Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Palikot sie konczy?

Polecane posty

Gość pali pies
ja jeszcze wroce !

Co sondażownia to inna metoda i inne wyniki. Nie przykładałbym do tego wagi. Na prawdziwy wynik trzeba czekać do wyborów. Ale mam nadzieję,że w następnych wyborach wprowadzą więcej posłów.

Gość szz
To nie tak. Pomysl sobie, kto tworzy takie sondaże i czy napewno nie jest to manipulacja odbiorcami. Czy ktos cie gdzies ostatnio oficjalnie pytał kogo popierasz? Nie. Mnie tez nie, i milionow innych polaków tez nie. Te wyniki to manipulacja mediów, nie przeprowadzono oficjalnego i dobrze nagłośnionego głosowania wiec mowiac kolokwialnie , dane z dupy

Gość marketing polityczny
palikot i RPP to szalupa ratunkowa PO jezeli na PO poznaja sie juz ludzie to resztka PO wyladuje w RPP tak bylo z ROAD UD KLD UW DekokraciPL i w koncu PO jedna partia ci sami ludzie inne nazwy taka zakamuflowana opcja syjonistyczo niemiecka (yidisz)

ja sie nie zgadzam. moim zdaniem nie lubi Tuska... PiS go zniszczy ja sie dorwie do wladzy. PiS chce zrobic cos na wzor wegier, taka dyktatura. mi sie to podoba. beda ostre kary. demokracja to przezytek. nacjonalisci musza rzadzic.

Gość szz
Z wielu źródeł słyszałam domysły że RPP jest właśnie kołem ratunkowym dla Tuska. Problem społeczeństwa polega na tym ze jesteśmy manipulowani przez rząd i media. Tylko oni sami naprawde wiedzą jakie panują miedzy nimi układy a nas mogą bezkarnie wpuszczać w maliny. Odpowiada mi program partii Palikota, ale coraz bardziej zastanawiam się ile prawdy jest w jego postulatach

a kim ty jeste ze popierasz idiote? ile masz lat? przeciez to populista, a jego postulaty sa nie realne. kosciol i komunizm przetrwal, a wtedy byala nagonka na nich non stop. krzyz to moze byc symbol narodowy jak orzel, nie da sie usunac. a narkotyki... ten debil chce tez bialko legalizowac. nie wykonalne.

Gość szz
a program PiS'u moze lepszy? Tylko zagorzałym katolikom może to odpowiadać albo ludziom, którzy nie chcą postępu. Prawda jest taka ze w Polsce coraz mniej jest ludzi wierzących. Statystyki tego nie odzwierciedlają, poniewaz wiele osób pozostaje w kościele ze względu na presje rodziny, na ładny ślub czy choćby po to zeby innym sie nie wydawać popaprańcem. Apostazja to tez zawsze łazenie i załatwianie, czasem odbija sie na calej rodzinie (np rodzice kogos kto odstapil od kościola nie moga byc swiadkami na slubie lub chrzestnymi bo nie utrzymali dziecka we wierze do czego sie zobowiązali chrzcząc go). Co jest złego w programie Palikota? Opodatkowanie kościoła i zdjęcie krzyża z miejsc świeckich to dobry pomysł. Religia jest jak ch*j , każdy ma własną i nie trzeba się z nią obnosić. Co do 'narkotyków' nie ma mowy o narkotykach ciezkich, nikt nie mowi ze beda dostepne w kioskach i moze jeszcze reklamowane w telewizji! Związki partnerskie też nikomu nie zaszkodzą. PiS jest dla ciemnogrodu...

Gość szz
kosciol i komunizm przetrwal, a wtedy byala nagonka na nich non stop. Kiedy była nagonka na kościół ludzie automatycznie go bronili, bo wróg sprzeciwial sie kościołowi. Teraz kościół ma wywalczoną swobode, nikt sie nie wciskał przez wiele lat, przez co ludzie poznali sie juz na nim.

swiat odchodzi od humanizmu. to jest glupota. a ty myslisz bardzo wasko, to ze zdejma krzyz nic nie da. tak samo aborcja. taki narod zginie. w polsce glownie kobiety odchodza od wiary, to zasluga feministek. w Rosji np. jest co raz wiecej prawoslawnych. apostazja? przeciez ta sa sondarze telefoniczne. w spisie kosciola to jest chyba 88%. a deklaruje sie 95%. czyli czesc katolikow nie uznaje kosciola. kilka milionow. populizm antyreligijny jest domena slabych osob, i slabe osoby na nich glosuja. Stalin, Hitler, Zapaterro - oni zniszczyli swoje kraje.

za komuny ponad 90% ludzi mialo negatywne zdanie o kosciele. media byly pelne ateizmu, antykatolickich tresci. w Rosji bylo tak samo. Palikot wyczul wkurwienie ludzi Rydzykiem i afera z krzyzem. stad te 10%. co 3 mlody polak do 25 lat go popiera. mlodzi daja mu sile. ale ci mlodzi to sa slabi ludzie. i fizycznie i psychicznie.

