Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemowaceracera

mozecie polecic dobry, lekki podklad do skory problemowej?

Polecane posty

Gość problemowaceracera

taki ktory kryje, ale nie jest zbyt gesty. Nie musi tworzyc maski, taki na cieplejsze dni. Mam do ukrycia przebarwienia, blizny i naczynka popekane, czyli duzo :O Uzywalam: -Revlon colorstay, za ciezki juz na wiosne/ lato -rimmel- porazka zupelne, tlusty, lepki -obecnie Clinique anti blemish, jednak wysusza mi skore mimo natluszczania jej przed aplikacj, poza tym cena :/ a latem filtr z biodermy barwiony, jednakchcialabym jakis podkla czuje sie wtedy pewniej prosze o pomoc

Gość gjjkghjgh
proponuje podklad muzyczny

Gość problemowaceracera
podbijam

Gość l,,mnbjh
ja mam maybelline mineral czy jakos tak

Gość problemowaceracera
a jaka masz cere? masz jakies wypryski? obawiam sie troche tych drogeryjnych podkladow ze powoduja wlasnie powstawanie pryszczy

Gość l,,mnbjh
mam cere naczynkowa, ale on jest w miare lekki, nie lubie tlustych bo wtedy mam syfy :o

Gość a moze bell perfect skin
a najlepiej jaki bb cream

Gość problemowaceracera
hmm, to moze sprobuje ten podklad boje sie wlasnie tych gestych podkladow, napewno by mnie wypryszczylo a z aptecznych ktos uzywa jakies podklady?

Gość problemowaceracera
a bb chyba bedzie za slaby na moja cere jestem kolorowa czerwono jasna

wiec przede wszystkim musisz zalagodzic skore. jaka masz? sucha? tluysta? ieszana? co dokladnie teraz stosujesz?

Gość problemowaceracera
moja twarz dzieli sie na kilka obszarow: czolo, sa blizny po tradziku, tam najczesciej pojawialy mi sie pryszcze wiec smaruje acne derm -policzki, nos policzki mam usiane delikatna siateczka popekanych naczynek mialam tlusta skore, teraz zrobila mi sie sucha wokol ust i male czerwone plamki-jakby alergiczne, wiec uzywam albo iwostin nawilzajacy albo maslo kakaowe jak mam bardzo sucha na to podklad Clinique ale bardzo wysusza, plus za to ze dzieki niemu nie mam juz wypryskow, ale ta zluszczona skora...

Gość icha:D
Ja mam łzs(w dodatku też naczynka) i używam kremu koloryzującego z firmy Galenic i pudru mineralnego. Używałam kiedyś też Laury Mercier Silk Creme Foundation (jakoś tak). Był lekki i bardzo dobrze krył, tylko jest troszkę drogi. Ja już nie mogę używać podkładów, ale ten był najlepszy, a miałam ich swego czasu dość sporo.

A mam podobnie jak Ty. Czoło pokryte jest bliznami, nos i policzki siecią pajączek, a okolice nosa, brwi i ust potwornie się łuszczą.

oj, zmasakrowana buzia :( pamietaj, ze nie wolno Ci kwasów używać. odstawiłabym acne derm, jeśli podejrzewasz, że to alergiczne, to musisz zacząć stosować dietę: kieruj się tym, czego nie wolno jeść w kandydozie. poważnie piszę, poczytaj o tej diecie i wprowadź, to w kazdej alergii może załagodzić. jeśli chodzi o kosmetyki, to punktowo, jeśli coś wyskakuje, to bardzo polecam olejek z drzewka herbacianego (eteryczny, żadne tam vera nord, tylko naturalny, w aptece lub w sklepie zielarskim kupić). do smarowania buzi, to ja bym się bardzo nie przejmowała tym świeceniem w momencie gdy masz przesuszoną buzię, więc polecam Ci np. krem brzozowy (ten z nagietkiem ładnie łagodzi naczynka, ale i ten zwykły się nada), na dzień bardzo fajny i lekki jest niebieski z alterry, kosztuje jakieś nieduże pieniądze. to są przykłady, ale wiem że bezpieczne. i dobrze by było zrobić sobie test, czy nie masz kandydozy, bo taka cera może być jej objawem, a także przejść się do derma i profilaktycznie zrobić badania hormonów oraz wymaz ze zmiany skórnej.

