Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Za młoda188888888

Włosy mi lecą niczym liście na jesien

Polecane posty

Gość Za młoda188888888

Od 3miesiecy biore Merz Specjal, miedz i cynk, magnez B6-na zalecenie dermatolog. Włosy po tej dawce przestały mi wypadać ale przetłuszczanie nie ustapio. Teraz powróciło dawne stadium: włosy przetłuszczaja się i leca garściami. Co robić? Help!

Gość olej winogornowy
Kup sobie olej kokoswy i wcieraj w sórę głowy mi bardzo pomogło. Poczytaj sobie o tym w necie :)

Gość Za młoda188888888
ale mam tez przetluszczające włosy. Czy olejek kokosowy nie wydzieli jeszcze więcej łojotoków?

Gość guguuuuuuuu
łojotok ,przetłuszczanie sie skory to wina : -albo nieodpowiednik kosmetyków ,np szamponów z silikonami , SLS . -albo (głowna przyczyna) ,nadmiar androgenów ,testosteronu

Gość Za młoda188888888
Radzisz zbadanie poziomu hormonów?

Gość SAME SŁODYCZE
Ja używam serum wzmacniające z czarnej rzepy. Jest i na jedno, i na drugie... Zrób też badania. Może jakaś anemia przyplątała Ci się na koniec zimy?

Gość guguuuuuuuu
Najlepiej sprawdzic i wyleczyc przyczyne a nie maskować objawy tabletkami :) Tez walczyłam z tłustą skórą , trądziku nigdy nie miałam , włosy tłuste po kilku godzinach i problemem byly wlasnie hormony

Gość Za młoda188888888
uzywam szamopnu Dermena zaobserwowałam po nim znaczna poprawe jeśli chodzi o wypadanie włosów i lekką poprawe co do przetłuszczania.

Gość guguuuuuuuu
na wypadanie włosów moge polecic NERIL - szampon i tonik , na Wizazu ma b.dobre opinie, wyrasta pelno malutkich wloskow. Ogranicz tez cukier (ogolnie węglowodany ) - wzmagają przetłuszczanie ,podobnie nabiał - mleko i żołty ser.

Gość Za młoda188888888
na czym polega właśnie to badanie poziomu hormonów? Szczerze mowiąć nigdy nie byłam u ginekologa. Może dlatego, że u mnie w miasteczku jedynym ginekologiem jest mój wujek.. Zawsze mnie to odrażało. Muszę wybrać się gdzieś poza miasto dlatego chciałabym wiedzieć czego moge się spodziewać.

Gość SAME SŁODYCZE
Najpierw zacznij od badania hormonów tarczycy(tsh). Lekarz rodzinny da Ci skierowanie. To zwykłe badanie z krwi i możesz je zrobić wraz z morfologią.

Gość guguuuuuuuu
Zwykłe badanie poziomu testosteronu (TTE) ,czasami wykonuje sie tez test sprawdzający wolną frakcje - lekarz by ci wszystko wytłumaczył.

Gość olej winogornowy
olej kokoswy działa antygrzybiczo i antybakteryjnie. Zmiana diety też wskzana, odstaw cukier, nabiał i biała mąke, a zobaczysz poprawe. Cebula jedzona na surowo tez bedzie miała pozytywny wpływ na twoje włosy i ogólna poprawe cery.

Gość Za młoda188888888
moja dermatolog stwierdziła, że wszelkie badania hormonalne sa zbędne w moim wieku (mam 18 lat). Z tego co czytalam na różnych forach internetowych wskazane sa badania hormonalne ale doktor zbiła mnie z tropu.

Gość Za młoda188888888
Same slodycze, serum wzmacnające z czarnej rzeczy. Możesz mi podać konkretna firme?

Gość SAME SŁODYCZE
Ja używam z Joanny. Pisze na buteleczce(i pudełku) - RZEPA-kuracja wzmacniająca do włosów przetłuszczających się ze skłonnością do łupieżu i wypadania. Wcieram płyn w skórę głowy po umyciu włosów. Dopóki nie wyschną-śmierdzą...:O

Gość bdffdzs<aAQ
a olej koksowy działa zajbiscie i do tego apchnie, włosy lśnia a łupiez i inne dolegliwoscie odchodza w niepamiec.