Gość majeranek dośtępny
no to mamy dwóch prezesów, zbiegłych z Tworek, jeden ma kotkę Fionę i brata w na Wawelu.

Gość szz
nie uważam żeby świat odchodził od humanizmu. Może raczej odchodzi od niego kościół. Ludzie, nawet ci, którzy wierzą w Boga, nie są ślepi, widzą jak kościół poszerza pole działalności, to juz nie tylko sfery duchowe ale też media,polityka. Powiedz mi jak to jest, że księża mają drogie samochody,piękne mieszkania na plebanii, deklarując jednocześnie ze pomagają biednym. Dlaczego młodzi ludzie, którzy chcą się pobrać, muszą zapłacić księdzu sumę, która dla niektórych par bywa trudna do uzbierania? Co do aborcji, tu już jest znacznie trudniejsza kwestia. Uznasz za bezdusznych tych, którzy popierają aborcję. Teraz to ja ciebie mam ochote spytać ile masz lat, bo życie pisze różne scenariusze. Choroby, gwałty, trudna sytuacja materialna czy rodzinna, to wszystko moze uzasadniac decyzje kobiet. Sama nie usunełabym ciąży, ale rozumiem kobiety które sie na to decydują, i uważam że człowiek inteligentny, wie że nic nie jest wyłącznie czarne lub białe. populizm antyreligijny jest domena slabych osob - a może poprostu tych,którzy nie chcą znosić hipokryzji, robienie polityki z religii, układów wśród duchownych, karygodnych zachowań ktorych sie dopuszczają?

podoba mi sie sposob w jaki prowadzisz wymiane pogladow. kosciol ma swoj czarne owce, jak Rydzyk, pedalki itp. ale to nic nie znaczy. bo kazda grupatakowe ma. pytanie czy jest np tam wiecej pedoli niz np. wsrod nauczycieli, tak satystycznie, procentowo. nie jest. wiec nie moze genralizowac. wiekszosc jest biedna, a samochody ma chujowe. albo wcale. blad kosciola, glowny, 80% jego wydatkow. to religia w szkolach. ja bym ja wyprowadzil po kilku klasach. ale byla by obowiazkowa. sam sie wypisalem w sredniej. kosciol ma zadanie uczyc szacunku do rodziny, czego juz na zachodzie nie ma. Palikot jest ZEREM. takim jak doda, nergal.

Gość szz
Nie powiedziałabym że jest zerem, bo zaimponowało mi, do czego doszedł. Nie pamiętam czy w 'Polityce' czy 'Przekroju', opisali kiedyś jak dorobił się swojego majątku. To jest inteligentny człowiek, nie dał z siebie ściągnąć kasy przez niektóre chore przepisy, bodajże obniżył swoj podatekprzez kobinowanie z kredytem i przepisywaniem majątku. Skoro sam umiał wysilić się i wykalkulować dla siebie takie dobre warunki, mógłby przyczynić się tym samym do odbudowy budżetu państwa. Jest dobrym przedsiębiorcą. Zupełnie inna sprawa, która zniechęca wiele osób do Palikota to fakt, że niemal z każdej sprawy robi wielki cyrk. Chce wprowadzić kilka dobrych rozwiązań, ale zamiast wybronić je w dyskusjach robi wokół siebie niezdrowe zamieszanie. Np z legalizacją marichuany. Narobił hałasu tak,żeby przekonać młodych, a mało kto z nich rozumie co by ta ustawa zmieniła. Więcej by zystał przedstawiając projekty i badania, medyczne fakty potwierdzone przez specjalistów. Zamiast wspomnieć, że legalizacja marichuany mogłaby pomóc w walce z dealerami i gangami narkotykowymi, krzyczy 'sadzić, palić, legalizować!'. Szkoda, że RPP nie umie dobrze uzasadniać swoich postulatów a przynależni posłowie sami niedokońca zgłębiają tematy na które sie wypowiadają. Gdyby nie te cyrki i wygłupy, to byłaby całkiem konkretna partia

dziewczyno trawe i tak bedzie sie kupowac na ulicy bo bedzie tansza. to nie holandia. ludzie nie maja kasy wiec kombinuja. a Palikot jest oszustem. ma dlugi. kase ma na zagranicznych kontach, pewnie na figurantow. nawet jego byla zona tak twierdzi.

Palikot ukończył wydział filozoficzny KUL, czyżby tam kształcili ludzi na zero????? Prezesku, rusz tą swoją zakutą ołowiem, pałą.....

Gość szz
dziewczyno trawe i tak bedzie sie kupowac na ulicy bo bedzie tansza. to nie holandia Załóżmy, że prawo zezwoliłoby na hodowle na własny użytek, z przestrzeganiem jakiś z góry ustalonych ilości. Wtedy niewiele osób kupowałoby na ulicy, bo to mało wymagająca roślina i nawet w bloku da sie spokojnie wyhodować, nawet zimą (przy dodatkowym oświetleniu lamp). Koszt u dealera to około 30zl i na cene składa się głownie fakt, że plantacje mniejsze i większe muszą być ukrywane a ze sprzedażą zwiazane jest ryzyko. Koszty nawozów i stymulantów wzrostu są niskie.