Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eliza_____24

będę miała trojaczki:(

Polecane posty

narazie zostałam w pracy bo nie jest ciężka tylko siedzę i wypełniam dokumenty kiedyś przy kompie teraz już nie.. Dlategochcę pracować nie chcę siedzieć w domu a czuję się bardzo dobrze

Gość przyszła mama trojaczków-jużzz
Eliza a w którym tc jesteś ? Wczoraj byłaś na pierwszym usg ? abcdef; - nie prawda! To nie jest tak,że przez cały pierwszy rok musi potrzebować pomocy. Ja odkad dzieciaczki skończyły jakieś 6 mcy zostawałam z nimi sama. Nie mów też,że jedno zdązy przebrać to drugie sie obudzi,bo tak nie jest . Czasami było tak,że usypiałam jedno,drugie sobie leżało a trzecie siedziało w bujaczku,ale dzieci to nie automaty,nie zmusisz ich żeby spały tak samo o tej samej porze,ale jeśli sobie wypracuje taki plan dnia i przyzwyczai malucy do stałych por spania to sobie poradzi.

Gość nie chciałabym być
na twoim miejscu. Chyba bym się załamała. Jedno dziecko to już masa obowiązków a na raz 3 to jakiś koszmar :( Wiem że to co napisałam może jest lekko przygnębiające ale prawda jest taka że nie będziesz miała lekko. Mąż pójdzie do pracy, z pracy wróci, pewnie głodny a ty nie będziesz mieć czasu nawet w ciągu dnia żeby cokolwiek przygotować. Przy 3 dzieci ciągle jest coś do prania, sprzątania, trzeba je nakarmić, przewinąć, przebrać, a jak zaczną chodzić to chyba będziesz musiała trzymać je na takich szelkach żeby mieć je pod kontrolą. Noce nieprzespane, pewnie życie seksualne zaniknie bo po całym dniu padniesz ze zmęczenia... Oby mąż nie poszukał szczęście gdzie indziej. Oczywiście wszystko zależne jest od mężczyzny... Nie popełnij takich błędów jak wiele kobiet że zaniedbuje się (paznokcie niepomalowane, zero makijażu, dresy, nieuczesane włosy z odrostami) Znajoma przez to przechodziła po ciąży. Mąż był przyzwyczajony że była zawsze zgrabne, szczupła i zadbana, a po ciąży to ciało jednak trochę się zmieniło. Moja rada to - dbaj o siebie :) Miej swoje pasje i zainteresowania.

Gość super ja bym sie cieszyła
marzyłąm o bliźnikach ale niestety nie udalo się. Musialam rodzić kilka razy a tak to jeden poród i trojeczka na swiecie. Takie dzieci wychowują się dużo łatwiej niż pojedyncze sztuki. Sama znam rodzinkę z trojaczkami (3 chlopców, niedlugo skończą 3 latka) świetne dzieci bardzo smaodzielne, grzeczne, nie boją się niczego i nikogo. Powodzenia i dbaj o siebie bo ciąże mnogi to ciąże wysokiego ryzyka i czesto kończą się przed terminem.

Gość przyszła mama trojaczkóww-juzz
Eliza - chyba rzeczywiście coś kręcisz,raczej w tak wczesnej ciązy lekarz nie stwierdzi obecności trzech zarodków :O . Ja się dopiero dowiedziałam na przelomie 13/14 tyg .

Gość laszatee
Nie oszukujmy sie , prawda jest taka że te pierwsze miesiące są wycięte z życiorysu ! mi tez ktos mądry powiedział że noworodek je i śpi , i co ?! jazda na maxa od pierwszego dnia w domu , wstawanie po 8 razy w nocy , noszenie, usypianie po kilka godzin ! itp , itd, rzeźnia! No ale nie każdy tak ma , lecz w Twoim przypadku z 3 to istny armagedon ! pozniej juz lepiej , faktycznie sie soba zajmą będą się razem bawić bo np moje dziecko (jedynaczka puki co ;) ) uwieszona na mnie ciągle.

Gość laszatee
może stwierdzić w istocie 3 pęcherzyki !

