Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsenność w wielkim mieście

1234 1235 1236 1237.....

Polecane posty

Gość Secundo voto
Bezmyślna doniczkowa roślina. W dodatku zaniedbana. Nie to nie kuchenne zapachy schabowego, czy pomidorowej z ryżem. Tego się nie robi z niewygody bytu, nie z nudy. To pragnienie wyzwolenia się z bezsilności i uzależnienia. To wieczne sprawdzanie paluchem mojej własnej gleby, kobieta kontrolująca każdy dzień mojego istnienia. Chciałem być częścią jej świata, a nie jego ozdobą. Dlaczego nie pozwoliłaś mi powiedzieć to co czuję? Gdybym naprawdę chciał.... wiesz dobrze....parapet ma dwie strony.... "Dziesięć pięter i ciemność...." :)

jej:) jest mi niezmiernie miło. Oczywiście zapraszam, zaglądajcie, piszcie, a jak się tylko uda to śpijcie i śnijcie. On, ten kwiatek, kiedy jeszcze podlewałam go z poczucia obowiązku, nigdy nawet nie zagaił co u mnie, nigdy nie zapytał, czy zrobić mi herbaty po ciężki dniu pracy. Nawet kiedy miał wikt i opierunek, nie był nigdy "bardziej", był tak samo. Potem znudził się byciem i skoczył wybierając najkrótszą drogę do niebycia.

Kolejny grzech, kolejne zaniedbanie, właściwie całkowite zaniechanie. Może, to to nie daje mi spać? Nieopłacony abonament radiowo-telewizyjny. Grzech to, czy nie grzech? Przecież ja nie oglądam telewizji. Przecież nie da się nic zobaczyć przez taką grubą warstwę kurzu. Każda komisja sprawdzająca kurz na odbiornikach, zwolniłaby mnie z opłat. Czasem oglądam jakiś film, ale na płycie. Na płycie chodnikowej rzecz jasna. Kiedy rano idę ulicą miasta, wszyscy oglądają płyty. Miarowe szuranie, głowa wbita w chodnik, każdy ogląda swój film.

A o czym jest film przystojnego mężczyzny w średnim wieku który mija mnie co rano między 7:00, a 7:10? Pewnie planuje cały swój dzień skrupulatnie w drodze do klimatyzowanego latem i ogrzewanego zimą biura. I tak: 7:30 kawa, 7:35 przefaksować dokumenty do Pana Boga z prośbą o przełożenie końca świata na bardziej dogodny termin(obecny koliduje z bankietem, na cześć czci prezesa) 8:00 struganie ołówków. 9:00 zebranie w sprawie przydziału ołówków. 10:00 szkolenie BHP "jak bezpiecznie korzystać, ze strugaczek w zakładzie pracy". 11:00 ćwiczenia praktyczne z zakładania i zdejmowania kasków chroniących przed urazami podczas używania strugaczki 12:00 telefon do kochanki 12:03 przerwa na papierosa, 12:05 telefon do żony 12:07 telefon od kochanki 13:00 siku (małe) 13:15 kawa 13:30 siku(duże) 15:00 krótka myśl o kobiecie która mija go co dzień w drodze do pracy między 7:00 a 7:10. 16:00 obiad......21:30 sen...Tacy przystojni mężczyźni w średnim wieku potrafią zaplanować sobie nawet fabułę snu. Czasem tylko jakaś przerwa na reklamę pokrzyżuje im senne spotkanie ze mną. A szkoda...

Witaj serdecznie, Naprawdę fajnie piszesz :) podoba mi się to jak żonglujesz słowami :) do tego fajny sposób "póra" z ogromną przyjemnością się Ciebie czyta :) takie małe oderwanie od świata :) Pozdrawiam Ciebie serdecznie, Marzenia do spełnienia :)

Gość 1238 1239 1240...
1241 1242 1243 i pół:)

Piszesz melancholijnie, refleksyjne, uczuciowo i subtelnie. Cudnie. Czekamy na więcej :)

Gość witajcie nocne marki
taka cisza w koło, a ja w pracy :)

Gość memory.
napisz więcej bo ja jeszcze w zachwyt nie wpadłam a bardzo bym chciala

a co tu pisać- robotę trzeba wykonać na dziś właściwie, terminy gonią i tyle.

idę kawy się napić, zajrzę później.

Dziękuję Ci Na uczciwość chory, postaram się zamienić bezsenność na wenę, wenę na słowa, słowa na zdania ..:) Późną nocą gustuję w muzyce która zechciałeś się ze mną podzielić, za to również Ci dziękuję:) Jacku, za Twoją radą kupiłam kakao i usnęłam wczoraj snem błogim:) Czasami udaje się również zamienić drinki na kakao, bezsenność, na sen, sen na energię...Sypiam więc żyję, żyję więc wrócę:). Dziękuję za miłe słowa🖐️ Memory, nie piszę tu dla zachwytów, chociaż to miłe, że komuś mogę się te moje "fantasmagorie" podobać. Czemu więc piszę? Bo nie śpię. Czemu nie śpię? Bo myślę. O czym myślę? Głównie o tym, że nie śpię:D Dlaczego tu, nie na kartce, nie na blogu? No właśnie:) mam swoje powody, których póki co wolę nie wyjawiać;) miłego dnia sennej nocy

