Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkjloij

Młode mamusie.

Polecane posty

Gość lkjloij

Czy któraś z was rodziła mając 16-20 lat ? Jakie miałyście przeżycia? Jak sobie z tym poradziłyście? Ja o ciąży dowiedziałam się miesiąc temu i do tej pory jestem w szoku, oczywiście już wszystkim powiedziałam ale dalej mam wątpliwości a mam 17naście lat.

Gość Ja zaszłąm mając lat 20.
Ale bardzo chciałam dziecka.

Gość to co zamierzasz
ja rodzilam jak mialam 23 i wydawalo mi sie ze to wcześnie :P

Gość też młoda mama
ja urodziłam mając 19 lat ale byłam już wtedy 7 miesięcy po ślubie. dziecko nie było planowane, nie chciałam jeszcze zostać mamą i dlatego teraz ciężko mi się w tej roli odnaleźć.

Gość Tyśka_17
ja mam 17 lat. i 2 tyg temu urodzilam synka. byl planowany.

Gość do tej wyżej
a ile bylas z chlopakiem ?? 2 tygodnie ?

Gość Tyśka_17
4 lata

Gość lkjloij
Tyśka, aż w szoku byłam że w wieku siedemnastu lat planujesz dzieci, ja jestem w tym samym wieku a dzieci planowałam w wieku 25-26 lat a tu wpadka eh. A Twoi rodzice wiedzieli że już chcesz mieć dzieci ?

Gość do tej wyżej
czyli rypałaś sie juz w wieku13-14 lat, totalna patologia.

Gość do tej wyżej
Dziecko planuje dziecko, a rodzicom kolejna gęba do wykarmienia dochodzi. :)

Gość lkjloij
He to ja troszkę krócej bo po 3letnim związku.

Gość Tyśka_17
i jestem nadal.

Gość lkjloij
do tej wyżej - wiesz nie każda dziewczyna w wieku 17 lat to dziecko, zależy wszystko od tego jak ma poukładane w głowie i nie mów patologia bo nie każdy trzyma cnote do 40stki.

Gość do tej wyżej co to wyżej
Nie sądź innych wg siebie. To, że ciebie nikt ie chcial zrypać do 40tki nie oznacza, że możesz obrażać dziewczynę, która urodziła zamiast usunąć.

Gość ja mam 24 i jestem w 1 ciąży
trochę się dziwię, że planowałyście dzieci w tak młodym wieku. Nie lepiej najpierw skończyc szkołę, iśc do pracy żeby coś zapewnic temu dziecku ?? Tak na prawdę to jeszcze sama za siebie nie odpowiadasz w świetle prawa.

Gość do tej wyżej co to wyżej
żal ci? To weź się za siebie, zamiast pluć na inne.

Gość do tej wyżej
To jak się nie rypałam w podstawowce ledwo pierwszy okres dostalam, to znaczy ze trzymam cnote do 40stki?? hahaha, ja straciłam cnotę w wieku 18 lat i to nie z 1 lepszym tylko z mężczyzna z którym potem wzięłam ślub. nie byłam taka puszczalska, żeby juz w podstawowce tyłek wypinac i nie macie sie czym chwalic.

Gość Tyśka_17
do "do tej wyzej" . po co jestes na tym forum? takie teksty jak ty puszczasz to dla mnie sa zalosne. i nie mam zamiaru odpisywac. moje zycie moj wybor. a jesli mnie nie znasz to nie oceniaj. nie wiesz od ilu lat to robie i czy mieszkam z rodzicami wiec morda.! wiec nawet teraz nie odpisuj na moja wypowiedz. lkjloil . moi rodzice nie wiedzieli ze chce miec dziecko tak wczesnie . na poczatku byli w szoku a teraz jest ok.

Gość lkjloij
ja mam 24 i jestem w 1 ciąży ale jak już urodzi to decyduje zależy tak jak ja urodzę dwa miesiące przed 18tką to już będę uważana za dorosłą "w świetle prawa" jak tak nazwałaś.

Gość mloda spontaniczna :)
Ja rodzilam w wieku 18 lat i nie zaluje doswiadczenia hehe :) Watpliwosci i obawy mysle ze ma sie ma w kazdym wieku . nAPEWNO DASZ SOBIE RADE :)

Gość do tej wyżej
może juz pałę ciągnęłaś jak szłas do 1 komunii ? nie zdziwię się :)

Gość ja mam 24 i jestem w 1 ciąży
No to skoro urodzisz 2 mies przed 18 to rocznikowo będziesz miec 18 lat, a nie 17 ;) Ja złośliwie tego nie mówię, tylko się trochę dziwię. Dziecko w wieku, gdzie powinno się kończyc szkołę i pomyślec trochę o przyszłości właśnie dla dziecka.

Gość do tej wyżej
Mamusia i tak sie wyraża ?? Czego ty nauczysz to dziecko ?? chyba ciągnięcia pały po bramach od najmłodszych lat :)

Gość też młoda mama
ja patrząc na moje otoczenie zauważyłam że wiek w jakim rodzi się dziecko nie ma znaczenia. Mam koleżankę która urodziła w wieku 14 lat i jest cudowna mamą ale i znam osoby które rodziły dzieci po 30 i nie potrafią się nimi dobrze zająć. Co z tego że miały dobra pracę, duże domy i kupę kasy skoro w wychowaniu dziecka najważniejsza jest miłość do niego. No przynajmniej takie jest moje zdanie.

Gość Maatrioszka
Dokładnie Też młoda. To nie zalezy od wieku, tylko od dojrzałości emocjonalnej.

Gość do tej wyżej
rodzice ci wykarmia dziecko albo facet będzie popierdalał na budowie zeby na najtańsze pampersy z biedry zarobic, a ty sie jeszcze chwalisz

Gość mloda spontaniczna :)
Zgadzam sie z\ Kolezanka wyzej tez znam sporo "mlodych mam " ai o wiele lepiej radza sobie z maciezynstwem niz te ktore "niby dorosly" do maciezynstwa

Gość do tej wyżej
miłością dziecko wykarmisz? nie piernicz ze dziecko z podstawowki jest dobrą matka

Gość lkjloij
ja mam 24 i jestem w 1 ciąży nie no rozumiem Cię ale uwierz, jak lekarz powiedział że jestem w ciąży to przez następne kilka dni nie chciałam z nikim rozmawiać, bo wiedziałam że taki wiek to jeszcze za młodo, ale mam wspaniałego chłopaka i myślę że jak urodzę to dalej będę kontynuowała naukę tylko że na zaocznym. Bo wbrew pozorom nie chciałam teraz mieć dzieci ale nigdy bym nie pomyślała o usunięciu, tak jak niektóre. do "do tej wyżej" a Ty się nie udzielaj najlepiej.

Gość Tyśka_17
dokladnie tak.