Gość Jo-------anna
U mnie na usg w 6 tc juz buło serduszko, więc jak najbardziej mógł stwierdzić.

Gość aguś24
Hej ja znam 2 przypadki z czego 1 źle się skończył Moja kuzynka urodziła w grudniu bliźniaczki córeczki i jakoś dała radę a dodam że w domu się nie przelewało i jeszcze do tego miała już 7l synka z jednej strony to ciężko będzie na początku karmienie wstawanie nocne x3 a potem dzieciaki będą razem się bawić osobiście zazdroszczę bo ja na jedno dziecko czekałam 6lat i raczej drugi cud się nie zdarzy :( A moja koleżanka też dowiedziała się że będzie miała trojaczki ale niestety zaczęła strasznie szybko tyć jeden z maluchów źle z czasem się ułożył i w 2m-c poroniła szok .pozdrawiam i życzę spokojnych 9m-c

Gość przyszła mama trojaczków-juzzz
Wiadomo,że na początku treba do dziecka wstawać w nocy i to po kilka razy,ale tez nie sądzę,żeby to były miesiace jak to okresliłaś "wyciągniete z życiorysu",kobiety,dlaczego Wy robicie z siebie takie meczennice,więcznie zmęczone,zapracowane? Ja rozumiem mając 5 czy więcej dzieci to można byc zmęczonym samą pracą w domu,ale majac jedno,dwójkę,czy nawet trójkę no to bez przesady . A to,ze dziecko wisi cały dzień na Tobie,to wybacz za szczerość,ale to jest tylko Twoja wina .

Gość super ja bym sie cieszyła
Moje noworodki tylko jadly i spaly a ja siedzialam i się nudzilam. Wlasnie oglądalam jakiś program gdzie dziecko nie spalo cale noce i matka depresji dostala i sie zastanawialismy z mezem skad takie dzieci? Czy to nasze wyjątkowe jakieś byly? Od urodzenia praktycznie przesypialy cale noce i musialam je wybudzać na karmienie. Zero placzu, problemów itd.

Gość przyszła mama trojaczków-juzzz
Joanna no,ale w 6 tc pojedynczej ciązy,bo nie uwierze w to ze w 6tc lekarz pokazał Ci trzy bijace serduszka :O

Gość new jersey*******
No ja współczuję :-O moze nie powinnam tak pisać, ale sama mam 3 dzieci, w tym bliźnieta. Między ciazami niewielki odstęp, więc prawie jak trojaczki. Nie wiem, jak bym sobie poradziła, gdyby nie pomoc moich rodziców i wspaniała postawa meża, który wstawal do jednego bliźniaka każdej nocy i go w pełni obsługiwał, wiec w nocy miałam tylko jednego noworodka. Teraz, jak dzieci są wieksze, jest super, ale na poczatku było cieżko, poza tym tylko dzieci, dzieci, dzieci :-O dopiero od niedawna odżywam....

Gość Jo-------anna
Pojedynczej, ale 2 ciaze w pozniejszym czasie tez mozna stwierdzic i na pewno nie dopiero w 14 tc, W 14 tc to ja juz bylam 2 tyg po badaniach genetycznych i na usg widzialam skaczacego malucha..

Gość Mama bojącej się dziewczynki
No ale mówimy tutaj o ciązy mnogiej,trojaczej . :O Ja w 8tv też już się dowiedziałam o bliźniakach a dopiero w 13/14 tc o trojaczkach . A ja uważam,że wszystko jest kwestią dobrej organizacji,ja tez miałam ogromną pomoc rodziny,męża ale też przyszedł okres ze radzłam i radzę sobie sama jak mąż w pracy . Zresztą maż tez swietnie sam sobie radzi jak ja jestem w pracy . :) Także można,tylko trzeba chciec :)

Gość laszatee
przyszła mama trojaczków-juzzz Osobiscie znam wiele osób które miały równie ciężkie miesiące jak ja . Różne są dzieci . Jedne śpią słodko i budzą sie tylko na karmienie , a inne trzeba bujać , kołysać , cały czas tulić, puszczać muzykę relaksacyjna ... dla chwili ciszy ..

Gość Jo-------anna
laszatee, a stresowałaś się czymś w ciąży?