Witam Cię serdecznie :) Witam Cię bezsenność w wielkim mieście :) Dziękuje :) Sprawiasz mi przyjemność, czytam Twoje opowiadania z uśmiechem :) kiedyś je sobie zbiorę w całość, aby nacieszyć oczy i myśli :) fajnie się czyta coś, co pozwala się oderwać od rzeczywistości i co pozwala się uśmiechnąć, dlatego czekam z ogromną niecierpliwością na kolejne odcinki Twych opowieści. Pisz, albo i nie, ale wiedz, że komuś czytanie Twoich słów sprawia przyjemność... Dziś proponuję na wieczór i natchnienie: http://www.youtube.com/watch?v=f9d25J3tPB4 http://www.youtube.com/watch?v=TwPRIUgAN54 http://www.youtube.com/watch?v=uVbwaHTuLvE i ostatnia, oczywiście na dziś: http://www.youtube.com/watch?v=nfaEtxu_xmM :)

Gość aqud aqud
Sympatyczne

Gość Sennikowa
Ale tu miło :) mam nadzieję że będziecie coś jeszcze pisać bo fajnie się wczoraj czytało przed snem

Gość Sennikowa
Najlepszy na sen jest seks oralny :)

Gość Sennikowa
Dzięki podszywie

Może to niepokój nie daje mi zasnąć? Jeśli nie pokój to może łazienka? Ściślej okropne łazienkowe dźwięki. Cała gama dźwięków, a to rury wpadną w rezonans, a to cieknie z prysznica, albo mrówki faraona przechadzające się po mojej wannie. Jak byłam mała myślałam, że to duchy wydają takie odgłosy. Długo się ich bałam. Kiedyś mój kochany dziadek posadził mnie na swoich kolanach i powiedział "dziecko to nie duchy, nie ma się czego bać". Zdziwiona zapytałam dziadka skąd ma pewność, że to nie duchy. A dziadek z ciepłym charakterystycznym dla dziadków uśmiechem odpowiedział mi pytaniem na pytanie"jaki człowiek po śmierci chciałby spędzać swój niematerialny czas w Twojej łazience?" No tak:) to był argument który uspokoił moje obawy na zawsze.

Może człowiek materialny, czy niematerialny, czy jakiś inny byt myślący by nie chciał, ale mrówki jakoś chciały.To one nie dają mi spać! Ostentacyjnie łażą i tupią po mojej wannie całymi nocami. Niby to moje mieszkanie i moja wanna a one sobie nic nie robią z mojej obecności. Uznały natomiast, że ja powinnam się liczyć z ich obecnością. Mało tego! Dzielić przestrzenią życiową i jedzeniem! O nie! Tak być nie może! Pomyślałam którejś nocy.Zadzwoniłam na policję. -Halo policja? Chciałam zgłosić bezprawne wtargnięcie nieznanych osobników na moje terytorium, ściślej do mojego WŁASNEGO mieszkania. Przyjechali po bardzo przysłowiowym kwadransie. Jeden z policjantów wszedł do środka, rozsiadł się na mojej kanapie i zaczął przeprowadzać wywiad. -Ilu jest tych osobników? Pyta -dwa..trzy...tysiące, zresztą skąd mam wiedzieć nie liczyłam. Odpowiedziałam pospiesznie -yhy. Policjant spojrzał na mnie z politowaniem notując coś skrupulatnie. To gdzie są teraz Ci osobnicy? -Noo, tam. Wyjaśniłam wskazując palcem łazienkę. Policjant wstał i z wesołkowatym uśmiechem na twarzy rzekł: -To idę ich wylegitymooować. Wszedł pierwszy do mojej łazienki, ja obstawiałam tyły na wypadek gdyby któryś osobnik chciał uciec. Policjant rozejrzał się po pomieszczeniu i robiąc coraz większe oczy ze zdziwienia, huknął na mnie nerwowo. -Gdzie?! -Tu.Wyjąkałam przestraszona i wskazałam na mrówki które chyba przystanęły na chwilę obserwując całe zamieszanie. Akurat osobników przebywało chwilowo coś około dziesięciu na wannie i trzech na podłodze. Policjant paluchem wskazującym zgniótł wszystkie mrówki. Moich jedynych współtowarzyszy niedoli:( Jeszcze tylko westchnął jak to zwykli robić policjanci po trudnych akcjach, pożegnał się i wyszedł zostawiając mnie sam na sam z wyrzutami sumienia.

Od płaczu z żalu za mrówkami powstrzymał mnie tylko dźwięk telefonu (1kropla cisza 7kropli cisza 3krople).Do jakiego kontaktu przypisałam taki dźwięk? Nie kojarzę...I kto do cholery dzwoni tak późno w nocy? Podnoszę cieknącą słuchawkę prysznicową, przykładam do ucha i zdenerwowana już mocno tą całą sytuacją mówię, właściwie krzyczę: -halo!!! Męski głos w słuchawce mówi: -Dobry wieczór pani, z tej stron Bogdan z gazowni. -Z jakiej gazowni!? Pytam wnerwiona. -Chyba z wodociągów? -Nie, z gazowni. Odpowiada męski głos w słuchawce.- Jak pani chce rozmawiać z wodociągami, to musi pani włożyć głowę do piekarnika. Pijany monter pomylił kiedyś instalację i już tak zostało, takie utrudnienie. -dobrze, dobrze, mów pan o co chodzi i kończmy tę rozmowę bo jest noc!!! -proszę się nie denerwować. Powiedział Bogdan łagodnie.-Chciałem tylko życzyć pani spokojnej nocy:) a i ja wam również życzę spokojnej nocy;)

Bardzo dziękuję za zachętę, ale myślę, że pisanie zostawię Tobie :) tak, tak będzie zdecydowanie lepiej :) dużo lepiej ;) Umówmy się, że ja Tobie będę podrzucał fajną muzykę, bo ją uwielbiam :)