Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona233

pilam w ciazy !!pomocy

Polecane posty

Witajcie!! O ciazy dowiedzialam sie dopiero w 5 tyg ,poniewaz zrobiony test wprowadzil mnie w blad i myslalam,ze w ciazy nie jestem!! Okresy zawsze mialam nieregularne,a dodatkowo jeszcze bylam wtedy pierwszy cykl po odstawieniu pigulek anty wiec moj dlugo spozniajacy sie okres specjalnie mnie nie dziwil...jednak w pewnym momencie troche dla zartu powtorzylam test i wyszedl pozytywny.wizyta u gina potwierdzila 5 tydzien ciazy wg usg ,7 od miesiaczki.Problem w tym,ze na ten okres przypadal sylwek, takze kilka imprez urodzinowych i imieninowych zakrapianych alkoholem i spora iloscia paierosow..oczywiscie odkad wiem o ciazy papierpsow i alko nie ruszam,ale boje sie,ze wczesniejsze ekscesy mogly zaszkodzic..co oprocz tego slynnego fas grozi mojemu dziecku?? Czy fas da sie okreslic juz podczas usg???

Gość i bardzo dobrze!trzeba bylo je
szcze narkotykow sprobowac.nie zal mi idiotek,tylko tego biednego dziecka w Tobie.

Gość huyguy7t
niemartw s9ie bd dobrze:) tez tak mialam teraz 2 msc do porodu...palic niestety pale kurewski nalog, i robilam wszyswtko zeby przestac...ale co zrobic:( jak di tej pory ciazA KWITNACA:_

Gość sdfsdfccz
ta ciaza kwitnaca....a nie przyszlo ci do gowy ze twoje dziecko sie dusi???/ to raz a dwa zobaczymy jak bedziesz spiewac na widok czerwonyk rostek na twarzycce dziecka i jak bedziesz latac z nim po lekarzach z powodu astmy autorko nie martw sie kazda kobieta normalnie zyjaca ma takie same doswiadczenia jak ty....i dzieci rodza sie zdrowe,

Gość zrozpaczona 233
jutro ide na usg i bardzo sie boje ..modle się aby wszystko było ok !! jak na zlosc na ten okres przypadaly te imprezy i tak wyszło ,a nie wydarowalabym sobie gdybym zrobiła tym krzywde mojemu maluszkowi :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Gość zrozpaczona 233
a czy Wy tak mialyscie ,a potem rodzilyscie zdrowe dzieci >??? pomocy !! pozdrawiam

Gość mysle, ze to normalne
moja koleznaka tez do 2 miesiacia nie wiedziala, ze jest w ciazy i pila, palila. a pozniej jeszcze w iazy sporadycznie sie jej zdarzalo zapalic, a alko w malych ilosciach podobno nie szkodzi i tez tam wypijala co jakis czas pl szklanki piwa i ma zdrowe dziecko. ja tego nie popieram, ale co do pierwszych miesiecy, kiedy nie wiedzialas, to mysle, ze to calkiem powszechne.

Gość zrozpaczona 233
boje się i zamartwiam caly czas ,bo czytalam ,ze od tego moga byc wady cewy nerwowej np bezmozgowie itp a jak nie trudno sie domyslic do momentu dowiedzenia się o ciązy kwasu foliowego nie bralam :(((( jestem zalamana

Gość zrozpaczona 233
boje się i zamartwiam caly czas ,bo czytalam ,ze od tego moga byc wady cewy nerwowej np bezmozgowie itp a jak nie trudno sie domyslic do momentu dowiedzenia się o ciązy kwasu foliowego nie bralam :(((( jestem zalamana

Gość matko kto wypisuje takie bzdet
..."a alko w malych ilosciach podobno nie szkodzi i tez tam wypijala co jakis czas pl szklanki piwa i ma zdrowe dziecko.,,,""" :O :O

Gość matko kto wypisuje takie bzdet
Autorko daj na luz , ja nie wiedziałam ze jestem w ciąży i leczyłam 2 zeby z paskudnym znieczuleniem :IO a dentysta sie mnie pytał czy nie jestem w ciązy :O 'Ale wszystko ok . Teraz dbaj o siebie i zdrowo odzywiaj a bedzie ok !

Autorko nic się nie bój, ja o ciąży dowiedziałam się dopiero w 7 tygodniu poniewarz ostatnia miesiączka mi wpadła od tak mimo ciąży, i piłam sporo alkocholu, paliłam papierosy i nie tylko, muszę przyznać że papierosy paliłam przez całą ciążę, a mój synek urodził się zdrowy, duży, grubiutki, dostał 10 punktów, dziś ma 2 latka i jest zdrowym, dobrze się rozwijającym dzieckiem nie odstającym od swoich rówieśników. Nie masz się co marwić, każda ma swoje grzeszki z początków ciąży i nic się nie dzieje więc głowa do góry i ciesz się że zobaczysz swoje maleńswo na monitorku :) Pozdrawiam

Gość mysle, ze to normalne
jezu, bo jest akcja, ze ciezarne nie pija po to, zeby te co nie maja hamulcow w ogole po alko nie siegaly najlepiej, ale pol szklanki piwa lub troche wina nie szkodzi raz na jakis czas-mowie np raz na miesiac. tak mowia lekarze. a to, ze lepiej nie pic na wszelki wypadek, to oczywiste. ja bym nie pila, bo strach. znam tez taki przypadek, gdzie matka palila normalnie perzez 2 caze i dzieci sa zdrowe a znam taki, gdzi dziecko urodzilo sie z jakims dziwnym krwakiem na glowie, ale wchonal sie jej, podobno powstal od palenia. a sa ciaze, gdzie sie dba i dziecko rodzi sie chore. ale wiadomo, lepiej nie tykac, to chyba nie jestaz takie wyrzeczenie.

Gość kasienka 28
Pijac w tak wczesnej ciazy na pewno dziecku nie zaszkodzilas,poniewaz nie ma jeszcze utworzonego lozyska.Natura wie co robi nie martw sie :) tez pilam bedac w ciazy o ktorej dowiedzialam sie dosyc pozno i wszystko ok z malenstwem

Gość zrozpaczona 233
ale wlasnie podobno te pierwsze tygodnie ciazy sa najwazniejsze ,wlasnie te kiedy najczesciej sie o niej nie wie ,bo wtedy te komorki sie lacza itd i przez alkohol cos zle moze sie polaczyc ..i jak pytalam lekarza to powiedzial ,ze dziecko moze mioec fas no kur...masakra zalamal mnie !!

Gość Katia895
Prawie każda kobieta we wczesnej ciąży albo pije albo pali albo łyka jakieś tabletki. Spokojnie w tak wczesnej ciąży nie zrobiłaś krzywdy maleństwu.Inaczej to każde dziecko rodziłoby się chore. Spokojnie twój stres napewno nie pomoże maleństwu. Zobaczysz że wszystko będzie ok

Gość Katia895
Mam koleżankę w podobnej sytuacji . Zrobiła test po terminie miesiączki i wyszedł negatywny .Następnego dnia miała imprezę, a ona za kołnierz nie wylewała. Dzień po imprezie zrobiła test i wyszły dwie krechy. Urodziła zupełnie zdrowe dziecko

Gość gość
Dziewczyno, po jakiego h... ty się przejmujesz? Ja pije i pić będę i wszystko rozwija się prawidłowo. Stres więcej szkody zrobi niż alkohol. Luz w majteczkach :-)