Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaMAMUSIA

Jak wyciszyć malucha przed snem?

Polecane posty

moj synek ma 18 miesiecy i ani 1 nocki nie przespal.budzi sie co 2-3 godziny.lekarz doradzil nam , zeby go wyciszyc...tak wiec staram sie nie pozwalac mu juz tak godzine przed snem na zabawe...puszczam cichutko muzyke,gasze gorne swiatlo,wlaczam boczne i czytam cichutkim spokojnym glosem bajki...i nie skutkuje...

Gość niski smrodek
sa dwie metody: 1) napar z maku 2) galganek z wodka

Gość multimedia
wyciszanie malucha to dobry pomysl ale na kazdego dziala co innego dobrze jest wlasnie jakas godzine przed snem powylaczac duze swiatla, muzyke, tv, zapodac cieplutka kapiel, zalozyc milusia cieplutka pizamke, wypic cieple mleko i przytulic brzdaca u mnie to dzialalo wez jeszcze pod uwage to, ze male moze budzic sie z innych powodow moze przywyczailo sie zawsze spac z rodzicami moze jest glodne moze mu zimno... wniknij glebiej - jak zasypia wieczorami? i co powoduje, ze znow zasypia po przebudzeniu w srodku nocy?

mleko...moj syn w ciagu nocy pije 3-4 razy mleko! nie spi z nami,nie jest mu na pewno ani za zimno ani za cieplo bo opanowal technike odkopywania sie kiedy jest mu goraco i sam sie przykrywa kiedy jest zimno...zawsze mleko.przy nim zasypia niestety....

Gość multimedia
ojej, w tym wieku nie powinien juz pic w nocy tyle mleka! wydaje mi sie, ze juz w ogole nie powinien pic mleka noca wieczorem porzadna kaszka lub zgeszczone mleko, by dziecko bylo bardziej syte a kiedy obudzi sie w nocy i chce pic to podawac wode wydaje mi sie, ze moze to byc trudne przez jakis czas, pewnie bedzie placz i prosby o mleczko, ale upor moze dac dobre efekty, jak maly zobaczy, ze oferuja mu tylko wode, to powinen mniej sie budzic przyzwyczajenie robi swoje

probowalam i nic...jestem zrozpaczona ze az mi sie plakac chce...zawsze chcialam miec dwoje dzieci ale zaprzestane na 1 bo mam zle doswiadczenia....wiem zabrzmialo okrutnie...

Gość multimedia
hmmm... wiem, ze moze Ci byc ciezko, ale potrzebujesz wsparcia ojca dziecka, albo dalszej rodziny upor - to bardzo wazne slowo! dasz rade, badz cierpliwa, mysl, ze robisz to dla dobra swojego, ale tez dla dobra dziecka i ogolnie Waszej rodziny mysl pozytywnie, powodzenia!

mam oparcie w mezu tesciowej itp.ale kazdy jest bezradny...podaje mu od kilku dni melise i tez nic.....lekarz mowi ze takie ma maly potrzeby ale bez przesady...