął więcej pracować, a ona więcej z jego bratem czasu spędzać. I on ich pewnie kiedyś złapał w łóżku, w ich wspólnym łóżku. Założył kapcie, wziął pięć groszy z nocnej szafki, wyszedł i zwariował.

💤 pomogło... :)

Może gdyby zacząć teraz, to sen przyszedłby na czas, albo przyszedłby w ogóle?

Może to przez plamy na Słońcu tak się ze mną stało?:(

Gość Zajebiście
to napisałaś :)

Wybierz się na jakiś sport wieczorem (rower, basen, jogging) - taki intensywny. Wypij szklankę kako. Zaśniesz jak dziecko :)

albo inne jakieś bzdury astrologiczne. Zły horoskop w jakiejś kobiecej prasie umieściła niedbała wróżka. Może dla wodników, ryb, bliźniąt dobry, a dla bezsenników zły. Może napisała- bezsenność, nadmierne myślenie, potliwość, śnieg wiosną i... wykrakała. Powinna umieścić sprostowanie i jako zadośćuczynienie dodać w horoskopie -wszystkich bezsenników w nadchodzącym roku czeka spokój ducha. A może wcale nie powinna? Może słusznie mi się ta bezsenność należy, grzeszyłam bardzo, to pewnie przez to spać nie mogę:(

Podnoszę szklankę z drinkiem 30serii po 30 razy 30 dni w miesiącu. Myślałam, że to starczy.

Gość _Jacuś_
nie czepiaj się, uśmiechnij się, babka fajnie pisze :) daj jej rozwinąć skrzydła, spójrz na to jak się delektuje słowem i wprawnie nimi żągluje :) no.. słowami :)

Jacku Jacku Jacku fajnie, że jesteś, ja to wszystko wiem, rozumiem, doceniam:) To co robię teraz, to mi pomaga, jeśli innym nie przeszkadza to fajnie, to dobrze, to niech tak będzie..

A może gdzieś tam młody pryszczaty chłopak trzyma w swej młodej dłoni swojego niewielkiego peniska. Czule przemawia do niego, są jak jedna bryła, jedna istota. Marzy o dojrzałej nauczycielce prac ręcznych z gimnazjum. oczyma wyobraźni widzi jej nylonowe pończochy, które z pewnością są rajtuzami za 9,95 z Biedronki. Ręka chłopca nie jest mu posłuszna, nagle staje się obco lepka i jakby niewłasna. Pani nauczycielka zapija swoją samotność w kolejnym drinku, marząc by ktoś ją jeszcze kiedyś dotknął. Pod kuchenny stolik toczy się mosiężna 5-groszówka. To reszta z rajstop za 9,95.

może :) może i tak...

Gość nie licz baranów
policz pieniądze za prąd do kompa

Jeden grzech godzina bezsenności. To wysoki kurs, no ale i grzechy spore. ususzenie kwiatków doniczkowych przez zaniedbanie. Niby nic, a jednak grzech. Nigdy ich nie lubiłam, chyba wzajemnie. Traktowaliśmy się jak obcy, a przecież były, stały na kuchennym parapecie, może kilka, a może nawet kilkanaście lat. Najpierw trzy, potem już tylko dwa. Jeden miał nieszczęśliwy wypadek, spadł z parapetu, a może popełnił samobójstwo? Tak, mógł mnie mieć dosyć. Znudził się patrzeniem na rutynę: schabowe, mielone, pomidorowa, schabowe...ile można tak żyć? Marazm, ogarnęło go zniechęcenie, nuda i skoczył.

Podszwie, czy wybaczysz mi to kiedyś?:)

Gość Secundo voto
Ładne to z tym kwiatkiem.

Gość Secundo voto
A Ty mi? Podszyw

Witam Cię serdecznie, Dziś już parę razy zajrzałem w ten topik. Wcześniej pozwoliłem sobie wpisać jako "zajebiście", a później "_jacuś_". Teraz postanowiłem się wpisać na czarno :) Ale piszesz tak zajebiście, że aż szok :) przeczytałem Twój topik już parę razy :) i cały czas się śmieje :) super :) mi to też pomaga :) cały czas się śmieję Dziękuję Ci za to... bardzo dziękuję :) Pozwolisz, że będę tu zaglądał i podziwiał Twoją twórczość :) Pozdrawiam 🖐️