Gość reklama a feeeeeeeee
ale reklama oleju kokosowego... od kilku tygodniu gadacie ciągle o tym oleju na kafeterii ,żenada

Gość SAME SŁODYCZE
Powiem Ci, szczerze,że przez pierwsze miesiące używałam podobnego serum, ale w ampułkach. Choć kosztowało 40 zł -rezultatów nie było widać...:O To, które Ci opisałam kosztuje...8zł i jest -o niebo:D-lepsze.:) Może dlatego, że jest w buteleczce i mogę sobie szczodrze wetrzeć? :D Cokolwiek byś używała, nie rezygnuj z szukania przyczyny wypadania włosów, bo u mnie takową lekarze znaleźli...:O

Gość Za młoda188888888
Dzis ide do mojego lekarza niech mi wypisze skierowanie na badania hormonalne i morfologie.

Gość SAME SŁODYCZE
Popieram

Gość olej winogornowy
jaka reklama ? o czym ty piszesz ? czy jest tutaj podana jaks firma rozporwadzajca olej czy cos w tym stylu ??? Kurde ten olej to dobra rzecz i warto tym pisac, sama natura, co moze lepsza chemia w tych waszych szamponach ? :-o

Gość SAME SŁODYCZE
Ja piję olej lniany. Jest- także- wart polecenia...:D Oleje roślinne-tak w ogóle-mają mnóstwo cennych składników, które pozytywnie działają na skórę, włosy i paznokcie. A przy okazji-na cały organizm...:D

Gość Paula_Waw
problem wypadających wlosow może być efektem problemów typu tarczyca proponuje badanie krwi. A zapobiegać mozesz zazywajac skrzyp, stosujac w miare zdrową zbilansowana dietę bogaatą w witaminy no i wiadomo pielegnacja kosmetykami :) Ja sie wspomagam rekonstruktorami bed head albo catwalk od tigi. Nie naleza co prawa do najtanszych ale naprawde sa dobre . mam min. tą http://www.splendore.pl/TiGi_CatWalk_OATMEAL__HONEY_TREATMENT_Odzywka_gleboko_regenerujaca_p8497.html

Zgadzam się z koleżanką powyzej w pelni ! Co do kosmetyków rowniez :) TiGi mają rewelacyjne kosmetyki i baaaardzo cięzko dostepne w Polsce :( Akurat tej odżywki nie znam, ale z serii Bed Head mam kilka specyfików :)

Gość o ranyyyyyyyyyyy
też mam problemy z wlosami O_o i to juz chyba z rok wypadaja garsciami az sie dziwie ze jeszcze mam cos w ogole na tej glowie .. problemem jest to ze duzo rozjasniam (raz w miesiacu) i jak tu zapobiec gdy prawdopodobnie powodem jest chemia, ktora katuje moje wlosy :(

Gość Paula_Waw
rekonstruktory o ktrorych pisalam tigisą tez do specjalnie do wlosow blond podejzewam ze rownie skuteczne, ale sama nie stosowalam bo blondynką nie jestem

Gość Za młoda188888888
Byłam po skierowanie u mojego lekarza rodzinnego i na co dostałam skierowanie: Morfologia, OB, TSH, Aspat. Alat. natomiast na poziom testosteronu nie wydał mi skierowania bo podobno nie może, kiedy zapytałam gdzie mogę takie skierowanie zdorbyć powiedział, że u dermatologa a jak wspominałam wcześniej moja dermatolog nie chciała dać mi żadnego skierowania albo zaproponował mi badanie prywane.. Tu pytanie do guguuuuuuuuu czy Ty miałaś to badanie refundowane? Czy ktoś wie czy to badanie jest na kase chorych? I gdzie jeszcze mogę zdobyć takie skierowanie jak nie u lekarza rodzinnego i nie u dermatologa?

Gość Za młoda188888888
pomożcie...

Ja miałam podobny problem jak o ranyyy - też rozjaśniam włosy, a jak wiadomo - to bardziej niszczy włosy niż zwyczajne farbowanie. Włosy stały się wysuszone, łamliwe i zaczęły wypadać...Próbowałam różnych szamponów, odżywek, maseczek do włosów rozjaśnianych, ale nie dawały oczekiwanych efektów. Pomyślałam, że zaryzykuję i spróbuję z tabletkami: http://av.pl/6237,novophane-60-kapsulek.html . Novophane świetnie się sprawdził i nie tylko włosy przestały wypadać, ale też znakomicie podziałał na moje paznokcie :) Jest wskazany także do włosów zniszczonych farbowaniem i głównie z tego względu chciałam spróbować ten preparat. Sądzę, że jest najlepszy w przypadku osób, którym wypadają włosy albo z powodu farbowania i rozjaśniania, a także jeśli dzieje się to przez niedobory witamin w organizmie. Novophane jest bezpieczny, bo nie zawiera żadnych hormonów i szkodliwych substancji, ale same witaminy.