Gość problemowaceracera
icha, a wszysto juz wyleczylas? myslisz ze trzeba z tym isc do lekarza? masz moze jakies zaburzenia hormonalne? bo u mnie taka zmiana skory zaszla na przestrzeni 2mcy czym pielegnujesz te suche partie twarzy?

icha:D myślę, że u niej to raczej bym powiedziała że azs niż łzs, to ma trochę inny przebieg.

jest sezon na kiwi, jedzcie kiwi :) dla cery naczynkowej jak znalazl :)

Gość problemowaceracera
ja wlasnie juz nie mam takich klasycznych pryszczy jezeli juz sie cos pojawia, to jakies niewypukle plamki czerowne malutkie kropeczki nie wiem od czego mogloby sie to pojawiac i im bardziej nawilzam, natluszczam tym lepszy efekt alterlaa? te kremy z rossmana takie tanie? zielony? faktycznie tanie dosc

Gość problemowaceracera
a to moga byc jakies hrmonalne problemy? mam jeszcze cos z oczami, nieustanne zapalenie spojowek i nie wiem czy mozliwe zeby juz w powietrzu cos sie unosilo i mnie uczulao czy jeszcze za wczesnie na wiosenne alergie?

alterra NIEBIESKI :D on jest bezzapachowy, ale zielony też może być ;) ale wybrałabym niebieski, bo jednak bardziej "neutralny", kosztuje coś w granicach 10 zł. to co opisujesz, może wskazywać także na trądzik różowaty. ale może być to klasyczne alergiczne. albo kandydoza, chociaż mówi się, że przyczyną wszelkich alergii jest kandydoza właśnie. zresztą nie tylko alergii. a czego używasz do mycia buzi? ten krem do mycia dzika róża, też z alterry, jest bardzo delikatny a bardzo fajnie oczyszcza, też niedrogi, poniżej 20 zł, może coś takiego? możesz też wybrać się do alergologa, zrobić testy, bo być może to to.

hormony niewykluczone, ale jeśli widzisz efekt po np nawilżaniu, natłuszczaniu, to nie wydaje mi się żeby to było główną przyczyną

jeśli te plamki o których mówsz to takie mocno czerwone punkciki to może takie naczyniaczki? musisz zadbać o dietę, by było w niej dużo produktów które wspomagają cerę naczynkową. jest jeszcze taka polska firma, ale ciężko dostać, Galanea, która robi dla naczynkowców typowo, ma niedrogie produkty a podobno nawet niezłe. nie stosowałam, wiem że krem brzozowy też daje dobry efekt.

Ja nie powiedziałam, że autorka ma łzs. Nie stawiam diagnoz, lekarzem nie jestem. Ja używam kremu z La Roche Posay specjalnego dla łzs (innym podobno pomaga na wypryski). U mnie dzięki niemu skóra się tak nie łuszczy. Do oczyszczania używam mleczko również z la roche posay i płyn micelarny z biodermy. Na dzień na policzki i nos mam krem mocno nawilżający z biodermy, a na czoło ten dla łzs z LRP. No i jak wcześniej napisałam krem koloryzujący Galenica i podkład mineralny z EDM (żeby się tak nie świecić). Używałam wcześniej tego kremu z flitrem z Biodermy, ale mam za jasną skórę i trochę śmiesznie to wyglądało. Jestem w trakcie leczenia, ale te środki które podałam wyżej świetnie łagodzą, przynajmniej moją skórę. A bywało tak, że skóra piekła, była czerwona, mocno się łuszczyła, a naczynka były mocno rozszerzone,

effaclar ? czy co innego? po tym nie dziwne jakby sie luszczyc. ja tez mam problemowa skore, wiem co to za bol :O dobra, ja zmykam 🖐️

Nie effeclar, Kerium.

Gość problemowaceracera
to straszne obawiam sie okropnie tradziku rozowatego... myje w iwostin hypoalergicznym albo w lpr effeklar hm, nie luszcze sie jeszcze az tak, ale musze dbac o natluszczanie i te plamku mam wieczorem, rano znikaja po calym dniu sie pojawiaja

Najlepiej jakbyś się najpierw udała do dermatologa, żeby zdiagnozował stan Twojej skóry, bo kupowanie różnych kremów w ciemno jest bez sensu. Powodzenia

Gość w sklepach wisza ubrania
AA rozswietlajacy

Widzisz ja również myślałam, że to trądzik różowaty, a jednak okazało się inaczej (chociaż nie wiem, co gorsze). Ja już brałam leki przeciwgrzybicze, ale to na krótko pomaga. Postanowiłam sama zawalczyć o swoją skórę. Chodzę na kawitację, stosuję te kremy i olejek z drzewa herbacianego i już nie jest tak źle. A przede wszystkim nie wolno sie tą chorobą tak przejmować, bo im bardziej człowiek się zadręcza tym gorzej wygląda skóra.

Mi się wydaję, że najpierw powinnaś się dowiedzieć, co Ci dolega, a później do tego dostosować kremy, leki i pewnie też dietę. Uszy do góry. Będzie lepiej:)